Rămâi conectat

Ştirea Ta

Cum să te protejezi de petele pe piele provocate de razele solare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Petele provocate de soare reprezintă primul indiciu că pielea este afectată de razele ultraviolete nocive. De fiecare dată când petreci mult timp în aer liber este indicat să foloseşti creme şi loţiuni cu factor de protecţie solar. Cel mai bine este să foloseşti loţiuni cu factor ridicat de protecţie solară, de peste 30.
Cum să eviţi petele de soare?
lUlei cu vitamina E. Pentru a preveni petele de soare este foarte important ca pielea ta să fie bine hidratată şi îngrijită. Pentru o piele frumoasă şi sănătoasă este indicat să foloseşti ulei cu vitamina E. Aplică acest ulei pe piele în fiecare dimineaţă şi seară.
lMultivitamine. Ia în fiecare zi câte o pastilă de multivitamine. În acest fel pielea va rămâne sănătoasă şi strălucitoare, deoarece va primi nutrienţii de care are nevoie.
lLoţiuni şi creme cu factor de protecţie solară. De fiecare dată când mergi la plajă aplică pe toată pielea o cantitate generoasă de loţiuni cu factor de protecţie solară. Încearcă să nu stai la soare între orele critice 11 – 16 şi protejează-te purtând haine confortabile, din materiale naturale, pantaloni şi bluze lungi. Nu uita nici de pălării şi ochelari de soare.
lSare de mare. Să faci în fiecare seară o baie cu sare naturală. Umple cada cu apă caldă, adaugă o cană de sare de mare şi relaxează-te. Sarea ajută la vindecarea pielii arse, pe care o lasă mătăsoasă. De asemenea, ajută şi la îndepărtarea celulelor moarte.
lMulte lichide. Ideal este să bei 10 – 12 pahare de apă zilnic. Apa elimină toxinele din organism şi detoxifică şi pielea.
lAlimente bogate în fibre. Alimentele care conţin cantităţi mari de fibre, precum legumele şi fructele, sunt ideale pentru o piele sănătoasă şi frumoasă. Conţin şi cantităţi mari de antioxidanţi care previn efectele nocive ale radicalilor liberi şi protejează pielea de razele ultraviolete.
lCreme de calitate. Atunci când foloseşti creme pentru îndepărtarea petelor de soare, ai grijă ce alegi. Citeşte cu atenţie eticheta şi evită produsele care conţin substanţe periculoase. O cremă de calitate pentru îndepărtarea petelor de soare trebuie să conţină substanţe precum lămâie, vitamina B3 sau Alpha-Arbutin. Sursă: ele.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția Dacă până nu demult Alba Iulia era ”împânzită” de giratorii, odată cu dispariția lor în urma lucrărilor de mobilitate, șoferii din Alba se pare că au dat uitării regulile de circulație și prioritățile în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea