Rămâi conectat

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, surpriza plăcută a sezonului în Liga 3 | “Vrem accederea în play-off”, declară președintele Mihai Dăscălescu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fără îndoială că CSM Unirea Alba Iulia reprezintă revelația fotbalului județean din acestă toamnă și surpriza plăcută din Seria 9 a celei de-a treia scene.

Chinuită în prima parte a anului, cu retrogradare în Liga 4, reprimită ulterior, penalizată cu 20 de puncte, asaltată de memorii, gruparea din Cetatea Marii Uniri a fost preluată în luna august de către Primăria municipiului Alba Iulia. Precum Pasărea Phoenix, “alb-negrii” și-au revenit miraculos și au terminat 2022 pe locul 4, cu 24 de puncte (18 pe teren propriu, locul al treilea la acest capitol), o poziție care asigură calificarea în play-off. Chiar dacă au început sezonul într-un mod dezamăgitor, eliminare în Cupa României, cu CS Ocna Mureș, și 6 jocuri fără victorie în eșalonul terț (3 puncte), albaiulienii au reușit un parcurs remarcabil și au legat 5 victorii consecutive (7 meciuri adjudecate din cele 9 disputate). Comparația cu finele anului 2021 vorbește de la sine: atunci AFC Unirea 1924 era “lanternă roșie” cu 8 puncte în 15 jocuri (de 3 ori mai puține!).

*De la 8… la 24!

“Stabilitatea financiară de care am beneficiat după ce am fost preluați de către autoritățile locale și-a spus cuvântul. Ținând cont de problemele din vară și întârzierea pregătirilor, au existat probleme în prima parte a sezonului. Au fost 6 etape în care am schimbat mereu componența defensivei. Am început șovăielnic campionatul, dar am reglat și problemele de natură fizică, ne-am revenit pe parcurs și cu foarte multă muncă, încet, încet, ne-am apropiat de ceea ce ne dorim. Am căpătat moral și încredere, am terminat pe poziția a 4-a care ne obligă să ne batem pentru play-off. Vrem să facem în continuare o figură frumoasă, iar o calificare în play-off ne-ar oferi oportunitatea unor partide cu cei mai buni adversari din serie. Practic ne-am testa potențialul în perspectiva următorului campionat, când ne propunem promovarea în Liga 2, în 2024, la 100 de ani de la înființarea clubului”, a declarat Mihai Dăscălescu, devenit președintele secției de fotbal din cadrul CSM Unirea Alba Iulia și totodată reprezentant al eșalonului terț în Comitetul Executiv al FRF.

Deja s-a stabilit strategia pregătirii în perspectiva primăverii: reunirea în 23 ianuarie 2023, cu continuitate pe banca tehnică, “principal” Marcel Rusu, cu staff-ul său, și un cantonament centralizat la Zlatna. Vor fi aduși și jucători, mizându-se pe revenirile a câtorva dintre foștii echipieri, în condițiile a două plecări certe: atacanții Ionuț Cîrloanță (expirat împrumutul de la CSC Șelimbăr) și Cosmin Epure (va da curs ofertei de la Viitorul Sântimbru).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea