Rămâi conectat

Sport

Dan Roman, noul antrenor principal al CS Ocna Mureș: “Obiectivul este salvarea de la retrogradare, dar vreau mai mult”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dan Roman (36 de ani) este noul antrenor principal al divizionarei terțe CS Ocna Mureș. Fostul vârf de atac va pregăti prima echipă de seniori din carieră, după ce în ultimii doi ani și jumătate a activat la Academia de Fotbal Viitorul Cluj, la diverse categorii de vârstă, până la Under 19 Elite (ca fotbalist a jucat pentru Viitorul Cluj în sezonul precedent, locul 4 în play-off-ul Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, unde au evoluat reprezentantele Albei).

În prezent esta înscris la cursurile licențelor C și B (combinate) la Chișinău, la Școala de Antrenori din Republica Moldova.

Pentru mine a fost surprinzător și am acceptat din «prima» propunerea făcută de președintele Ioan Paul. Este o oportunitate imensă”, a spus Dan Roman.

*Agață ghetele-n cui

Până în 18 iulie, când va efectua primul antrenament cu noua sa echipă, Dan Roman intenționează să-și definitiveze staff-ul tehnic (în discuții sunt Nicolae Suciu – antrenor cu portarii de la Viitorul și Romeo Arinar, soluția locală), dar și să mai realizeze câteva transferuri. Pe de altă parte, Dan Roman va renunța ca activitatea de jucător și va agăța în această vară ghetele-n cui, după ce în ultimii ani a jucat la Sănătatea Cluj (coleg în avanposturi cu Ceaca, actualul său elev) și Viitorul Cluj.

Obiectivul fixat la Ocna Mureș este salvarea de la retrogradare. Însă eu îmi doresc o clasare cât mai sus posibil. Atât ca fotbalist, cât și ca antrenor am avut ambiție pentru a reuși și mi-am propus obiective mărețe”, a spus tehnicianul grupării din orașul salin. Momentan sunt stabilite jocuri de verificare cu Sticla Arieșul Turda (30 iulie), Sănătatea Cluj (6 august) și Viitorul Viișoara, dar se mai caută adversari pentru încă 3 amicale.

Va fi o încercare grea, dar sunt convins că voi reuși să gestionez problemele. Chiar dacă nu am experiență în antrenorat, o să o acumulez pe parcurs”, a încheiai Dan Roman.

Ca fotbalist, Roman a strâns peste 140 de jocuri și 21 de goluri pe prima scenă, la Gloria Bistrița, FCM Tg. Mureș, Gaz Metan Mediaș, FC Botoșani, CSMS Iași și CFR Cluj, evoluând și în UEFA Europa League (7 meciuri). În decembrie 2013, pe când jucapentru medieșeni, a suferit o accidentare extrem de gravă (fractură de peroneu și luxația tibiei drepte), după intrarea lui C. Dinu (FC Botoșani). S-a operat în Ungaria și a stat 8 luni departe de gazon!

Foto: CS Ocna Mureș (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea