Rămâi conectat

Sport

Daniel Tătar, cel mai vechi echipier al prim-divizionarei Hermannstadt Sibiu | ”Pandemia de coronavirus – o poveste de spus nepoților”, susține mijlocașul originar din Blaj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Doi jucători originari din Alba, ce au trecut pe la Unirea Alba Iulia, dețin recorduri fotbalistice la Hermannstadt. Dacă în cazul aiudeanului Răzvan Dâlbea vorbim despre cel mai vârstnic fotbalist prezent în acest sezon pe prima scenă, Daniel Tătar, mijlocașul blăjean, este cel mai vechi component al echipei din Sibiu.

În cazul său, întreruperea activității fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus, a avut și o latură pozitivă, Daniel Tătar revenindu-și după o accidentare de durată ce l-a ținut luni bune departe de gazon (ruptură parțială a tendonului tibial al piciorului drept) și pregătindu-se la capacitate normală de aproximativ două săptămâni. Reluarea antrenamentelor a adus după sine condiții stricte (cantonament, izolare, trei teste COVID-19 etc), însă totul a trecut și mai sunt numai câteva zile până la “restart”, moment așteptat cu nerăbdare de toți cei implicați. “Cine se aștepta la așa ceva în urmă cu câteva luni? Acum avem și noi ce le povesti nepoților, așa cum bunicii noștri ne relatau ce s-a petrecut în Al Doilea Război Mondial”, a spus Daniel Tătar, cel care a deslușit tainele “sportului rege” la CSȘ Blaj, de unde a trecut la Inter Blaj și apoi în 2006 la Unirea Alba Iulia (a făcut parte din efectivul ultimei promovări în Liga 1, în 2009).

*Hermannstadt, sub presiune în 2020

Ultima partidă oficială în care a evoluat a fost în luna decembrie, 1-1 în deplasare cu Academica Clinceni, blăjeanul strângând 7 prezențe în actuala stagiune. Urmează un final de campionat la “foc continuu”, cu etape în weekend și la mijlocul săptămânii, un ritm mai puțin obișnuit pentru echipele autohtone, după o pauză îndelungată și o pregătire “pe repede înainte”, una derulată într-o conjunctură specială. “Va fi greu pentru toate echipele, în primul rând să ducerm ritmul din punct de vedere fizic. Cu siguranță vor avea câștig de cauză formațiile ce vor face mai puține gafe. Noi ne propunem să rămânem în Liga 1, acesta este cel mai important lucru”, a mai spus Daniel, Hermanstadt clasându-se pe poziția a 3-a în play-out, cu 17 puncte. Contractul său este scadent pe 30 iunie, dar intenționează să-l prelungească până la finele stagiunii. Hermannstadt a trăit periculos ultimele luni, primind pe ultima sută de metri licența, în același timp strângându-se luni bune de restanțe către jucători. Recent, clubul a dat o adevărată lovitură de imagine prin implicarea celebrului agent de jucători, Anamaria Prodan, și situația financiară se va regla în scurt timp, aceasta având dublă calitate (investitor și membru în Consiulul de Administrație), jucătorii primind două din cele 5 salarii neachitate

Daniel Tătar este unul dintre cei mai apreciați jucători care au jucat în ultimul deceniu la Sibiu, mai întâi la CSU Voința, iar acum la Hermannstadt. Fotbalistul polivalent, în vârstă de 32 de ani, originar din Blaj, este cel mai vechi echipier al grupării de pe Cibin, Sibiul devenind practic a doua sa casă. A ajuns alături de actuala formație sibiană încă din Liga a 4-a, în 2016, parcurgând un traseu exraordinar, până pe prima scenă, cu o bornă importantă, finala Cupei României, de pe “Arena Națională”, 0-2, cu CSU Craiova.

“A fost binevenită pentru mine această pauză, întrucât mi-am revenit după accidentare. Abia aștept să se reia campionatul, să jucăm, pentru că ne este dor de fotbal. Epidemia de coronavirus a schimbat viața tuturor, dar cred că vom depăși cu bine această încercare. În subconștient toți am avut o teamă și ne-am modificat stilul de viață, activitățile nu mai sunt aceleași”, a transmis Daniel Tătar.

Primul meci după pauza de mai bine de trei luni va fi sâmbătă, 13 iunie, în deplasare cu Sepsi Sf. Gheorghe, contând pentru etapa a 3-a din play-out, o oprtunitate pentru fotbalistul din Alba în a bifa prima prezență din 2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea