Rămâi conectat

Ştirea zilei

CSM: 5 candidați din Alba au fost admiși să susțină examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat lista cu candidații admiși să susțină examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari programat să se desfășoare în perioada octombrie-noiembrie 2014.

Între aceștia se află și 5 candidați din Alba: Anca Maria Sima – de la Judecătoria Aiud, Roxana Elena Stanciu – de la Judecătoria Blaj, Marcian Silviu Dordea – de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, Simona Claudia Orian – de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și Roxana Maria Ștefan – de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni

Examenul de capacitate pentru judecători și procurori stagiari constă în verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice, prin probe scrise (lucrări cu subiecte distincte, pentru judecători şi procurori, inclusiv soluţionarea unor speţe şi redactarea de lucrări cu caracter practic, în funcţie de specificul activităţii candidaţilor care se susţin la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal) şi orale.

Probele scrise se desfășoară pe parcursul a două zile, respectiv 4 şi 5 octombrie 2014 după următoarea repartizare:

– 4 octombrie 2014 – drept civil şi drept procesual civil;
– 5 octombrie 2014 – drept penal şi drept procesual penal;

Probele orale se susţin în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2014, la următoarele materii: fundamentele constituţionale ale statului de drept, instituţiile de bază (din: dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal şi dreptul procesual penal) organizarea judiciară şi Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Media generală a examenului de capacitate reprezintă media aritmetică a notelor obținute la cele două probe și trebuie să fie cel puțin 7. Notele la materiile de examen nu pot fi mai mici de 5.

Personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor optează, prin cererea de înscriere la examenul de capacitate, pentru susţinerea probelor scrise şi orale, fie împreună cu judecătorii, fie împreună cu procurorii, lucrările cu caracter practic pe care le vor susţine urmând să fie particularizate în funcţie de instituţiile de la care provin.

Pe durata desfăşurării probelor scrise şi orale este permisă consultarea legislaţiei relevante aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea