Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea Ta

Cum să faci faţă poftelor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Nu o dată ni se întâmplă să ni se facă poftă de ceva dulce, fie că vorbim de o ciocolată, o îngheţată ori o prăjitură. Pentru siluetă însă aceste pofte sunt un păcat! Dezechilibrul aportului de zahăr din sânge este considerat principalul factor pe fondul căruia apare acest impuls, dar totodată factorii emoţionali şi hormonali contribuie la această stare. Cu ambiţie, ajutor şi o bună organizare putem însă să depăşim aceste momente de poftă. Studiile arată că poftele ţin în jur de 10 minute, trebuie doar să treci de acest prag. Pentru a nu ceda poftelor putem să facem câteva lucruri destul de simple:
lMănâncă la intervale regulate
Atunci când sari peste una dintre mesele zilei, sau te înfometezi, mănânci la intervale mari de timp, nivelul zahărului din sânge scade considerabil ceea ce dă naştere acelor impulsuri alimentare şi duce la supraalimentare. Ar trebui să mâncăm o dată la 3 – 4 ore, ceva uşor. În acest fel nu o să avem tendinţa de a gusta între mese alimente nesănătoase, iar metabolismul nostru va fi ajutat să ardă caloriile eficient.
lNu reduce radical aportul caloric din alimentaţie
Dietele la care multe femei apelează din dorinţa de a slăbi cât mai mult şi cât mai repede sunt periculoase deoarece conţin un aport caloric de doar 800 de calorii pe zi, un aport insuficient pe lângă cele 1200 de calorii necesare. În acelaşi timp trebuie să consumi şi alimente bogate în nutrienţi, care îţi menţin îndelungată starea de saţietate şi nu te lasă să cazi pradă poftelor alimentare.
lSpune nu zahărului
Dacă în alimentaţia ta nu se regăseşte consumul frecvent de legume, fructe şi cereale de ovăz, atunci mai mult ca sigur alimentaţia ta este bogată în aditivi alimentari, precum zahărul şi sarea, iar principalii vinovaţi sunt preparatele procesate. Trebuie să elimini zahărul din dieta ta pentru că dă naştere poftelor. De aceea, de cele mai multe ori după ce ai mâncat ceva cu zahăr, la doar o oră te vei simţi din nou înfometată.
lEvită îndulcitorii artificiali
Dacă pe eticheta unui produs scrie “fără calorii” asta înseamnă ca au fost folosiţi îndulcitori artificiali care sunt de 200 de ori mai dulci decât zahărul şi pot conţine un aport caloric chiar mai ridicat. Aceste chimicale dau naştere poftelor. Evită consumul de produse care pe lângă acest aport de îndulcitori ridicat, sunt şi sărace în nutrienţi, cum ar fi sucurile răcoritoare, care îţi fac mai mult rău.
lBea apă şi mănâncă nuci
Deshidratarea creează o confuzie pentru organism şi îi dă senzaţia acută de foame. Bea în fiecare oră un pahar de apă pentru a-ţi da senzaţia de saţietate şi de a evita deshidratarea, în special pe timpul verii. Nucile sunt recunoscute pentru aportul bogat de nutrienţi care te menţin sătulă pe o perioadă îndelungată. Aşa că atunci când simţi că îţi este poftă de ceva anume, mănâncă nuci, 6 bucaţi, sau 12 migdale ori 20 alune.
lConsumă alimente bogate în calciu
Deficienţa de calciu dă naştere poftelor alimentare, de aceea trebuie să îţi asiguri un aport echilibrat de calciu. Consumă lapte degresat sau iaurturi sărace în calorii, care îţi conferă calciul de care organismul tău are nevoie.
lDistrage-ţi atenţia
Când avem poftă pentru un produs anume, în general suntem slabi şi cedăm. Dacă de exemplu ne e poftă de ceva dulce şi nu ne putem gândi la altceva atunci măcar să înlocuim acel ceva cu un produs mai sănătos. Astfel în locul unui baton de ciocolată putem consuma un iaurt cu fructe.
lRecompensează-te
Trucul este să ştii cu ce să te recompensezi, pentru că trebuie să te înveţi să ai şi alt fel de pofte nu doar alimentare. Adică în locul unei ciocolate pe care o mănânci ca să te răsfeţi pentru ziua minunată pe care ai avut-o la birou, alege să te bucuri de altceva, cum ar fi un film bun, o ieşire cu prietenele sau partenerul. Există şi metode de a te recompensa care îţi fac bine cu adevărat, te relaxează şi nu îţi dăunează greutăţii.
Cu toate acestea din când în cadă lasă-te pradă poftelor, trebuie totuşi să ştii să nu depăşeşti limita. Consumă cu moderaţie şi dacă ţi s-a întâmplat astăzi să nu te poţi abţine şi să te bucuri de o îngheţată, ai grijă ca acest lucru să nu se repete zilnic…


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 9 august 2022, în municipiul Sebeș, la intersecția dintre străzile Sava Henția și Aleea Parc.

Potrivit cititorului ziarulunirea.ro care a trimis fotografiile pe adresa redacției, evenimentul rutier s-a petrecut din cauza unei neacordări de prioritate.

Poliția nu a intervenit în cazul de față, întrucât șoferii au încheiat o constatare amiabilă al acestui accident.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, nici o persoană nu a fost rănită în urma impactului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Lucrările desfășurate pe strada Dorin Pavel din municipiul Sebeș au pus în încurcătură cetățenii din oraș care locuiesc în această zonă.

O femeie din localitate a expus problema în mediul online, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

„Am semnalat in privat Primaria Municipiului Sebes in legătura cu lucrările efectuate pe strada Dorin Pavel, însă nu am primit nici un raspuns.

Elit - Gustul Desăvârșit

De mai bine de doua săptămâni nu mai lucrează nimeni.

Groapa imensa e lăsată nesemnalizată de atunci, pe trotuare abia se poate circula pe jos, nu mai vorbim de intrat cu mașina in curte…”, a fost mesajul postat de femeie, pe pagina sa de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Inspirat de lipsa locurilor de parcare din zona Bulevardului Transilvaniei din Alba Iulia, un șofer din Alba s-a decis să-și oprească autoturismul într-un loc mai aparte.

Așa cum se poate observa și într-o fotografie trimisă de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, șoferul și-a parcat mașina pe locul de șotron amenajat de către autorități pe bulevard.

Numărul limitat de locuri de parcare din orașul nostru i-a împins pe mulți șoferi să devină inventivi, mulți alegând locuri din ce în ce mai neconvenționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea