Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia a câştigat turneul de la Vrbas! Cinci victorii în Serbia pentru echipa lui Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a învins în ultimul act al turneului de la Vrbas pe echipa locală ZKK Vrbas Medela şi a cucerit trofeul cuvenit învingătoarei din aceasta a 4-a ediţie a întrecerii baschetbalistice disputată în Serbia. Scorul a fost 80-64 (25-16, 16-16, 18-15, 21-13), iar principalele marcatoare ale echipei lui Popov au fost Sasa Cadjo – 15 puncte, Tiffany Brown – 14, AneMarie Părău – 10 puncte.

*Sasa Cadjo – cea mai bună jucătoare a turneului

Româncele nu au contat pe Breanna Salley – probleme medicale. „Acest ultim meci a fost cel mai dificil. Publicul a făcut o atmosferă incandescentă în sală, iar gazdele au prestat un joc agresiv. S-a simţit oboseala„, a spus Bogdan Duma. În plus, Sasa Cadjo (fostă la Partizan Galenka) a cucerit titlul cuvenit celei mai bune jucătoare a turneului.  „Cred că aceste meciuri ne-au ajutat foarte mult în omogenizarea echipei, am început să ne cunoaștem mai bine. Bineînțeles că mai avem de lucrat, deoarece suntem o echipă nouă, dar pot spune că prin câștigarea acestei cupe, care sper ca nu va fi și ultima, am început cu dreptul, lucru care ne dă multă încredere. Cred că încetul cu încetul, atât eu, cât și colegele mele, ne vom acomoda la echipă și totul va ieși așa cum ne-am plănuit. Deocamdată, în aceste meciuri, eu am încercat să dau tot ce pot în momentul de față, dar știu că este loc și de mai bine. Important este să jucăm ca o echipă, nu individual, pentru că doar așa putem avea rezultate”, a precizat Annemarie Părău, întru-un comunicat de presă al CSU Alba Iulia.

*Doar victorii în Serbia

Gruparea din Cetatea Marii Uniri a bifat în această săptămână un turneu în Serbia, disputând 5 jocuri de verificare, toate câştigate. Au fost, în ordine, confruntările cu Algeria (93-27), Vrsac (72-44), Senegalul (100-41) – la Vrsac şi Radivoj Korac (79-66)  – la Vrbas. Au fost o serie de întâlniri de verificare în care antrenorii au putut să-şi dea seama de potenţialul echipei, în planul tehnic şi tactic. Aceste rezultate ne dau speranţe în perspectiva jocurilor oficiale, echipa a arătat bine, a afişat un potenţial ridicat, avem încredere că ne putem atinge obiectivele„, a precizat Bogdan Duma, preşedintele CA al CSU Alba Iulia.

Au fost teste menite să identifice forţa unei echipe dornică de performanţă pe trei planuri în această toamnă ce va consemna un debut istoric în cupele europene. Pe lângă participarea în Liga Europei Centrale, CSU Alba Iulia are drept obiectiv Cupa şi campionatul.

Din efectiv au făcut parte autohtonele Ildiko Nagy, Alexandra Uiuiu (de anul trecut), Larisa Toma (SCM Craiova), Anemarie Părău (CSM Satu Mare), „stranierele” Breanna Salley (revenire, după un sezon în care n-a jucat), Jovana Vukoje (din lotul precedent), Tiffany Brown (Danzio Timişoara), Sasa Cadjo (Partizan Galenka), Chastity Reeed (Elityur Netanya), Jessica Bradley (Angers). Tinerele Sica Cuzic, Mihaela Gherman, Andreea Beldian (LPS Alba Iulia) n-au efectuat deplasarea.

Echipa condusă de  Miroslav Popov şi George Lăncrănjan va debuta în noua stagiune în zilele de 25 septembrie şi 26 septembrie (miercuri şi joi), împotriva nou-promovatei de pe Dunăre, Phoenix Galaţi.

Gruparea din Alba Iulia a terminat pe poziţia a 4-a în campionat în ediţia trecută şi a jucat finala cupei, pe propriul teren. Primul meci în Liga Naţională va fi în 5 octombrie, în deplasare, la BC Danzio Timişoara.

[nggallery id=224]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea