Rămâi conectat

Economie

De ce e bine să transmiți lunar indexul autocitit? (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Chiar dacă astăzi ești protejat de creșterea prețurilor la energie, este important să îți urmărești constant consumul real și să afli cum poți reduce costurile, iar primul pas spre un control mai bun al cheltuielilor cu energia este monitorizarea lunară a indexului și transmiterea acestuia către furnizorul tău. Transmiterea indexului autocitit îți oferă avantajul de a fi facturat conform consumului tău real de energie înregistrat de contor, precum și alte beneficii:

Plătești doar energia pe care o consumi

 Dacă transmiți lunar indexul autocitit în perioada dedicată autocitirii, vei regăsi în factură doar cantitatea de energie consumată de tine. Astfel, eviți ca facturarea să fie realizată pe baza istoricului de consum care, în unele situații, nu mai este în concordanță cu obiceiurile de consum actuale.

Ai control asupra consumului tău de energie și poți lua măsuri de eficientizare 

 Prin autocitirea contorului, îți poți forma o imagine asupra cantităților de energie consumate lunar, iar, dacă vrei să faci economie, poți adopta măsuri pentru eficientizarea consumului. Fie că înlocuiești becurile incandescente cu becuri LED sau optezi pentru înlocuirea electrocasnicelor cu unele de generație nouă, poți monitoriza economia ta de energie prin autocitirea contorului.

Eviți facturile mari de regularizare a consumului de energie

Factura de regularizare este factura emisă pentru locul tău de consum în urma citirii contorului de către operatorul de distribuție zonal. Pentru a evita facturi de regularizare ce reflectă un consum real mai mare decât cel estimat și facturat până la momentul regularizării, te încurajăm să transmiți lunar indexul autocitit în perioada afișată pe factură.

Care este prețul energiei facturat în baza transmiterii indexului?

 Prețul energiei electrice facturat este cel din oferta comercială valabilă la data înregistrării consumului. Și în cazul facturilor de regularizare, indiferent cât de mare este perioada de consum cuprinsă în factură, furnizorul va respecta prețul din oferta comercială valabilă la data înregistrării consumului. Cu toate acestea, pe întreaga perioadă de valabilitate a OUG 27/2022, modificată și completată prin OUG 119/2022, factura emisă va reflecta un preț plafonat al energiei electrice și gazelor naturale, cu condiția ca locul de consum în cauză să se încadreze în plafoanele de consum prevăzute de lege.

Cum transmiți indexul autocitit

Electrica Furnizare îți pune la dispoziție serviciul gratuit de comunicare a indexului autocitit prin Call Center la numărul 0800 800 048, perioada de comunicare a indexului  fiind menționată în factura ta de energie. Indexul autocitit poate fi transmis și prin aplicația MyElectrica sau utilizând funcția chat bot disponibilă pe site-ul electricafurnizare.ro.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea