Cupa României nu se mai joacă! CSU Alba Iulia, ocupanta locului secund în Liga a 4-a, reprezintă Alba la faza națională a competiției

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cupa României, faza județeană, nu se mai dispută, iar CS Universitatea Alba Iulia, ocupanta locului secund în ierarhia Ligii a 4-a, va reprezenta Alba în faza întâi a competiției „KO”, conform deciziei de luni a Biroului Executiv al Asociației Județene de Fotbal.

Ne vom conforma hotărârii AJF Alba, vom face în această săptămână testele anti-COVID și ne pregătim să reluăm antrenamentele în vederea abordării Cupei României. În mod firesc, ținând cont de conjunctura actuală, nu este un trofeu care să ne bucure. Am fi preferat să-l câștigăm pe teren„, a spus Vasile Ursu, antrenorul formației universitare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Măsuri similare au fost luate în ultima perioadă și de alte AJF-uri din  țară, pentru a desemna învingătoarea din Cupa României, faza județeană. „Am considerat că este cea mai justă decizie întrucât nu se putea juca. Astfel am decis ca locul întâi să participe la barajul de promovare, iar locul secund să evolueze în Cupa României„, a precizat Cristian Petropulos, președintele AJF Alba.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Decizia îngheață practic tot fotbalul amator din județ, oricum intrat în pauză forțată din luna martie, cu excepția primelor două clasate din cel de-al 4-lea eșalon. Astfel, CS Ocna Mureș, desemnată campioană județeană, va participa la barajul de promovare cu reprezentantele județelor Brașov și Harghita, iar CSU Alba Iulia va câștiga Cupa României fără a juca și va evolua în etapele naționale ale competiției „KO” (primul meci în 11 august).

Dan HENEGAR