Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia poate organiza Final Four-ul CEWL *A patra echipă calificată se alege între Kara Trutnov şi Basketball Nymburk

Dan HENEGAR

Publicat

în

Kara Trutnov - CSU Alba Iulia1Angrenată în trei competiţii, CSU Alba Iulia aşteaptă să-şi cunoască adversarii din Final Four-ul Ligii Europei Centrale. Astfel, deocamdată sunt sigure de calificare echipele româneşti ICIM Arad şi CSU Alba Iulia (deţinătoarea trofeului), alături de Piestanske Cajky (Slovacia). Ultima necunoscută se va lămuri miercuri, 18 februarie, la duelul din Grupa A (din care a făcut parte şi formaţia condusă de Miroslav Popov), între echipele Kara Trutnov şi Basketball Nymburk, din Cehia. Cele două combatante au acelaşi număr de puncte, 7, dar oaspetele sunt avantajate de victoria din tur, când s-au impus cu 79-65, un succes la 14 puncte diferenţă. Turneul final este programat între 7 şi 8 martie şi cel puţin până la ora redactării acestui articol, locaţia nu era stabilită. Surse oficiale susţin că decizia va fi luată până la începutul săptămânii viitoare, în funcţie şi de numele ultimei calificate. Deşi la un moment dat se vehicula faptul că gruparea din Cetatea Marii Uniri, din postura de deţinătoare a trofeului, nu ar avea drept să găzduiască din nou Final Four-ul, acest lucru este posibil. Un lucru este cert, comparativ cu anul 2014, când ultimul act a fost găzduit la Alba Iulia sunt 3 echipe care reeditează prezenţa în careul de aşi: CSU Alba Iulia, ICIM Arad şi Piestanske Cajky.
*La interval de o săptămână sunt puse-n joc două trofee
Cum în următoarea săptămână (13 şi 14 martie), la Sf. Gheorghe se dispută semifinalele şi finalele Cupei României se poate concluziona că echipa de baschet albaiuliană îşi va juca, într-o săptămână, şansele de realizare de performanţă în două competiţii. Revenind la Liga Naţională, până la încheierea sezonului regulat CSU Alba Iulia mai are de susţinut trei întâlniri, cu Nova Vita Tg. Mureş (sâmbătă, 21 februarie, acasă, ora 16.00), restanţa cu ICIM Arad (joi, 26 februarie, ora 18.30, în deplasare) şi runda de final, în 28 februarie la Craiova. De rezultatul confruntării cu vicecampioana depinde clasarea la sfârşitul sezonului regulat, locul 3 sau locul 4 şi implicit o postură favorabilă în play-off, prin prisma jocurilor mai multe considerate pe teren propriu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Blănaru, prima achiziție a CSM Unirea Alba Iulia pentru atacarea promovării în Liga 2 | Atacant experimentat pentru Alexandru Pelici!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Experimentatul atacant Ștefan Blănaru (35 de ani) este prima achiziție anunțată de divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia în vederea atacării promovării în Liga 2, în ediția viitoare. Vârful de atac originar din Moldova Nouă va lucra iarăși cu antrenorul Alexandru Pelici, cu care a mai colaborat la Hermannstadt și CS Mioveni. Ultima dată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea