Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSU Alba Iulia s-a impus dramatic în Ţinutul Secuiesc *Sepsi Sf. Gheorghe-CSU Alba Iulia 46-50

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

csu2CSU Alba Iulia s-a impus cu emoţii în „infernul secuiesc”, iar cu această victorie, trupa din Cetatea Marii Uniri a ajuns la cea de a 6-a victorie în faţa rivalei Sepsi Sf. Gheorghe. Baschetbalistele antrenate de Miroslav Popov şi George Lăncrănjan au câştigat partida cu scorul 50-46 pe sferturi 7-15, 12-8, 12-10, 19-13.

În meciul tur, disputat în Sala Universităţii din Alba Iulia, Sasa Cadjo şi compania au câştigat cu scorul de 78-65, reuşind o victorie extrem de importantă în ultimele minute ale partidei. La Sfântu Gheorghe, partida a fost pe început una confuză cu multe ratări şi două defensive bune de fiecare parte. Cei peste 1000 de suporteri din Ţinutul Secuiesc au pus presiune pe fetele lui Popov care s-au văzut conduse după primul sfert cu scorul de 15-7 pentru gazde. În cel de-al doilea ambele ofensive s-au întrecut în ratări, însă din ecartul de 8 puncte stabilit în prima parte, CSU Alba Iulia a recuperat jumătate şi Sepsi a intrat cu avantaj la cabine, scor 23-19. Pauza a picat pentru CSU Alba Iulia ca o mănuşă, Miroslav Popov reuşind să îşi motiveze baschetbalistele care uşor, uşor au recuperat diferenţa de la pauză şi au trecut în avantaj. În primele 3 minute ale sfertului terţ, albaiuliencele au reuşit să puncteze de 9 ori, fără să primească niciun coş. Deşi au început bine penultimul sfert sportivele din Alba Iulia şi-au pierdut concentrarea în unele momente pe fază ofensivă, iar echipa gazdă a reuşit să revină în meci, înainte cu 2 minute de finalul sfertului al treilea tabela indicând egalitate, 30-30. Cu mai multe greşeli în defensivă CSU a intrat în ultimul sfer cu deficit de puncte în faţa lui Sepsi, scorul înainte de ultima parte fiind 33-31 în favoarea echipei gazdă. Ultimul sfert a fost unul dramatic, ambele echipe întrecându-se în ratări, păstrând egalitatea pe tabelă până spre sfârşit. Cu toate acestea experienţa jucătoarelor din tabăra CSU-ului şi-a spus cuvântul, iar pe final de meci echipa din Cetatea Marii Uniri s-a impus în „templul secuiesc” cu scorul de 50-46.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Prahalis a fost anihilată, iar CSU Alba Iulia s-a impus in extremis

În victoria echipei CSU Alba Iulia a cântărit enorm anihilarea jucătoarei americane, Prahalis considerată cea mai bună jucătoare a echipei din Sf. Gheorghe şi una dintre cele mai bune baschetbaliste din întrecerea internă. A fost un meci foarte greu, este o sală în care nu se câştigă uşor şi cred că am câştigat meciul în special datorită apărării foarte bune mai ales din parte secundă. În apărare mai avem încă probleme şi mai lucrăm să le remediem. Am reuşit să o scoatem din joc pe Prahalis cu 5 faulturi în sfertul al treilea lucru care ne-a ajutat foarte mult. Era stânjenitor să nu fi câştigat meciul când echipei adverse i-a lipsit pe final cea mai bună jucătoare. O să le spun zilele viitoare fetelor mele să joace mai calm pentru că suntem o echipă bună care putem bate pe oricine, însă jucăm cu o oarecare teamă în meciurile importante şi avem probleme. Le felicit pe jucătoare chiar dacă nu au fost constante pe tot parcursulΠmeciului. a declarat Miroslav Popov, tehnicianul echipei CSU Alba Iulia.

Pentru CSU Alba Iulia au punctat: AnneMarie Părău – 18, Sasa Cadjo – 9 Chastity Reed – 6, Khadijah Whittington – 5, Breanna Salley – 4, Marina Mandic – 4, Alexandra Uiuiu – 2, Larisa Toma – 2.

CSU Alba Iulia a câştigat al 6-lea meci în faţa trupei din Sf. Gheorghe, din care 5 victorii au fost consecutive, pierzând o singură dată în faţa echipei din Covasna. Echipa de baschet feminin din Alba Iulia va juca sâmbătă cu începere de la ora 18.00 în Sala Universităţii, contra echipei Nova Vita Târgu Mureş, un test uşor pentru Mirosalv Popov şi elevele sale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea