Rămâi conectat

Sport

Daia Română, o comună scindată din pricina pasiunilor fotbalistice | Duminică, Dalia Sport – Viitorul Spicul 2014, derby-ul marilor orgolii

Publicat

în

Chiar dacă încă n-au avut parte de un duel direct până în prezent, între Dalia Sport şi Viitorul Spicul 2014, reprezentantele comunei Daia Română s-a iscat o aspră rivalitate, ce depăşeşte latura pur fotbalistică. Cupa Romaniei Dalia Sport Daia - Performanta Ighiu116Încă din momentul stabilirii ţintarului Ligii a IV-a, oficialii ambelor combatante dăiene au însemnat cu „roşu” în calendar data meciului „face to face”, prima întâlnire fiind duminică, 11 octombrie, de la ora 16.00. Aşadar, pe terenul situat în „Lunca Gâştelor” se anunţă o confruntare a marilor orgolii, ambiţii şi rivalităţi, comuna fiind scindată şi la nivelul suporterilor, care au de ales în privinţa susţinerii echipei favorite. Nou-promovata a strâns, de anul trecut de la înfiinţare, suficiente frustrări şi nemulţumiri, întrucât au existat episoade tensionate, ce au inflamat şi mai mult spiritele.

*Paul Ciucă a făcut performanţă la Dalia Sport

Paul Ciucă, antrenorul oaspeţilor a activat peste 7 ani în curtea Daliei Sport, până în 2012, reuşind chiar accederea în Liga a IV-a în 2009. Trecut frumos s-a stins, iar în acest moment relaţiile acestuia cu foştii săi colaboratori, Iosif Iancu (care este naşul său de căsătorie) sau Gheorghe Stoia sunt extrem de reci. Efectivul „vizitatorilor” este compus în proporţie covârşitoare din localnici, toţi trecuţi în timp pe la Dalia Sport, la echipa mare sau juniorii A1, deci practic joacă „vechea” Dalia împotriva actualei formaţii.

*Măsuri speciale de securitate, jandarmeria prezentă!

Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite, clubul organizator a solicitat prezenţa unui efectiv de jandarmi tocmai pentru a Odorhei - Industria Galda 15asigura linişte şi ordinea. „O să fie un meci de risc maxim, între două echipe din aceeaşi localitate. Ştim că adversarii vor fi «motivaţi» aparte, atât în teren cât şi în privinţa spectatorilor, dar noi încercăm să păstrăm totul în limitele sportivităţii, să nu reacţionăm”, a declarat Iosif Iancu, oficial al Daliei. „Din punctul nostru de vedere nu este un război şi nu ne interesează problemele altora. Vedem ce se întâmplă duminică, însă aşteptăm în primul rând un spectacol fotbalistic”, a afirmat Gheorghe Stoia, preşedintele amfitrionilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Antrenament în parc, oferit de vizitatori!

Cei de la Viitorul Spicul susţin că sunt adevăraţii reprezentanţi ai localităţii, deşi sprijinul financiar al primăriei se îndreaptă numai spre Dalia Sport, câtă vreme în lotul oponenţilor sunt numai câţiva dăieni, Hileagă, I. Stoia, I. Cibu, L. Cornea şi V. Ispas (junior din 1998). Pentru a protesta faţă de această situaţie, vizitatorii afirmă că în preajma startului meciului, se vor antrena, 5-10 minute, pe zona verde din apropierea stadionului, până când vor „primi acceptul să intre pe teren”. Va fi interesant şi la nivelul băncilor tehnice, mai ales că Ştefan Fogoroşi l-a antrenat pe Paul Ciucă la Zlatna şi Sebeş, iar tehnicianul formaţiei vizitatoare i-a avut sub comandă pe Pojar, Hileagă, Contor, I. Stoia, Diaconu, Cocoară sau Al. Man (la diverse formaţii). „Va fi un adevărat derby, aşteptat de întreaga comunitate. Din postura noastră ne dorim să învingă cel mai bun, dar în acelaşi timp să nu se depăşească limitele normalităţii, chiar dacă există rivalităţi”, a menţionat Ştefan Fogoroşi. „Revolta noastră firească pleacă de la faptul că Dalia Sport primeşte bani şi terenul de la primărie şi ne-am dori să fim şi noi trataţi la acelaşi nivel. Sperăm să ne ridicăm la înălţimea momentului, cu toate că marea favorită se anunţă Dalia Sport, echipă ce şi-a permis să înregimenteze jucători din Alba Iulia sau Cluj”, a comentat Paul Ciucă. Aşadar se anunţă „meciul anului” şi un război fratricid la Daia Română, spiritele fiind încinse, taberele călăuzindu-se după principiul tranşant „noi nu luăm prizonieri”. Cine va câştiga, sau cine va pierde… Să nădăjduim că va învinge fotbalul, iar Daia Română nu va suferi o înfrângere!

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – Minaur Baia Mare, turul barajului de promovare în Liga a 2-a

Publicat

în

Astăzi, de la ora 18.00, se dispută Metalurgistul Cugir – Minaur Baia Mare, prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga a 2-a (returul, sâmbătă, 28 mai, la ora 17.30, în Maramureș).

Roș-albaștrii” bat pentru al doilea an consecutiv la porțile eșalonului secund, după ce sezonul trecut au pierdut dubla cu SCM Zalău. Învingătoarea din această dublă va juca cu promovarea pe masă contra formației calificate dintre CA Oradea și CS Hunedoara, etapa finală din 4 și 8 iunie, primul meci în deplasare. Oaspeții sunt la a treia tentativă de a accede în Liga a 2-a, în 2020 pierzând cu Fotbal Comuna Recea, condusă tocmai de Ciprian Danciu, actualul antrenor.

Echipe probabile:

Elit - Gustul Desăvârșit

Metalurgistul: R. Opric – Al. Rus, Vlădia, Dohotariu, Vitinha – Șaucă, Udrea, Boldea, Nicula – Selagea, M. Lupu; rezerve Perjeriu, Haj, Cocan, P. Păcurar, L. Itu, Andriuc, S. Itu, L. Contra, M. Neagu. Antrenor Lucian Itu.

Minaur: Băilă – Jucan, Mondragon, S. David, Potcoavă – D. Matei, Gheba – P. Petre, Donca, Văsălie – Stanciu; rezerve Breban, Colar, Tand, R. Gherman, Lung, D. Matei, Buda, R. Stănescu, D. Gherman, Petran. Antrenor Ciprian Danciu.

Arbitri: An. Țiți (Șura Mică), C. Bojan (Tg. Mureș), G. Suciu (Câmpia Turzii); rezervă Cl. Ștef (Tg. Mureș) Observatori D. Jiga (Bistrița), V. Călușer (Voiniceni)

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Albaiulianca Diana Ignat, campioană universitară și convocată la reprezentativa României

Publicat

în

Vești excelente pentru Diana Ignat-Kleeman, baschetbalista din Cetatea Marii Uniri. Talentata jucătoare în vârstă de 20 de ani, vicecampioană națională cu CSM Târgoviște la Under 20 în două ediții consecutive, a cucerit medaliile de aur în cadrul Campionatului Universitar și a fost convocată din nou la reprezentativa României Under 20.

Reprezentativa tricoloră va participa la FIBA Under 20 Women’s European Championship, la Skopje (Macedonia de Nord), în perioada 9-17 iulie. La Campionatele Naționale Universitare, ediția 2021/2022, Universitatea din Pitești a devenit noua campioană, la baschet feminin, 5×5, campionatul disputându-se la Pitești. La universitare, au fost 3 victorii, cu UMF Timișoara, ASE București și UMF CD București (în finală). Implicit, după aceste medalii de aur, Universitatea din Pitești va fi prezentă la Campionatul European Universitar, ce se va desfășura în Polonia, în perioada 22-30 iulie. Diana Ignat este studentă în anul întâi, la specializarea Sport și perfomanță motrică (SPM) la Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică Pitești.

“Sunt mândră de performanța obținută la Universitare și vreau să le mulțumesc tuturor antrenorilor și profesorilor pentru susținerea acordată! Ne dorim să reușim un rezultat cât mai bun în Polonia”, a transmis Diana Ignat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Descoperită în Cetatea Marii Uniri de antrenorul Valentin Urian, baschetbalista a deslușit tainele sportului sub panou la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. Încă de la vârste fragede, deși era mai mereu mai mică, a fost convocată în reprezentativa României la diferite categorii (Under 15, Under 16, Under 17, Under 18). La sfârșitul anului 2017, la doar 15 ani, a jucat pe prima scenă, la CSU Alba Iulia, care însă ulterior s-a desființat. A trecut două sezoane la BC Sirius Tg. Mureș, iar din 2020 activează în Liga Națională la CS Municipal Târgoviște. Și în ultimii ani s-a bucurat de convocări sub “tricolor”, în 2019 la naționala Under 18 de 3×3 (în Georgia, la Tbilisi), în 2020 în Ungaria, la Debrecen (World Cup), iar anut trecut la reprezentativa României Under 20 (Skopje, Macedonia, FIBA European Challengers).

Mă bucur enorm pentru o nouă convocare la lotul național al României. Ne dorim un rezultat cât mai bun în Macedonia și trebuie să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut”, a încheiat Diana, sora portarului Vlad Ignat (CSU Alba Iulia).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Astăzi, ora 18.00, Metalurgistul Cugir – Minaur Baia Mare | Arde Drăgana! Turul barajului pentru promovarea în Liga a 2-a

Publicat

în

Astăzi, de la ora 18.00, mare meci mare sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – Minaur Baia Mare, prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga a 2-a (returul, sâmbătă, 28 mai, la ora 17.30, în Maramureș).

Roș-albaștrii” bat pentru al doilea an consecutiv la porțile eșalonului secund, după ce sezonul trecut au pierdut dubla cu SCM Zalău (0-3, la “masa verde”, 0-2 pe teren în Sălaj; și 0-2 pe teren propriu). Iar dacă în 2021 barajul a fost abordat din postura de campioană a Seriei a 9-a, de data aceasta amfitrionii s-au calificat în etapa jocurilor eliminatorii de pe locul secund al seriei (51 de puncte, după CS Hunedoara, ce a acumulat 73 de puncte). Chiar dacă a fost învinsă în ultimele două întâlniri din play-off, ce nu mai aveau importanță, Minaur a câștigat Seria a 10-a, cu 58 de puncte (4 mai mult decât CAO Oradea). Învingătoarea din această dublă va juca cu promovarea pe masă contra formației calificate dintre CA Oradea și CS Hunedoara, etapa finală din 4 și 8 iunie, primul meci în deplasare.

Nu-i puțin lucru pentru Cugir să dispute două baraje de promovare consecutive. Plecând de la acest lucru, vrem să ne bucurăm de fotbal și ne dorim enorm să realizăm mai mult decât anul trecut. Sunt momente frumoase, trebuie trăite la maximum. Aceste două întâlniri încununează un an reușit al Metalurgistului”, a spus Lucian Itu, cel care a văzut pe viu oponentul acum două săptămâni (în 14 mai, la disputa Minaur – CA Oradea 0-2).

Elit - Gustul Desăvârșit

*Meciul anului!

Cugirenii vor să depășească performanța sezonului anterior, chiar dacă au în față o grupare mult mai potentă din punct de vedere financiar (reputatul Vasile Miriută este director tehnic!), cu un buget considerabil pentru eșalonul terț. Sub comanda antrenorului Ciprian Danciu sunt jucători importanți pentru acest nivel, precum ex-dinamoviștii P. Petre sau R. Stănescu, alături de Tand (aparține de FCSB), Sg. Ciocan, Donca, R. Rus, Văsălie (împrumutat de la “U” Cluj), Chinde sau C. Stanciu, plus “stranierii” Gneba (mijlocaș central de 20 de ani, din Coasta de Fildeș, împrumutat de la CFR Cluj), sau Mondragon (27 de ani, fundașul columbian trecut și pe la Osasuna)!

Știm ce am realizat, unde suntem și ce ne dorim. Luăm fiecare meci în parte, să obținem maximum, iar dacă vom promova în Liga a 2-a, cu atât mai bine. Spre deosebire de CS Hunedoara, adversara din Seria a 9-a, noi nu am făcut un scop în sine din acest deziderat. Este clar că va fi o partidă ce se anunță spectaculoasă, la care așteptăm pe toți iubitorii fotbalului din Alba”, a spus Călin Mureșan, directorul clubului Metalurgistul.

Minaur este la a treia tentativă de promovare, iarăși din postura de favorită, precedentele fiind eșuate: în 2020, în campionatul marcat de pandemie, cu vecinii de la Comuna Recea (1-0, 0-1, eliminare dureroasă după loviturile de departajare), respectiv în 2021 (scoși de Unirea Dej, care a și promovat ulterior, în prima manșă a barajului, 0-0 acasă și 1-3 la Dej).

Șansele sunt egale, și am mare încredere că vom câștiga jocul de acasă, iar în retur vom vedea ce se va întâmpla. Adversarii alcătuiesc o echipă extrem de puternică de la mijloc în sus, foarte periculoasă pe benzi. Luăm lucrurile din aproape în aproape și ne dorim să facem o bucurie suporterilor cugireni”, a mai spus Itu. Va absenta Tăban (ruptură a ligamentelor încrucișate), probleme medicale mai acuzând P. Păcurar și I. Grozav (nerefăcuți total, după perioade de indisponibilitate).

Foto: Lucian DANCIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare