Rămâi conectat

Sport

Daniel Nicula, puștiul minune din Alba, la nici 16 ani, în lotul prim-divizionarei Gaz Metan Mediaș, sub comanda lui Edi Iordănescu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Daniel Nicula, fotbalist originar din Alba, a ajuns, la nici 16 ani, să facă parte din lotul prim-divizionarei Gaz Metan Mediaș, urmând să plece zilele viitoare, în cantonament centralizat, în Antalya, sub comanda lui Eduard Iordănescu!

Puștiul minune, ce a început fotbalul la CSȘ Blaj, trăiește momente incredibile, ajungând ca la mai puțin de jumătate de an de la transferul la Gaz Metan să devină “mezinul” primei echipe a găzarilor, la începutul anului 2019! Daniel Nicula va împlini 16 ani în luna martie și traversează o perioadă de senzație, talentul său făcându-l să ardă etapele într-un mod remarcabil! “Sunt fericit că am ajuns atât de repede în vederea echipei mari! Totul s-a întâmplat repede… Este un pas imens pentru mine, mă bucur că mi se oferă încredere, dar e nevoie de multă muncă”, a spus Daniel Nicula, ce a efectuat deja vizita medicală la Sibiu și se pregătește de stagiul din Turcia.

În luna august a anului trecut, Daniel Nicula a făcut un imens pas înainte, semnând cu Gaz Metan Mediaș, iar din septembrie a jucat pentru “găzari” la juniorii B (a marcat în 8 rânduri), juniorii A (o reușită), fiind rezervă într-un meci, în Liga a 3-a, la echipa secundă, cu care s-a și pregătit în majoritatea timpului! La mijlocul lunii decembrie, a fost prezent și la un trial organizat de Federația Română de Fotbal, la Tg. Mureș, prentru reprezentativa de juniori Under 16.

Descoperit în curtea școlii de Olimpiu Cucerzan și intrat pe mâinile lui Alin Hancăș, ce i-a dat încredere maximă, Daniel a explodat efectiv pe teren. Deși nu avea nici doi ani de când a fost legitimat, Daniel Nicula a marcat în sezonul precedent peste 80 de goluri pentru echipele de la CSȘ Blaj, la diverse categorii de vârstă, fiind golgheterul juniorilor B1, ce au devenit campioni județeni și au ajuns la turneul semifinal de la Sânnicolau Mare. “De când sunt referent zonal din partea FRF, doar doi jucători m-au mai impresionat «din prima», ca Nicula: portarul unirist Cătălin Suciu și Darius Olaru, de la Gaz Metan Mediaș. Este meritul său 100 la sută, iubește enorm fotbalul, în trecut a fost cooptat și în programul «Performanța are viitor»”, a explicat Alin Hancăș, referentul zonal din partea FRF. Povestea impresionantă a băiatului ce și-a trăit viața, fără părinți, la Casa de tip familial “Sf. Ghelasie” din Stremț a cunoscut, prin fotbal, o întorsătură spectaculoasă. Subiectul apărut în ziarul Unirea a fost remarcat de fostul președinte unirist Ioan Mărginean “Limoniu” care nu a stat pe gânduri și a insistat în toamnă în achiziționarea talentatului jucător.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea