Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Debut incendiar în prima etapă a Ligii a 3-a: Unirea Alba Iulia – CSO Cugir În runda inaugurală a Seriei a 9-a, CS Ocna Mureș – Sticla Turda și deplasare la Reghin pentru Industria

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Debut incendiar pe “Cetate”, în prima etapă a Ligii a 3-a, consemnându-se derby-ul orgoliilor între Unirea Alba Iulia și CSO Cugir, sâmbătă, 12 septembrie, contând pentru Seria a 9-a.

În runda inaugurală, nou-promovata CS Ocna Mureș evoluează acasă cu Sticla Arieșul Turda, iar Industria se va deplasa la Reghin. Găldenii au parte de două deplasări la rând, a doua rundă fiind joc extern la Dej.

Cu șase derby-uri “de Alba” în această toamnă, nebunie va fi în etapa a 5-a, când cele 4 se vor duela, la Ocna Mureș și Galda de Jos, în 10 octombrie!

Metalurgistul Cugir, Unirea Alba Iulia, Industria Galda de Jos și CS Ocna Mureș, cele 4 conjudețene ce activează în eșalonul terț, au fost repartizate în Seria a 9-a a Ligii a 3-a în ediția 2020/2021.

Prima etapă programează meciurile: Sănătatea Cluj – Unirea Dej, Unirea Alba Iulia – CSO Cugir, Unirea Ungheni – CS Hunedoara, CS Ocna Mureș – Sticla Arieșul Turda și Avântul Reghin – Industria Galda.

Alături de cele 4 conjudețene (aceleași ca în 2018/2019), în componența Seriei a 9-a mai sunt formații din Cluj (Unirea Dej, Sticla Arieșul Turda și Sănătatea Cluj), Mureș (Avântul Reghin și Unirea Ungheni – nou promovată) și Hunedoara (CS Hunedoara).

Va fi o serie extrem de echilibrată, fără o favorită certă la vârf, în condițiile în care, pentru promovare, primele două clasate vor disputa un baraj în dublă manșă, cu formațiile din Seria a 10-a, unde vor activa, printre altele CSM Satu Mare, CAO Oradea, Minaur Baia Mare, Luceafărul Oradea sau Gloria Bistrița. O decizie ciudată a FRF, câtă vreme CS Hunedoara este în Seria a 9-a iar CS Deva în a 7-a (17 km distanță între localități!), iar formațiile din Dej vor activa în serii diferite (Unirea – în a 9-a, iar Someșul – în a 10-a).

*Șase derby-uri “de Alba”, două în etapa a 5-a!

Nebunie va fi în etapa a 5-a, când cele 4 se vor duela, la Ocna Mureș și Galda de Jos, în 10 octombrie!

În prima parte a campionatului, vor fi șase dueluri între conjudețene, după urmează: Unirea Alba Iulia – CSO Cugir (etapa 1), CS Ocna Mureș – CSO Cugir (etapa a 3-a), CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia și Industria Galda de Jos – CSO Cugir (etapa a 5-a), Industria Galda – Unirea Alba Iulia (etapa a 7-a), Industria Galda – CS Ocna Mureș (etapa a 9-a). “Soda dragă” are parte de două derby-uri “de Alba” la apariții successive acasă (etapa a 3-a și etapa a 5-a), iar găldenii încheie turul cu ultimele trei meciuri împotriva conjudețenilor, pe propriul teren. Cugirenii dispută toate derby-urile toamnei în deplasare, iar până în runda a 7-a vor juca numai în județ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea