Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 24 ianuarie 2021, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În următoarele zile, gerul pune stăpânire pe România. Meteorologii ANM anunţă temperaturi de minus 18 grade, dar şi ninsori. Temperaturile încep să crească uşor după data de 19 ianuarie.

Ger cumplit în Transilvania

În primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0…1 grad şi minime în jur de -3 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zonele depresionare. Răcirea prognozată pentru perioada 14…20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 şi -4 grade şi minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 şi -10 grade.

CITEȘTE ȘI: Vremea în luna ianuarie 2021. Prognoza METEO pentru prima lună a anului

Apoi, la începutul ultimei decade de ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 şi -7 grade. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză şi după 20 ianuarie.

Maxime negative pe litoral

Până în 14 ianuarie nu se întrevăd variaţii semnificative în evoluţia temperaturii, astfel media valorilor maxime va fi de 2…4 grade, iar minimele de 0…2 grade în primele două nopţi, apoi de aproximativ -1 grad. Şi în această regiune vremea se va răci şi va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, când în cele mai reci zile, maximele vor fi negative, la o medie de -5…-3 grade, iar minimele vor scădea spre -10 grade.

CITEȘTE ȘI: Furtuna Filomena, care a afectat Spania, va ajunge și în România. Care sunt pagubele create de vremea rea

După acest interval, este estimată o încălzire treptată, astfel temperaturile se vor apropia de cele normale, cu maxime la nivelul regiunii de 0…2 grade şi minime în jur de -4 grade. Se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ în primele zile ale intervalului. Ulterior vor mar mai fi posibile precipitaţii, probabilitatea de apariţie a acestora fiind mai mare după 20 ianuarie.

Ninge la munte în fiecare zi

În primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de -5…-3 grade şi minime în jur de -8 grade. În perioada 14…20 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12…-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade.

După acest interval, estimarea indică o creştere treptată a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6…-4 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -10 grade. Vor fi precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie şi după 20 ianuarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea