Rămâi conectat

Actualitate

Cu 60% mai puține infecții respiratorii acute, raportat la aceeași perioadă a anului trecut, potrivit INSP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Săptămâna trecută, la nivel național, au fost raportate 31.874 de cazuri de infecție respiratorie acută, mai puțin cu 60% față de îmbolnăvirile din aceeași perioadă a anului trecut, arată Institutul Național de Sănătate Publică.

Potrivit INSP, în săptămâna 23 – 29 noiembrie (S 48/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 31.874, cu 63,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (88.394) şi cu 27,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (43.954) – scăderi posibil datorate şi subraportărilor din perioada sărbătorilor legale.

Săptămâna trecută, au fost raportate la nivel naţional 48 de cazuri de gripă clinică, faţă de 41 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (S 48/2019).

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal şi nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

Până la data de 29 noiembrie au fost vaccinate antigripal 864.796 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea