Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea Ta

Cum să reducem caloriile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Caloriile sunt, cu siguranţă, teama oricărei femei care ţine la corpul său şi vrea să arate bine. Poţi lupta însă cu aceste calorii! Iată cum:
lRedu! – Dacă atunci când eşti tânără lucrurile stau altfel şi poţi scăpa cu mai multă uşurinţă de kilogramele în plus, altfel stă situaţia odată cu înaintarea în vârstă. Dacă înainte era de ajuns doar să te înfometezi şi să scapi de caloriile în plus, câteva exerciţii şi dădeai jos kilogramele, aceste metode nu mai dau acum rezultate. Pe măsura ce câştigi kilograme în plus şi metabolismul se modifică pentru a ţine pasul cu noua greutate, astfel, în timp, acesta devine imun la micile tale trucuri de a slăbi. Este bine să fii precaută, indiferent de vârstă, şi să ai grijă ce mănânci şi mai ales cât. Tu vei fi singura care va avea numai de câştigat de pe urma acestui lucru, te vei scuti de luptele seculare cu kilogramele, o problemă cu care se confruntă cea mai mare parte a femeilor şi în plus, te lipseşti de afecţiunile de sănătate cu care ai fi nevoită să te confrunţi dacă ai avea probleme cu kilogramele.
lÎnvaţă să-ţi porţionezi mâncarea – Chiar şi atunci când mănânci ceea ce trebuie şi căt trebuie, ai permanenţă teama că mănânci mult prea mult. Potrivit lui Walter Willet, director al departamentului de nutriţie de la Facultatea de Medicină Harvard, porţia de carne recomandată unui adult este de dimensiunea propriei palme şi cu o grosime de aproximativ 1 cm. Cu cât un preparat este mai bogat în grăsimi sau zahăr, cu atât mai mică trebuie să fie porţia servită.
lPetrece fără prea multe calorii – Trebuie să ştii că alcoolul este bogat în calorii şi doar câteva băuturi inofensive sunt de ajuns să-ţi adauge câteva calorii în plus. Poţi apela la un mic truc, la fiecare pahar de băutură bea un pahar de apă. Asta te va ajuta să distilezi cantitatea de alcool şi te va şi scăpa de durerea de cap de a doua zi cauzată de mahmureală. Un pont, vinul are mai puţine calorii decât berea şi cocktailurile.
lFructele şi legumele sunt alegerea potrivită – E indicat să optezi pentru fructe şi legume. Varietatea largă de legume şi fructe pe care o putem găsi acum în piaţă sau pe rafturile supermarketurilor, îţi uşurează cu siguranţă munca. Ai de unde alege pentru a-ţi asigura sănătatea corpului fără să cazi în monotonia aceluiaşi fel de mâncare preparat zilnic. În cazul legumelor este recomandat să nu le fierbi, cel mai bine merg legumele pe grătar şi coapte.
lMănâncă proteine – În special cele care se regăsesc în produse lactate şi carne slabă. Proteinele sunt o metodă la îndemână pentru a-ţi păcăli corpul şi a-ţi induce senzaţia de saţietate. Digerate, proteinele eliberează un hormon care te face să te simţi plină. Poţi combina fructele cu carnea slabă şi poţi obţine micul dejun perfect care îţi poate da energia necesară pe parcursul întregii zile.
lMănâncă mai puţină carne – Acest lucru este extrem de benefic pentru sănătatea ta. Potrivit studiilor un consum ridicat de carne creşte riscul unui atac de cord şi a afecţiunilor cardiovasculare. Redu cantitatea de carne roşie la trei mese pe săptămâna şi încearcă, în schimb, să mănânci mai mult peşte şi mai multe legume.
lNu te complica – Încearcă să rămâi concentrată asupra principalelor metode de a tăia din aportul mare de calorii, alege o salată în locul unui hamburger, sau mănâncă o porţie de friptură atunci când ieşi în oraş la masă. Sau un truc care cu siguranţă va funcţiona, schimbă-ţi vesela cu una mai mică şi atunci vei fi nevoită să pui porţii tot mai mici în farfuriile noi de dimensiuni reduse.
lEste în regulă să te răsfeţi din când în când – Nu se întâmplă nimic dacă uneori, din când în când te şi răsfeţi cu un fel de mâncare pe care în mod normal nu ţi-ai permite să-l mănânci. Poţi să mănânci un hamburger, sau să dai fugă la cofetărie şi să-ţi iei prăjitura preferată, stai liniştită, nu îţi va cere să nu faci asta. Ba chiar îţi este recomandat. Nu e nici decum vorba de totul sau nimic aici, este vorba de tine şi de sănătatea ta. Trebuie să-i dai corpului tău combustibilul necesar şi să îl şi premiezi cu câte o excepţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Coadă de sute de metri în trafic la Alba Iulia. Mașinile avansează foarte greu la bariera de pe strada Mărășești, lângă centură

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Coadă de sute de metri în trafic la Alba Iulia. Mașinile avansează foarte greu la bariera de pe strada Mărășești, lângă centură O coadă de sute de metri s-a produs vineri dimineața, 17 mai, pe strada Mărășești cu centura. Traficul se mișcă foarte lent. Imaginea a fost trimisă pe adresa redacției ziarulunirea.ro […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea