Rămâi conectat

Cultură Educație

Cugirenii plătesc acelaşi preţ la apă ca şi restul populaţiei din judeţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Începând din 1 .01. 2011 preţul de livrare a apei potabile este unic pe întreg operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA,  ceea ce înseamnă că locuitorii oraşului Cugir plătesc acelaşi tarif ca şi restul populaţiei din judeţ. Tariful practicat de SC APA CTTA SA ALBA pentru întregul judeţ este de 3,04 (cu TVA), preţ unic pentru toate categoriile de consumatori.
Noile preţuri au fost avizate de către ANRSC şi aprobate de către Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „APA ALBA”, alcătuită din Consiliul Judeţean şi consiliile locale ale oraşelor şi comunelor beneficiare de alimentare cu apă.
Oraşul Cugir este membru al asociaţiei începând cu anul 2004, iar de la 1 ianuarie 2005 furnizorul de apă din Cugir face parte din operatorul regional SC APA CTTA ALBA. Afilierea la aceste organisme a permis ca în perioada 2004-2008 să se deruleze şi  în Cugir programul finanţat cu fonduri europene „Reabilitarea reţelelor de apă potabilă în jud. Alba” (SAMTID), prin care s-au înlocuit 16 km de reţea de apă potabilă. Unificarea preţului la apă începând cu 1 ianuarie 2011 face parte din strategia de tarifare convenită pentru susţinerea proiectului de mai sus, precum şi a proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Prin intermediul acestui proiect, care se derulează în prezent, în Cugir vor fi executate reţele de canalizare menajeră pe toate străzile oraşului şi se va construi o staţie de epurare modernă. La aceste investiţii se adaugă şi cele efectuate din fondurile proprii ale operatorului local de apă, care în perioada 2006-2010 a înlocuit  5 km de reţea apă, 3 km branşamente şi a executat diverse lucrări specifice pentru  producerea şi distribuţia apei.
Biroul de Presă
Primăria Cugir


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi Elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a seral încep astăzi, 4 martie, simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unităţi de învăţământ şi va implica participarea a peste 146.000 de elevi. Citește și: BACALAUREAT 2024: Modele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea