Rămâi conectat

Actualitate

Cum au votat cetăţenii din Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

lPrimăria Cugir
La Cugir au fost înscrişi în listele electorale 24.043 de cetăţeni. Dintre aceştia s-au prezentat la urne 11324, respectiv 48% dintre cei înscrişi în liste, din care 158 au fost înscrişi pe listele electorale suplimentare. Pentru 18 alegători s-a folosit urna specială. Au fost anulate 253 de buletine de vot pentru primar. Au fost neîntrebuinţate şi anulate 14.702 buletine de vot pentru primar şi 14.703 buletine de vot pentru consiliul local.
Au fost înregistrate pentru candidaţii de primar 11.507 voturi valabil exprimate repartizate astfel:
1. Teban Adrian USL 8014 voturi 69,64%
2. Vasile Sorin (PP-DD) 1516 voturi 13,17%
3. Camelia Dumitrean (PDL) 1298 voturi 11,28%
4. Călin Sărmăşan (UNPR) 507 voturi 4,4%
5. Macra Leon PP-LC 172 vouri 1,49%
lConsiliul local Cugir
Pentru Consiliul Local Cugir au fost exprimate 11.324 voturi valabile. Au fost anulate 436 buletine de vot. Au votat pe liste electorale suplimentare 158 de cetăţeni iar pentru 18 votanţi s-a folosit urna mobilă specială.
1. USL 6882 voturi 60,77%
2. PDL 1731 voturi 15,28%,
3. UNPR 515 voturi 4,54%
4. Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa” 137 voturi 1,20 %
5. PSDM 71 voturi 0,62 %
6. PP-DD 1536 voturi 13,56%
7. PP-LC 161 voturi 1,42%
8. Dubleş Ion Cosmin 291 voturi 2,56%
În prima etapă au fost atribuite câte 12 mandate pentru consilierii USL, 3 pentru consilierii PDL şi 2 mandate pentru consilierii PP-DD. În a doua etapă a mai fost atribuit un mandat de consilier pentru PP-DD, utilizându-se astfel toate voturile acordate de cetăţeni acestei formaţiuni politice.
Lista candidaţilor cărora li s-au atribuit mandate 13 USL, 3 PDL şi 3 PP-DD:
1. Florea Rodica Cristina USL
2. Simu Mircea USL
3. Muntean Emil Nicolae USL
4. Păştină Aurel Cornel USL
5 Cherecheş Ioan Dan USL
6. Micu Romulus USL
7. Trifan Mircea Augustin USL
8.Petric Tatiana Mariana USL
9. Ferchian Ioan Mircea USL
10. Dumitru Bogdan Mihai USL
11. Mărginean Bota Claudiu USL
12. Rotche Horia USL
13. Todorescu Mircea USL
14. Dumitrean Camelia PDL
15. Prepeliţă Ciulea Zoriţa Minerva PDL
16. Roşian Radu Călin PDL
17. Vasile Sorin PP-DD
18. Ştefănie Lucian Tiberiu – PP-DD
19. Roibuleasa Dumitru PP-DD
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

”Jocul de-a v-ați ascunselea” cu gunoaiele menajere ale cetățenilor din Alba Iulia continuă! Molozul și deșeurile se amestecă, într-un peisaj sinistru

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

”Jocul de-a v-ați ascunselea” cu gunoaiele menajere ale cetățenilor din Alba Iulia continuă! Molozul și deșeurile se amestecă, într-un peisaj sinistru

În cartierul Lumea Nouă, cum este cunoscut de albaiulieni, problema depozitării gunoaielor în spatele stației de transformare este departe de a fi rezolvată.

Acum trei săptămâni a fost deschis un dosar penal „in rem” pentru fapte de îngropare a deșeurilor și de eliminare a deșeurilor în spații neautorizate, infracțiuni pedepsite cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Situația nu s-a îmbunătățit, ba din contră, se încearcă ascunderea gunoaielor mai adânc în rampă! Prin stufărișul din cel mai adânc punct din rampă se găsesc de la haine aruncate, pahare si sticle de plastic, pana la saci menajeri întregi.

”Chiar de mîine se vor ridica ca și “rampe neconforme”! Am dat dispoziția de astăzi! Din păcate acolo e un loc unde din trei in trei luni, ridicam zeci de tone! Din păcate pentru unii din zona a devenit afacere!” a declarat Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Reprezentanții firmei de salubritate contractoare din Alba Iulia se declară ”neștiutori” asupra situației: ”Colegii noștri? Când s-a întâmplat asta? Nu există sesizări scrise. S-au mai făcut reclamații telefonice”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

SURSE: Taxele locale ar putea rămâne la nivelul actual și în 2023. Coaliția de guvernare ar putea renunța la majorare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Taxele locale ar putea rămâne la nivelul actual și în 2023. Coaliția vrea să renunțe la ideea majorării, la o lună după ce aceasta abia trecuse de Senat.

Impozitele locale ar putea rămâne neschimbate anul viitor. Coaliția de guvernare ar putea renunța la majorarea acestor taxe, potrivit unor surse TVR INFO. Sunt așteptate și deciziile pentru majorarea pensiilor și pentru reglementarea pieței energiei. PSD și PNL văd însă diferit soluțiile. Miercuri ar urma să aflăm ce au hotărât liderii coaliției.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se pare că liderii coaliției nu au reușit să se înțeleagă cu reprezentanții autorităților locale, cu primarii, pe chestiunea majorării acestor taxe și impozite.

Potrivit surselor TVR INFO, edilii ar fi dorit ca executivul și coaliția, în Parlament, să-și asume impunerea obligativității introducerii acestor majorări de taxe cu 50% la baza de impozitare pe imobile, dar la nivelul coaliției s-a decis să se renunțe la idee, la o lună după ce abia trecuse de Senat.

Drept urmare, la Camera Deputaților este posibil ca, după o nouă discuție în coaliție, să se treacă la respingerea acestei ordonanțe.

În ceea ce privește pensiile, în continuare sunt disensiuni.

Liberalii doresc o majorare de aproape 15%, în timp ce social-democrații merg pe ideea unei creșteri la 11-12%, iar de restul banilor care sunt direcționați în acest sens să se acorde acele ajutoare către anumite categorii de pensionari vulnerabili, iar aici vorbim despre o posibilitate a creșterii plafonului maximal.

Dacă până acum se acordau ajutoare financiare pentru pensionari care au venituri de până în 2.200 de lei, se ia în considerare majorarea acestui plafon până la 4 mii de lei.

Sursa: stiritvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Cazierul judiciar poate fi eliberat solicitantului şi în format electronic: Proiect adoptat de Senat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cazierul judiciar poate fi eliberat solicitantului şi în format electronic: Proiect adoptat de Senat

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de parlamentari ai mai multor partide, adoptat luni de Senat, certificatul de cazier judiciar poate fi eliberat solicitantului şi în format electronic.

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare completarea art. 28 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, în sensul simplificării obţinerii certificatului de cazier judiciar, prin introducerea posibilităţii eliberării acestuia în format electronic, se precizează în raportul de admitere a proiectului.

Iniţiatorii îşi motivează demersul legislativ prin reducerea eforturilor de procurare a documentelor în vederea obţinerii unor servicii publice, respectiv a cazierului judiciar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit unui amendament admis, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip, certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. Noţiunea de semnătură electronică calificată are înţelesul dat de dispoziţiile Regulamentului (UE) nr.910/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 iulie 2014 privind identificarea electronică şi serviciile de încredere pentru tranzacţiile electronice pe piaţa internă.

În termen de trei luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar, prevede o altă modificare a textului de act normativ.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea