Rămâi conectat

Sport

CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj 3-2 | Echipa din „Mica Romă”, primul eșec stagional! Se complică lupta la vârf înaintea derby-ului cu CSM București

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a suferit prima înfrângere a sezonului, lângă Turnul Chindiei, scor 2-3 (25-14, 22-25, 21-25, 25-21, 13-15), cu CSM Târgoviște, în derby-ul contra ocupantei ultimei poziții pe podium, restanță din etapa a 13-a a Diviziei A1 la volei feminin, după un meci dramatic, decis la „tie break”.

Eșecul aprinde teribil lupta la vârf, în condițiile în care Volei Alba Blaj are numai două puncte avans în ierarhie, iar sâmbătă o așteaptă, pe teren propriu, duelul cu CSM București, rivala la titlu, în ultima rundă a primei părți a sezonului.

Partidă ce se anunța dificilă, în condițiile în care gruparea dâmbovițeană a luat un punct în acest sezon campioanei CSM Târgoviște, a însemnat oprirea unui marș de regularitate al ardelencelor, ce aveau 13 victorii consecutive fără a irosi puncte și doar două seturi cedate!

Volei Alba Blaj s-a aflat în avantaj (1-0), apoi a fost condusă (1-2), dar a reușit să egaleze și să împingă disputa în „tie-break”!!! În al 5-lea set, vizitatoarele au condus cu 3-1, au fost egalate și CSM Târgoviște a preluat conducerea cu 5-4 și a ajuns la 10-6, după 4 puncte consecutive, avantaj decisiv menținut până la 14-10, când avea 4 mingi de câștigare a disputei! Blajul a izbutit să anuleze două mingi de meci, s-a apropiat la 13-14, însă a pierdut întâiul joc stagional

*Jelena Alajbeg – 29 de puncte împotriva fostei echipe!

Determinantă în dispută a fost derularea ostilităților a fost prestația Jelenei Alajbeg împotriva fostei echipe, voleibalista reușind 29 de puncte, secondată de S. Klisura – cu 20 de puncte. În tabăra cealaltă Baciu a stâns 21 de puncte, fiind urmată de S. Newcombe și M. Karakasheva – cu 19 puncte.

Pentru formația condusă de Darko Zakoc urmează derby-ul de sâmbătă, din Sala „Timotei Cipariu”, de la ora 17.00, cu rivala CSM București, abordat cu un avans de două puncte în ierarhie, ultimul examen intern, înaintea trecerii la faza secundă a campionatului, pentru ca săptămâna viitoare să dispute la Sibiu, turul finalei Cupei CEV, cu Busto Arsizio.

Vizitatoarele au pornit ca din pușcă întâlnirea dominând copios primul parțial în care a condus la diferențe consistente 10-3, 14-4 și 19-7. Al doilea set a avut o derulare asemănătoare, dar în sens invers, cu gazdele impunând ritmul si distanțându-se categoric: 6-1, 12-3!!!  Zakoc a apelat la time-out-uri pentru a-și trezi elevele, a introdus-o și pe Lazarevic – ușor accidentată, iar scorul s-a strâns la 13-9 și 18-16 (după 18-11). După altă serie pozitivă, de 4  puncte la rând, Blajul a remontat spectaculos și s-a apropiat la un singur punct 20-21!  S-a făcut 23-20 pentru gazde, oaspetele au revenit, 22-23, dar n-a fost suficient. Al treilea set a fost mult mai echilibrat, mergându-se cap la cap până 19-18, moment în care gazdele au apăsat accelerația și au fructificat prima minge de set, preluând conducerea cu 2-1.

Simțind pericolul unui prim eșec stagional și pusă sub presiune, Volei Alba Blaj a declanșat cursa de urmărire, iar în al 4-lea set a condus cu 17-14, însă a fost egalată la 18, finalul fiind unul pe muchie de cuțit.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova  – Nađa Ninković, Sonja Newcombe, Nneka Onyejekwe/ cpt, Mariya Karakasheva, Ioana Baciu  – Marina Vujović (libero); au mai intrat Maja Aleksic, Aleksandra Cirovic, Ana Lazarević; Ramona Rus, Katerina Zhidkova, Viktoriya Delros (libero), Sorina Miclăuș. Antrenor Darko Zakoc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea