Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSM București – Volei Alba Blaj 3-2, într-o restanță din Divizia A1 | Campioana, eșec dramatic după o revenire de la 0-2

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o partidă restantă din prima rundă a returului Diviziei A1 la volei feminin, CSM București – Volei Alba Blaj 3-2 (25-15, 25-23, 24-26, 25-27, 15-9), o nouă confruntare dramatică încheiată cu o înfrângere pentru campioană.

Echipa din „Mica Romă” nu a trecut un hop important, deși a revenit spectaculos de la 0-2, reușind să anuleze o minge de meci în setul al 3-lea. La tie-break a fost 1-0, 1-2, 2-3, 7-3 (5 puncte consecutive), 9-4, 11-6, 14-8.

O confruntare nebună care, cu, excepția primului parțial, a fost extrem de echilibrată (raportul puncteloe 114-100, al blocajelor 8-9, al așilor 4-3), un adevărat maraton ce a durat 121 de minute.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Primul set a fost la discreția gazdelor, care s-au desprins extrem de facil, de la 8-8 ajungându-se la 19-12, parțialul încheindu-se cu 5 puncte consecutive adjudecate de formația din Capitală. Stevan Ljubicic a modificat distribuția, din setul secund a mizat pe Kitipova și Costa, implicit pe libero-ul Paula Partnoi, iar evoluția s-a îmbunătățit.

Al doilea set a fost mult mai echilibrat, ajungându-se la 23-23, însă CSM București a reușit să-și adjudece și al doilea set. Al 3-lea parțial a fost cel mai disputat, Blajul a anulat o minge de meci la 24-23 în favoarea oponentelor și a câștigat următoarele 3 puncte, relansând disputa!

Partida devine una dramatică, iar în al 4-lea parțial s-a mers cap la cap, fiind rândul bucureștencelor să anuleze două mingi de set (la 23-24 și 24-25), dar Blajul a fructificat a 3-a oportunitate și a împins confruntarea dramatică în setul decisiv.

Următoarele jocuri sunt în deplasare cu Corona Brașov (sâmbătă, ora 14.30) și apoi miercuri, 14 februarie, derby acasă, în „Alba Blaj” Arena, cu Dinamo.

Volei Alba Blaj rămâne pe locul al 2-lea, cu 35 de puncte, la egalitate cu CSM Lugoj, situată pe treapta a 3-a a podiumului, la 4 „lungimi” în spatele liderului Rapid. Pentru campioană descinderile în București sunt similare cu înfrângerile, 0-3 cu Dinamo și Rapid, 2-3 cu CSM București. A 5-a înfrângere stagională a deținătoarei titlului complică mult situația în privința terminării sezonului regulat pe prima poziție

Cele mai multe puncte le-au strâns Guewe Diouf – 23 și Iuna Zadorojnai – 19, respectiv Bogumila Biarda – 23 și Drussyla Costa – 22.

Volei Alba Blaj: Iman Isanović 3 – puncte, Jovana Kocić – 3, Iarina Axinte, Raisa Ioan – unul, Bogumila Biarda – 23, Isidora Kockarević – 17, Britt Rampelberg (l); au mai intrat Katarina Jović – unul, Paula Partnoi (l), Drussyla Costa – 22, Nneka Onyejekwe – 6, Lora Kitipova – 4 (Daria Ocenic). Antrenor Stevan Ljubičic

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea