CSU Alba Iulia – lot spectaculos pentru Liga a V-a! Internaționalii F. Himcinschi și I. Neag, sub comanda lui Vasile Ursu!

Echipa de fotbal a Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, proaspăt înființată, se anunță o viitoare forță în județul Alba. CSU Alba Iulia va activa în Liga a V-a în ediția viitoare, însă lotul este unul extrem de spectaculos, fiind unul care i-ar face invidioși și pe unii dintre antrenorii din eșalonul terț.

“Perlele coroanei” sunt, dacă ne permitem acest termen, foștii internaționali “tricolori” Ionuț Neag (ex-ASC Șirineasa) și Fabian Himcinschi (Șoimii Lipova), componenți ai României Under 17 la Campionatul European din Serbia 2011! Cei doi, în vârstă de 24 de ani, au prezențe în Liga 1, I. Neag – la “U” Cluj, Petrolul Ploiești și Juventus București, iar Fabian, fiul antrenorului albaiulian Adorian Himcinschi, a jucat la Unirea Alba Iulia, de unde a plecat în Italia la Empoli, iar apoi la Poli Timișoara, Dinamo, FC Caransebeș, CSM Rm. Vîlcea, Dunărea Călărași, CSM Școlar Reșița.

*Buget de 200.000 de lei, promovări imediate!

Bugetul se anunță extrem de generos pentru acest nivel fotbalistic în cazul echipei studențești, rectorul Daniel Breaz fiind un recunoscut iubitor al “sportului rege”. Astfel, în viitoarea stagiune, CSU Alba Iulia se va baza pe 200.000 de lei, obiectivul fiind clar, promovarea în Liga a IV-a și de aici până pe a treia scenă, cât mai repede posibil. Lotul este unul bazat în proporție covârșitoare pe studenți, însă cuprinde nume cunoscute la nivel județean: Al. Man (ex-Unirea Alba Iulia), Joldeș și Cordoș (Performanța Ighiu), Lupea (Viitorul Sîntimbru), P. Medrea și Negrea (CS Zlatna), Perța (CIL Blaj) sau Dr. Pop (Sportul Petrești). “Nu am vrut, deși ni s-a propus, să ne înscriem în Liga a IV-a! Am dorit să plecăm de jos, cu un proiect sănătos, fără să fim la mâna nimănui. Ne propunem promovări rapide în eșaloanele superioare, să ajungem cât de repede posibil pe harta fotbalului național”, a declarat antrenorul Vasile Ursu, ce a mai activat la Unirea Alba Iulia, Performanța Ighiu, Transalpina Șugag și CS Zlatna. Secundul său va fi Răzvan Rusu, iar Nicolae Ghișa va ocupa funcția de delegat. CSU Alba Iulia va susține partidele interne la Vințu de Jos, iar săptămânile viitoare, după primirea echipamentului, va fi și prezentarea oficială a lotului.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...