Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSM București – Volei Alba-Blaj 3-2 *Eșec dramatic în derby pentru echipa lui Darko Zakoc

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba-Blaj a pierdut dramatic, la „tie break” derby-ul etapei  a 9-a a Diviziei A1, cu CSM București, scor 2-3 (25-21, 20-25, 20-25, 25-12, 12-15), ratând astfel șansa să devină campioană de toamnă.

Disputa încrâncenată a avut și un epilog fierbinte, oficialii Blajului susținând că au fost defavorizați de arbitraj, motiv pentru care luni vor depune un memoriu la FRV, prin care solicită suspendarea arbitrului M. Zaharescu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Au dus meciul în tie-break!

Acest prim eșec intern pentru Darko Zakoc va însemna și o inversare a pozițiilor din ierarhie, CSM București putând detrona liderul din „Mica Romă” la încheierea turului. Acum Volei Alba-Blaj are 22 de puncte, CSM-ul a strâns 20, dar are o restanță cu Penicilina Iași. Formația din „Mica Romă” a suferit, după 7 victorii la rând, a doua înfrângere stagională, precedenta fiind în runda inaugurală în fieful campioanei Știința Bacău.

*Gheorghe Rotar: „Nu permitem un asemenea furt împotriva Blajului!”

Primarul Gheorghe Rotar a izbucnit la finalul întâlnirii pierdute, considerând că echipa sa a fost prejudiciată de deciziile potrivnice de arbitraj. În plus edilul Blajului crede că au început jocurile de culise pentru a stopa ascensiunea Blajului.

„Clubul nostru o să ia atitudine pentru a amenda ceea s-a întâmplat. Suntem total nemulțumiți de arbitraj și simțim că s-a declanșat o acțiune împotriva noastră pentru a fi stopați. Am fost cel puțin 5 mingi care au fost dictate împotriva noastră, în momente decisive. Luni vom face la FRV o contestație pentru acest meci și o să solicităm suspendarea arbitrului Zaharescu, cerând în același timp ca respectivul arbitru să nu mai oficieze meciurile noastre. Nu se poate permite un asemenea jaf împotriva Blajului. De când suntem pe prima scenă n-am pățit așa ceva”, a declarat supărat Gheorghe Rotar, primarul municipiului Blaj.

*Sergiu Ștefănescu: „Am luat un punct important”

Președintele Blajului Sergiu Ștefănescu avea sentimentele împărțite după acest duel derby, tranșat pe muchie de cuțit. „A fost un meci echilibrat, în care am pierdut, dar la fel de bine puteam învinge. Suntem mulțumiți de prestația echipei, am luat un punct foarte important, care ne securizează locul secund la mijlocul stagiunii, în compania unui adversar considerat favorit la titlu prin prisma bugetului. Nu comentez arbitrajul, deși în ultimul set, în toate fazele controversate, deciziile au fost în favoarea CSM-ului”, a precizat Ștefănescu.

*Departajarea în „setul de aur”

Într-un meci istovitor ce a durat peste 130 de minute, confruntare ce avea o miză însemnată, locul întâi la finele turului, blăjencele au pornit excelent și au condus cu 1-0 la seturi. Apoi a urmat o scădere de turație, exploatată de gazde, care le-au adjudecat pe următoarele, desfășurate după același scenariu, Blajul a început bine dar apoi s-a stins.

Cu cuțitul la os, vizitatoarele și-au revenit și au dominat categoric setul al 4-lea, câștigat fără replică, elevele lui Darko Zakoc împingând disputa în prelungiri. Din păcate, n-a fost suficient, deși revenirea a fost una extraordinară, Blajul alegându-se cu un punct din acest meci, în care a condus cu 1-0 și apoi a egalat la 2.

În setul de aur, Blajul a remontat de la 4-7 și 6-10, reușind să egaleze la 10. Elevele lui Zakoc au izbutit chiar să conducă cu 11-10, dar iar a fost egalitate. Finalul a fost  pe muchie de cuțit, Blajul a avut 12-11, însă CSM-ul a ajuns la 13-12, după mingi controversate.

Antrenorul Darko Zakoc le-a folosit pe Adina Salaoru, Martina Utla, Adriana Dudnic, Roxana Ivanof, Katija Medved, Naoko Hashimoto, Tvetelina Zarkova, a mai intrat Adina Stanciu, n-au jucat Natalia Matsheichyk, Ioana Nemțanu – accidentată, Ramona Rus, Jaqueline De Sousa.

Volei Alba-Blaj îşi testează forţele la nivel înalt, cu două deplasări succesive, pe lângă derby-ul din campionat, urmează confruntarea europeană din Polonia, miercuri, manşa tur din optimile Cupei CEV, cu Tauron MSK Dabrowa Gornicza


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea