Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSM Unirea Alba Iulia încă negociază pentru un antrenor principal: Val. Suciu, Fl. Petre și Iencsi, pe lista “alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia continuă să exploreze diverse piste pentru instalarea unui nou antrenor principal în perspectiva viitoarei ediții când se vrea promovarea în Liga 2, în anul Centenarului clubului.

Deocamdată, pe lista oficialilor “alb-negri” au rămas trei nume, Valentin Suciu, Florentin Petre și Adrian Iencsi (ordinea enumerării este aleatorie), în aceste zile gruparea albaiuliană adunând informații pentru a demara discuțiile concrete și negocierile și implicit de a pune punct unei situații ce trenează de mai bine de o lună.

Sunt discuții pentru a ne informa. Am avut o ședință în club, testăm terenul, încercăm să luăm cea mai bună decizie. Trebuie să lămurim chestiunea cât mai repede, întrucât și lista de transferuri o vom stabili cu antrenorul principal’, a punctat Radu Urcan, directorul CS Municipal Unirea Alba Iulia.

Faptul că Mihai Dăscălescu, președintele secției de fotbal a CSM Unirea Alba Iulia, a fost în delegația primei reprezentative pentru disputele din Kosovo și Elveția, din preliminariile Campionatului European, a pus oarecum în “stand by” tratativele cu numele aflate pe listă, dar se speră ca cel târziu pâna la mijlocul săptămânii viitoare să se ajungă la o unanimitate și să se anunțe numele antrenorului principal.

Căutăm, analizăm, strângem informații pentru a identifica cea mai bună soluție în privința unui antrenor care să se plieze pe ceea ce ne dorim. Nu ne grăbim, trebuie să fim foarte cumpătați, «să măsurăm de mai multe ori și să tăiem o singură dată». Nu vorbim despre șansele celor 3, sunt mai multe chestiuni de analizat, inclusiv în privința părții financiare, dar în același timp se poate ivi un nume surpriză”, a spus Mihai Dăscălescu.

După refuzul lui Marius “Papi” Popescu, uniriștii au abandonat altor piste gen Francisc Dican și au sistat negocierile cu Mihai Iosif, din pricina pretențiilor exagerate. Numele lui Florentin Petre (47 de ani, ultima dată la Ceahlăul Piatra Neamț, în toamnă) s-a aflat mereu pe masa oficialilor uniriști, la propunerea lui Cornel Țălnar, viitorul director tehnic, însă într-o primă fază s-a ezitat ținând cont de problemele cu ancheta în ceea ce privește pariurile din perioada Dacia Unirea Brăila (cu care a promovat în Liga 2 în 2021), dar varianta a revenit în actualitate în ultima perioadă. Un alt fost internațional, Adrian Iencsi (48 de ani), a condus în ediția precedentă pe CSM Sighetu Marmației (locul 3 în play-out-ul Seriei 10).

În privința CV-ului Valentin Suciu (42 de ani) este cel mai tentant,. Acesta a activat în ultimul sezon  ca șef al Academiei, centrul de copii și juniori, la Sepsi Sf. Gheorghe. Și-a început cariera de antrenor la FC Zagon, iar apoi a reușit să urce cu gruparea din Covasna din „județ” până în prima ligă (în 2017). Timp de 4 ani a pregătit-o pe FK Csikszereda Miercurea Ciuc, alături de care a promovat în Liga a 2-a în 2019.

sursa foto: Liga 2, Prosport, Sport.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea