Dăncilă, plângere penală pe numele președintelui. „Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis folosește expresia ‘Guvern corupt’”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Premierul Viorica Dăncilă va depune mâine dimineață plângere penală pe numele președintelui Klaus Iohannis, după ce, acesta a folosit expresia „Guvern corupt” la adresa Executivului. Premierul cere domnului președinte dovezi în acest sens.

Guvernul va depune plângere penală pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, pe fondul afirmaţiilor şefului statului, care a numit Guvernul ca fiind unul „corupt”, au declarat surse politice.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Potrivit surselor citate, plângerea va fi depusă luni dimineaţa. Subiectul a fost discutat în şedinţa Comitetului executiv de la malul mării.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă a afirmat că este revoltător faptul că şeful statului Klaus Iohannis  foloseşte de la tribuna oficială a Administraţie Prezidenţiale expresia „Guvern corupt”. Premierul îi cere preşedintelui să prezinte urgent probe în acest sens.

„Este de-a dreptul revoltător faptul că domnul Iohannis foloseşte de la tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale expresia “Guvern corupt”. Îl somez pe candidatul Klaus Iohannis să prezinte de urgenţă probe pentru această afirmaţie care dăunează profund imaginii României. Îi asigur pe toţi românii că în ceea ce mă priveşte, nu a existat niciun act de corupţie şi nicio problemă de ordin juridic care să umbrească activitatea mea”, a spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

„Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani şi jumătate de guvernare haotică, incompetentă şi coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD şi ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD şi ALDE, pur şi simplu se fac că nu îl înţeleg”, a explicat Klaus Iohannis.

sursa: zf.ro

Adela SPĂTAR

Must de Jidvei