Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda: Casa de pe culoarul lotului I, care bloca lucrările la pod, a fost demolată. Pizzarotti a mai trecut de un obstacol

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa de pe lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, care bloca lucrările pe lotul 1 la un pod deoarece se afla chiar pe traseul viitorului drum de mare viteză, a fost demolată, recent, după ce a fost expropriată și s-a emis autorizația de demolare.

Antreprenorul general al lotului I de pe Autostrada Sebeș-Turda, Impresa Pizzarotti, a montat, săptămâna trecută, de jur-împrejurul casei, mai multe panouri antifonice, astfel încât construcția să poată fi demolată fără ca vecinii să fie deranjați de zgomote. Imobilul a fost demolat în această săptămână, la fața locului fiind mobilizate mai multe buldoexcavatoare.

Casa aflată pe culoarul autostrăzii, respectiv în cartierul albaiulian Oarda, fusese expropriată, fiind singura construcție de pe traseu care bloca lucrările. Deasupra ei și a drumului la care avea ieșire se va construi un pod.

Citește și:  VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1/ Stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii mai 2018

De asemenea, alte două case se află aproape de zona pe unde trece autostrada, iar familiile care locuiesc aici sunt deranjate de praf şi de zgomotele puternice făcute de utilaje.

YouTube video

Procentul de realizare al lotului 1 este, în prezent, de circa 50%, iar tronsonul ar putea fi deschis circulaţiei la finalul anului 2019.

Pe lotul 1, care are 17 kilometri și se întinde de la Sebeș până la Pârâul Iovului, sunt mobilizați circa 400 de muncitori, iar constructorul face alte 100 de angajări în această perioadă.

În ultima perioadă s-a lucrat intens la podurile de peste râurile Sebeș, Ampoi și Mureș, dar și la excavarea unui deal.

Citește și:  FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul I: Circulația mutată la Valea Orzii și la Limba, în apropierea podului de peste râul Mureș

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Loturile 3 şi 4 sunt finalizate, însă nu au fost deschise circulaţiei.

[nggallery id=5862]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea