Rămâi conectat

Economie

De ce e bine să transmiți lunar indexul autocitit? (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Chiar dacă astăzi ești protejat de creșterea prețurilor la energie, este important să îți urmărești constant consumul real și să afli cum poți reduce costurile, iar primul pas spre un control mai bun al cheltuielilor cu energia este monitorizarea lunară a indexului și transmiterea acestuia către furnizorul tău. Transmiterea indexului autocitit îți oferă avantajul de a fi facturat conform consumului tău real de energie înregistrat de contor, precum și alte beneficii:

Plătești doar energia pe care o consumi

 Dacă transmiți lunar indexul autocitit în perioada dedicată autocitirii, vei regăsi în factură doar cantitatea de energie consumată de tine. Astfel, eviți ca facturarea să fie realizată pe baza istoricului de consum care, în unele situații, nu mai este în concordanță cu obiceiurile de consum actuale.

Ai control asupra consumului tău de energie și poți lua măsuri de eficientizare 

Elit - Gustul Desăvârșit

 Prin autocitirea contorului, îți poți forma o imagine asupra cantităților de energie consumate lunar, iar, dacă vrei să faci economie, poți adopta măsuri pentru eficientizarea consumului. Fie că înlocuiești becurile incandescente cu becuri LED sau optezi pentru înlocuirea electrocasnicelor cu unele de generație nouă, poți monitoriza economia ta de energie prin autocitirea contorului.

Eviți facturile mari de regularizare a consumului de energie

Factura de regularizare este factura emisă pentru locul tău de consum în urma citirii contorului de către operatorul de distribuție zonal. Pentru a evita facturi de regularizare ce reflectă un consum real mai mare decât cel estimat și facturat până la momentul regularizării, te încurajăm să transmiți lunar indexul autocitit în perioada afișată pe factură.

Care este prețul energiei facturat în baza transmiterii indexului?

 Prețul energiei electrice facturat este cel din oferta comercială valabilă la data înregistrării consumului. Și în cazul facturilor de regularizare, indiferent cât de mare este perioada de consum cuprinsă în factură, furnizorul va respecta prețul din oferta comercială valabilă la data înregistrării consumului. Cu toate acestea, pe întreaga perioadă de valabilitate a OUG 27/2022, modificată și completată prin OUG 119/2022, factura emisă va reflecta un preț plafonat al energiei electrice și gazelor naturale, cu condiția ca locul de consum în cauză să se încadreze în plafoanele de consum prevăzute de lege.

Cum transmiți indexul autocitit

Electrica Furnizare îți pune la dispoziție serviciul gratuit de comunicare a indexului autocitit prin Call Center la numărul 0800 800 048, perioada de comunicare a indexului  fiind menționată în factura ta de energie. Indexul autocitit poate fi transmis și prin aplicația MyElectrica sau utilizând funcția chat bot disponibilă pe site-ul electricafurnizare.ro.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Gazon Luna angajează ECONOMIST CONTABIL. Vezi care sunt condițiile

Andreea Ștefan

Publicat

în

Gazon Luna angajează ECONOMIST CONTABIL. Vezi care sunt condițiile

Candidatul ideal :

 • Studii superioare financiar-contabil/domeniul economic
 • Cunoștințe de operare in programe de contabilitate
 • Cunoștințe bune de operare PC,MS OFFICE: WORD,EXCEL
 • Abilități excelente de management al timpului
 • Abilități de organizare și planificare

Descrierea jobului :

Responsabilități, aptitudini :
 • Verificarea și prelucrarea zilnică a documentelor contabile (facturi furnizori, chitanțe, extrase de cont, registru de casă, facturi client, op-uri)
 • Întocmirea balanțelor și registrelor contabile
 • Întocmirea declarațiilor fiscale
 • Întocmirea situațiilor financiare actuale
 • Întocmirea pontajelor și statelor de plată
 • Plata salariilor, plata facturilor de la furnizori

Cunoștințe de contabilitate managerială pentru realizarea producției atât pentru producțiile noi înființate cât și pentru cele existente.

Descrierea companiei :

SC Producator Gazon Srl/ Gazon Luna este o companie din Comuna Luna ,jud Cluj (langa Campia Turzii) care se ocupa cu producerea de rulouri gazon natural , furnizarea de seminte si ingrasaminte pentru gazon .Echipa este punctul nostru forte si ne place sa investim in oameni .Suntem o echipa tanara si lucram intr-un mediu mai mult decat frumos .

Elit - Gustul Desăvârșit

Salar atractiv, care va fi discutat la interviu.

Pentru detalii :

Telefon : 0745115934

[email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Smithfield Europa, firma care deține ELIT, achiziţie strategică în România: Acord de cumpărare a societăţii Goodies Meat Production

Ziarul Unirea

Publicat

în

Smithfield Europa, firma care deține ELIT, achiziţie strategică în România: Acord de cumpărare a societăţii Goodies Meat Production

Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziţie a societăţii Goodies Meat Production SRL, un producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail. Tranzacţia se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne, Elit, situată în judeţul Alba.

Goodies Meat Production SRL operează o unitate de producţie în Ceptura de Jos, Prahova, si are 320 de angajaţi. Portofoliul său de produse include: salam, şuncă, parizer, bacon si alte specialităţi din carne.

Achiziţia societăţii Goodies Meat Production face parte din planul strategic de dezvoltare al Smithfield Europa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Smithfield si Elit au fost impresionate de modul în care echipa Goodies foloseşte cele mai noi tehnologii pentru a produce alimente bune, de echipa sa remarcabilă şi de standardele ridicate de operare. „Elit şi-a dezvoltat în mod constant gama de produse şi a urmărit mereu creşterea cotei de piaţă. Pentru a menţine această tendinţă, suntem pregătiţi să creştem amprenta operaţiunilor noastre, a declarat Voicu Vuşcan, Administrator Elit. Sunt convins că societatea Goodies va aduce o contribuţie valoroasă la îndeplinirea cu succes a obiectivelor noastre de afaceri şi doresc să le urez bun venit în echipa noastră.”

„Suntem mândri că modul nostru de lucru, tehnologiile pe care le folosim şi produsele pe care le realizăm sunt apreciate de un lider al industriei,” au declarat Gabriel Cîmpeanu şi Adrian Neniţa, Directori ai Goodies Meat Production. „Suntem încântaţi să facem parte dintr-un grup în care inovaţia, responsabilitatea şi excelenţa operaţională stau la baza fiecărui produs.”

Acordul de achiziţie este supus aprobării autorităţilor de reglementare competente din România, inclusiv a Consiliului Concurenţei.

Elit, parte a Grupului Smithfield din 2018, este una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din România, cu o experienţă de 20 de ani în domeniu şi peste 2.000 de angajaţi. Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnaţi, salam, şuncă, produse din carne afumată etc. Elit produce şi comercializează prin intermediul unor mărci bine poziţionate în piaţă: Elit, Plin de carne, Premia, Promo şi Veri.

Goodies Meat Production este o companie producătoare de preparate din carne care operează o fabrică situată în România, judeţul Prahova. Are o capacitate de producţie de 20.000 tone/an şi este specializată în producţia de mărci private.

Cu sediul social în Smithfield, Virginia, din 1936, Smithfield Foods, Inc. este o companie americană din industria alimentară cu rădăcini în agricultură si o prezenţă globală. Cu peste 60.000 de locuri de muncă la nivel global, suntem dedicaţi să producem „Hrană bună. În mod responsabil.®” si să deservim ca una dintre cele mai importante companii de proteină animală integrată pe verticală. De mai bine de două decenii, suntem pionieri în ceea ce priveşte standardele de sustenabilitate, inclusiv prin angajamentele noastre de lider în industrie de a neutraliza emisiile de dioxid de carbon în cadrul operaţiunilor deţinute de compania noastră în SUA şi de a reduce până în 2030 emisiile de gaze cu efect de seră cu 30% în întregul nostru lanţ valoric din SUA. Continuăm să donăm sute de milioane de porţii de alimente comunităţilor noastre. Smithfield se mândreşte cu un portofoliu de mărci emblematice de înaltă calitate, precum Smithfield®, Eckrich® şi Nathan’s Famous®, printre multe altele. Pentru informaţii suplimentare vizitaţi pagina www.smithfieldfoods.com sau contactaţi-ne pe Facebook, Twitter, LinkedIn şi Instagram.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

(P) Oprirea ta 2 în 1: La MyAuchan din stațiile Petrom din județul Alba alimentezi, faci cumpărături și-ți vezi de drum

Andreea Ștefan

Publicat

în

Ai parte de reduceri de peste 20% la o selecție de produse, până pe 30 noiembrie 2022.

Magazinele MyAuchan, supermarketul din drumul tău, au ajuns în stațiile Petrom din județul Alba și sunt deschise non-stop!

Elit - Gustul Desăvârșit

Cele 8 stații din județul Alba au fost complet modernizate, iar acum te poți bucura de o experiență și mai bună pentru cumpărăturile tale zilnice. Cumperi tot ce ai nevoie pentru drum sau pentru acasă și economisești mai mult timp! În magazinele MyAuchan din stațiile Petrom găsești o gamă variată de până la 1.800 de produse.

Oprirea ta 2 în 1: La MyAuchan Petrom alimentezi, faci cumpărături și-ți vezi de drum

Magazinele MyAuchan din stațiile Petrom îți pun la dispoziție o varietate mare de produse, calitate, prospețime, prețuri bune și servicii utile. Aici poți găsi atât produse pentru consum imediat, cât și pentru acasă, corner-ul cu excepționala cafea proaspătă Costa Coffee, ingrediente de bază (făină, mălai, orez, paste), produse proaspete (fructe, sandwichuri, lactate), sosuri, produse congelate, bere, vin, dar și alte băuturi, aperitiv sărat, dulciuri, produse de băcănie și non-alimentare, precum cosmetice, detergenți, jucării, produse pentru copii și accesorii auto.

De asemenea, beneficiezi și de servicii utile, precum plata utilităților, a taxei de drum/pod, achiziții vignete și transfer de bani.

Magazinele MyAuchan din stațiile Petrom sunt deschise non-stop și sunt amplasate în localitățile Alba Iulia, Blaj, Câmpeni, Cugir, Oarda de Jos, Sebeș și Teiuș.


Mai aproape, mai rapid și mai avantajos – Magazinele MyAuchan te așteaptă să descoperi cumpărăturile de care ai nevoie în drumul tău!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea