Rămâi conectat

Sport

CSM Tîrgovişte – Volei Alba Blaj 1-3 | Campioana își revine și câștigă derby-ul de lângă Turnul Chindiei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana Volei Alba Blaj și-a revenit după eșecul cu CSM București și a câștigat derby-ul extern cu CSM Tîrgoviște, scor 3-1 (25-17, 22-25, 25-16, 25-22), succes ce o păstrează cu șanse în lupta pentru titlu.

Aflată sub presiune, echipa din “Mica Romă” era obligată să învingă, pentru a nu pierde contactul cu liderul Diviziei A1, a reușit să se impună, după o confruntare extrem de importantă. La fel ca și în tur, CSM-ul Tîrgoviște s-a dovedit medicamentul perfect pentru trupa lui Darko Zakoc, după înfrângerea suferită cu CSM-ul din Capitală. Deținătoarea titlului a avut și momente în care s-a clătinat, dar un blocaj eficient și ziua excelentă a cubanezei Cleger (25 de puncte) au împins-o spre cucerirea tuturor punctelor

Vizitatoarele au controlat ferm setul inaugural, în care echilibrul s-a păstrat până la primul time-out tehnic, când era 6-8. Blajul a dominat confruntarea, distanțându-se fără emoții, 12-7, 16-10, 22-17, câștigând fără mari probleme.

Datele problemei s-au schimbat radical în setul secund, când CSM Tîrgoviște a remontat spectaculos, pe serviciul lui Trică, de la 3-5 până la 8-5. Campioana este dominată net, chiar dacă Zakoc a încercat prin time-out-uri să stopeze oponentele. Amfitrioanele au avut momente excelente, mereu în față, ajungând la 22-15. O serie de patru puncte consecutive a Blajului a strâns disputa, oaspetele au revenit de la 15-22, au anulat două mingi de set la 24, dar nu au reușit să întoarcă soarta unui set în care au avut puține momente de luciditate, suferind enorm la preluare.

În startul celui de-al treilea set, Collar pune probleme cu serviciul, însă Cleger adunarea, începe să puncteze, jocul este echilibrat până la 11-12, când se transformă într-unul dominat categoric de Volei Alba Blaj. Blocajul este „cheia”, iar de la 12-16, scorul curge net în favoarea oaspetelor, ce au dominat copios ajungând la 24-14!

Al patrulea set a fost cel mai echilibrat și în același timp dramatic. La al doilea time-out tehnic, CSM-ul conducea cu 16-13, însă Blajul a revenit din pumni și a reușit să întoarcă soarta confruntării, determinantă fiind seria reușită de Aquino la 18-18, cu un serviciu extraordinar. O minge controversată s-a produs la 21-23, care a fost acordată Blajului, ce nu  a ratat oportunitatea, antrenorul gazdelor Guillermo Naranjoprimind cartonaș galben pentru proteste.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Aleksandra Crncevic – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Selime Ilyasoglu, Lena Moellers, Lynda Morales, Slavina Koleva; Ramona Rus, Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Miercuri, la Sibiu, un meci important în Champions League, cu Mulhouse, campioana Franţei, un succes putând parafa calificarea istorică între primele şase echipe din Europa, iar sâmbătă, în Sala „Timotei Cipariu”, este disputa din Divizia A1, cu Medicina Tg. Mureş.

Foto: Jurnal de Dâmbovița

[nggallery id=5180]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea