Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

De ce nu s-a deschis în luna iunie autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4? Care este termenul avansat de reprezentanții CNAIR

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De ce nu s-a deschis în luna iunie autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4? Care este termenul avansat de reprezentanții CNAIR?

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură din România (CNAIR) spun că inaugurarea va putea avea loc doar când lucrările vor fi gata în proporție de 100%. Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, a declarat pentru ziarulnirea.ro că pe lotul 3 încă se fac măsurători de planeitate și rugozitate și se așteaptă rezultatele măsurătorilor în funcție de care se va stabili când va fi inaugurat acest tronson.

Citește și:  FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

”Cei de la Tirrena Scavi au intervenit pe locurile cu probleme de planeitate și rugozitate, iar acum așteptăm rezultatele testelor”, a precizat Șerbănescu.

El a spus că nu se poate estima o dată la care vor fi inaugurate cele două loturi, dar, ”dacă măsurătorile sunt bune, este posibil ca circulația să fie permisă chiar de luna viitoare, adică din iulie”.

Cât privește lotul 4, și aici mai este de lucru la stabilizarea unor taluzuri care au luat-o la vale, se lucrează de asemenea la sistemul de retenție și colectare a apelor meteorice, foarte important pentru prevenirea infiltrațiilor în corpul autostrăzii și, de asemenea, la înierbarea taluzurilor. Nici privind lotul 4 nu am fost notificați de către constructor sau de către reprezentantul firmei de consultanță angajată de CNAIR să supravegheze lucrările că acestea ar fi gata. Sperăm să putem anunța în scurt timp că lotul 4 este pregătit pentru deschidere chiar de luna viitoare. Cât privește posibilitatea permiterii circulației doar pe lotul 4, separat de lotul 3, această posibilitate este foarte puțin luată în calcul, întrucât ar exista o problemă cu descărcarea circulației dinspre Turda”, a mai spus Șerbănescu.

”În ciuda presiunilor publice care se fac nu putem da drumul circulației până nu este totul perfect. Noi (n.r. – CNAIR) suntem primii care avem interesul să recepționăm lucrările și să dăm drumul circulației, iar lumea trebuie să priceapă acest lucru și să aibă încredere. Nu există niciun interes ascuns pentru care nu se dorește deschiderea circulației pe loturile 3 și 4, aparent finalizate. Însă nu putem trece peste niște aspecte care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor”, a ținut să puncteze reprezentantul CNAIR pentru ziarulunirea.ro.

Citește și:  FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda: Casa de pe culoarul lotului I, care bloca lucrările la pod, a fost demolată. Pizzarotti a mai trecut de un obstacol

Lotul 3 are o lungime de 12,45 km şi urmează traseul de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea; km 41+250 – km 53+700. Pe acest tronson sunt două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud (km 44+700) şi Unirea (km 53+200). Constructor este Tirrena Scavi S.p.A (Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A), cu valoare contract de 420.511.921,44 lei (fără TVA), semnat în 16 aprilie 2014 şi termen iniţial de finalizare 20 martie 2016.

Constructorul susține că a finalizat lucrările încă de la sfârșitul anului trecut și a încercat să conteste modalitatea tehnică de măsurare a planeității și rugozității.

Lotul 4 are o lungime de 16,3 km, de la nodul Decea până la intrarea în autostrada A3 în zona Turda; km 53+700 – km 70+000. Constructor este PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH, cu contract de 470.004.894,83 lei (fără TVA), semnat în 16 aprilie 2014. Pe acest lot se va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea