Cugirenii plătesc acelaşi preţ la apă ca şi restul populaţiei din judeţ

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Începând din 1 .01. 2011 preţul de livrare a apei potabile este unic pe întreg operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA,  ceea ce înseamnă că locuitorii oraşului Cugir plătesc acelaşi tarif ca şi restul populaţiei din judeţ. Tariful practicat de SC APA CTTA SA ALBA pentru întregul judeţ este de 3,04 (cu TVA), preţ unic pentru toate categoriile de consumatori.
Noile preţuri au fost avizate de către ANRSC şi aprobate de către Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „APA ALBA”, alcătuită din Consiliul Judeţean şi consiliile locale ale oraşelor şi comunelor beneficiare de alimentare cu apă.
Oraşul Cugir este membru al asociaţiei începând cu anul 2004, iar de la 1 ianuarie 2005 furnizorul de apă din Cugir face parte din operatorul regional SC APA CTTA ALBA. Afilierea la aceste organisme a permis ca în perioada 2004-2008 să se deruleze şi  în Cugir programul finanţat cu fonduri europene „Reabilitarea reţelelor de apă potabilă în jud. Alba” (SAMTID), prin care s-au înlocuit 16 km de reţea de apă potabilă. Unificarea preţului la apă începând cu 1 ianuarie 2011 face parte din strategia de tarifare convenită pentru susţinerea proiectului de mai sus, precum şi a proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Prin intermediul acestui proiect, care se derulează în prezent, în Cugir vor fi executate reţele de canalizare menajeră pe toate străzile oraşului şi se va construi o staţie de epurare modernă. La aceste investiţii se adaugă şi cele efectuate din fondurile proprii ale operatorului local de apă, care în perioada 2006-2010 a înlocuit  5 km de reţea apă, 3 km branşamente şi a executat diverse lucrări specifice pentru  producerea şi distribuţia apei.
Biroul de Presă
Primăria Cugir

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419