Rămâi conectat

Politică Administrație

Cum s-a auto-sabotat PSD Alba în comuna cu care ar fi putut, acum, să se laude

Ziarul Unirea

Publicat

în

L-au exclus din partid pe primar, iar acum au pierdut alegerile – aceasta pare să fie una dintre marile greșeli pe care PSD Alba le-a făcut în ultima vreme. Vorbim despre comuna Ciugud, cu care social-democrații ar fi putut acum să se laude dacă nu renunțau atât de ușor la edilul Gheorghe Damian. În schimb, au primit o lecție usturătoare de la alegători o prăbușire zgomotoasă în opțiunile de vot, de la 65,27% la alegerile parlamentare din 2016, la doar 17,39% la alegerile europarlamentare de duminică.

PNL a câștigat, duminică, alegerile europarlamentare în comuna Ciugud din județul Alba, cunoscută la nivel național pentru atragerea de fonduri europene, unde primarul social-democrat a fost demis de partid.

Nici măcar știrea falsă răspândită prin conturi la fel de false pe rețeaua de socializare, cum că primarul Damian va reveni în PSD, nu a mai reușit să salveze organizația, pe ultima sută de metri, iar ciugudenii și-au îndreptat majoritatea voturilor spre PNL și USR-PLUS

Potrivit rezultatelor provizorii publicate de Biroul Electoral Central, PNL a obținut 34,17% iar PSD doar 17,39%, un rezultat foarte slab comparativ cu cel de la alegerile parlamentare din 2016, când a fort votat de un numpr de trei ori mai mare de alegători:65,27%.

Surpriza a venit și aici din partea Alianței 2020 USR-PLUS, care a atras votul a 23.54% dintre alegători.

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian a fost exclus din partid în 14 ianuarie 2017, în urma unei şedinţe a Comitetului Executiv Judeţean al PSD Alba.

Oficial, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a evitat să facă publice motivele excluderii, afirmând că sunt ”probleme interne”, iar ”rufele nu trebuie spălate în public”.

Neoficial, însă, lui Damian i s-a imputat diferenţa de scor obţinută de PSD, la alegerile locale, între Primăria Ciugud şi Consiliul Judeţean Alba. Un alt motiv de nemulţumire vehiculat în spaţiul public a fost că la alegerile parlamentare Gheorghe Damian ar fi făcut campanie doar pentru Daniel Breaz, rector al Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a ocupat locul 1 la Senat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea