Rămâi conectat

Ştirea Ta

Cum să faci faţă poftelor

Publicat

în

Nu o dată ni se întâmplă să ni se facă poftă de ceva dulce, fie că vorbim de o ciocolată, o îngheţată ori o prăjitură. Pentru siluetă însă aceste pofte sunt un păcat! Dezechilibrul aportului de zahăr din sânge este considerat principalul factor pe fondul căruia apare acest impuls, dar totodată factorii emoţionali şi hormonali contribuie la această stare. Cu ambiţie, ajutor şi o bună organizare putem însă să depăşim aceste momente de poftă. Studiile arată că poftele ţin în jur de 10 minute, trebuie doar să treci de acest prag. Pentru a nu ceda poftelor putem să facem câteva lucruri destul de simple:
lMănâncă la intervale regulate
Atunci când sari peste una dintre mesele zilei, sau te înfometezi, mănânci la intervale mari de timp, nivelul zahărului din sânge scade considerabil ceea ce dă naştere acelor impulsuri alimentare şi duce la supraalimentare. Ar trebui să mâncăm o dată la 3 – 4 ore, ceva uşor. În acest fel nu o să avem tendinţa de a gusta între mese alimente nesănătoase, iar metabolismul nostru va fi ajutat să ardă caloriile eficient.
lNu reduce radical aportul caloric din alimentaţie
Dietele la care multe femei apelează din dorinţa de a slăbi cât mai mult şi cât mai repede sunt periculoase deoarece conţin un aport caloric de doar 800 de calorii pe zi, un aport insuficient pe lângă cele 1200 de calorii necesare. În acelaşi timp trebuie să consumi şi alimente bogate în nutrienţi, care îţi menţin îndelungată starea de saţietate şi nu te lasă să cazi pradă poftelor alimentare.
lSpune nu zahărului
Dacă în alimentaţia ta nu se regăseşte consumul frecvent de legume, fructe şi cereale de ovăz, atunci mai mult ca sigur alimentaţia ta este bogată în aditivi alimentari, precum zahărul şi sarea, iar principalii vinovaţi sunt preparatele procesate. Trebuie să elimini zahărul din dieta ta pentru că dă naştere poftelor. De aceea, de cele mai multe ori după ce ai mâncat ceva cu zahăr, la doar o oră te vei simţi din nou înfometată.
lEvită îndulcitorii artificiali
Dacă pe eticheta unui produs scrie “fără calorii” asta înseamnă ca au fost folosiţi îndulcitori artificiali care sunt de 200 de ori mai dulci decât zahărul şi pot conţine un aport caloric chiar mai ridicat. Aceste chimicale dau naştere poftelor. Evită consumul de produse care pe lângă acest aport de îndulcitori ridicat, sunt şi sărace în nutrienţi, cum ar fi sucurile răcoritoare, care îţi fac mai mult rău.
lBea apă şi mănâncă nuci
Deshidratarea creează o confuzie pentru organism şi îi dă senzaţia acută de foame. Bea în fiecare oră un pahar de apă pentru a-ţi da senzaţia de saţietate şi de a evita deshidratarea, în special pe timpul verii. Nucile sunt recunoscute pentru aportul bogat de nutrienţi care te menţin sătulă pe o perioadă îndelungată. Aşa că atunci când simţi că îţi este poftă de ceva anume, mănâncă nuci, 6 bucaţi, sau 12 migdale ori 20 alune.
lConsumă alimente bogate în calciu
Deficienţa de calciu dă naştere poftelor alimentare, de aceea trebuie să îţi asiguri un aport echilibrat de calciu. Consumă lapte degresat sau iaurturi sărace în calorii, care îţi conferă calciul de care organismul tău are nevoie.
lDistrage-ţi atenţia
Când avem poftă pentru un produs anume, în general suntem slabi şi cedăm. Dacă de exemplu ne e poftă de ceva dulce şi nu ne putem gândi la altceva atunci măcar să înlocuim acel ceva cu un produs mai sănătos. Astfel în locul unui baton de ciocolată putem consuma un iaurt cu fructe.
lRecompensează-te
Trucul este să ştii cu ce să te recompensezi, pentru că trebuie să te înveţi să ai şi alt fel de pofte nu doar alimentare. Adică în locul unei ciocolate pe care o mănânci ca să te răsfeţi pentru ziua minunată pe care ai avut-o la birou, alege să te bucuri de altceva, cum ar fi un film bun, o ieşire cu prietenele sau partenerul. Există şi metode de a te recompensa care îţi fac bine cu adevărat, te relaxează şi nu îţi dăunează greutăţii.
Cu toate acestea din când în cadă lasă-te pradă poftelor, trebuie totuşi să ştii să nu depăşeşti limita. Consumă cu moderaţie şi dacă ţi s-a întâmplat astăzi să nu te poţi abţine şi să te bucuri de o îngheţată, ai grijă ca acest lucru să nu se repete zilnic…

Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| „VALS” cu șarpele, într-o comună din Alba. Un bărbat și-a „jucat partenerul”, pe care l-a luat de pe jos cu mâinile goale

Publicat

în

Un bărbat din Alba a „dansat” la propriu cu pericolul în comuna Ighiu, sat Bucerdea Vinoasă, când s-a decis să prindă un șarpe cu mâinile goale.

Așa cum se poate observa și în imaginile postate în mediul online, bărbatul se învârte în cerc în timp ce ține șarpele de vârful cozii.

Adesea huliți, călcați de mașini, loviți de sapă, băgați în sticle de ciobani, braconați pentru plăcerea colecționarilor de reptile sau zidiți de vii în tencuiala caselor, șerpii României au o reputație la fel de nemeritată pe cât sunt de variați și fascinanți pentru cei ce iubesc natura și biodiversitatea

Electrica Furnizare Discount

Animalul, dezorientat și provocat, încearcă să îl muște, însă fără succes.

Sursa video: Mircea Trifu, facebook

Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Pompierii din Alba Iulia au salvat o pisică pe strada Vânătorilor. Felina s-a „blocat” la etajul trei pe un aparat de aer condiționat

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA | Pompierii din Alba Iulia au salvat o pisică pe strada Vânătorilor. Felina s-a „blocat” la etajul trei pe un aparat de aer condiționat

Pompierii din Alba Iulia au avut o misiune grea în această seară de vineri, 30.07.2021, fiind solicitați pentru salvarea unei pisici ce a rămas blocată pe un aer condiționat situat la etajul trei al unui bloc de pe strada Vânătorilor.

Operațiunea de salvare a fost un real succes, iar pisica a fost adusă la sol teafără și nevătămată datorită echipajului de pompieri albaiulieni ce a intervenit la fața locului cu maximă promptitudine, profesionalism și seriozitate, așa cum o fac de fiecare dată!

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | „Ștrandul” din Alba Iulia : lucrări de curățenie și întreținere la fântâna arteziană din Parcul Unirii

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | „Ștrandul” din Alba Iulia : lucrări de curățenie și întreținere la fântâna arteziană din Parcul Unirii

„Joi, „ștrandul” din Alba Iulia, a avut parte de lucrări de curățenie și întreținere. Fântâna arteziană din Parcul Unirii a fost curățată și parcă, parcă, este pregătită pentru o nouă „vizită” din partea cetățeniilor ce doresc să se răcorească în lipsa ștrandului mult promis, ce întârzie să apară și aproape că se apropie de zeci de ani de absență.

Viitorul e aproape, în urmă cu câteva zile s-au demarat investiții și lucrări pe strada Alcala de Henares, printre care se numără și un pas către mult doritul ștrand, iar cu puțin noroc, că e nevoie mare,  până când unii dintre noi au să apuce vârsta pensiei, apucăm și să băgăm măcar degetul mic într-un luciu de apă public, decent, pe care oricine ar trebui să îl aibă și să și-l permită.”

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare