Rămâi conectat

Sport

CS Volei Alba Blaj şi-a definitivat lotul pentru sezonul următor. Reuniunea va avea loc pe 1 august

Dragoş Suciu

Publicat

în

Noul lot al prim-divizionarei de volei feminin a fost reconstruit pentru abordarea unui nou sezon. Formația ce va fi condusă de echipa sârbă, alcătuită din Branko Gajic și secundul Ugliena Segrt, a prins contur în ultimele două săptămâni odată cu semnarea ultimelor contracte.

Din efectivul anului trecut doar două jucătoare se vor regăsi și în acest an în componența CS Volei Alba Blaj: centrul Valentina Rusu și secundul Adriana Dudnic.

Oficialii echipei au construit întregul mecanism de joc pe trei noi achiziții importante: coordonatoarea de joc Luminița Trombițaș de la U. Cluj, jucătoare cu mare experiență care a ținut în șah anul trecut de una singură echipa blăjeana; secundul Adina Salaoru ce a jucat în ultimii 5 ani la CSS Medicina Tg. Mureș si în același timp componentă a naționalei României; și liberoul de origine slovenă Katja Medved ce a evoluat în sezonul precedent la CSM București.

Medved nu va fi însă singura voleibalistă din străinătate ce va juca la Volei Alba Blaj în sezonul 2013-2014. Conducerea echipei a pregătit alte trei transferuri menite să asigure formației blăjene tot atâtea atuuri în lupta pentru atingerea obiectivului din acest an: clasarea în primele patru locuri.

Astfel este așteptată sa sosească la Blaj brazilianca Camila Lanner. Centrul în vârstă de 32 de ani a evoluat ultima dată in Suedia, la Halmstad.

Branko Gajic va conta de asemenea și pe serviciul secundului de naționalitate slovacă Miroslava Kijakova. În vârstă de 26 de ani, ea a jucat în sezonul trecut în prima ligă poloneză, la AGH Wisla Krakowia.

Pe postul de fals/ universal va evolua voleibalista în vârstă de 26 de ani Milagros Collar, aceasta fiind singura jucătoare care nu va răspunde prezent pe 1 august din cauza convocării sale în naționala Spaniei pentru Campionatul European de volei feminin ce se va desfășura la începutul lui septembrie în Germania. În sezonul trecut, Milagros Collar a evoluat în Franța la Le Cannet- Rocheville.

Vor mai întregi lotul echipei CS Volei Alba Blaj: centrul Roxana Ivanof( CSM București), ridicătoarea Denisa Viloiu ( CSM Sibiu) și falsul/universalul Adina Stanciu (Unic Piatra Neamț).

De asemenea începând din acest an conducerea echipei și-a propus să includă în lot și patru junioare din pepiniera proprie: Ramona Rusu, Alexandra Biriș și Sorina Mocan(toate componente ale naționalelor de cadete sau junioare), precum și Ioana Voda.

“Principalul nostru obiectiv a fost acela de a ne întări lotul astfel încât să creștem valoric față de sezonul trecut. Pentru început îmi doresc ca echipa să se omogenizeze rapid pentru a putea aborda în forță noua ediție de campionat”, declară antrenorul Branko Gajic.

Formația blăjeană se va antrena în această vară în localitate, programul de pregătire incluzând și o serie de meciuri amicale atât pe teren propriu cât și în afara Blajului.

“Așa cum am spus-o în repetate rânduri vorbim de un proiect pentru 4 ani de zile. Suntem în anul trei ceea ce înseamnă că obiectivul nostru  va fi accederea în cupele europene. Ce ne dorim însa cel mai mult este ca și în acest an, alături de echipa județului să  fie același public inimos , prietenos care ne-a dus renumele în sezonul precedent”, spune președintele CS Volei Alba Blaj Sergiu Ștefănescu.

Prezentarea oficială a echipei va avea loc pe ritmurile formației Blackstar într-un eveniment ce va avea loc în luna septembrie în Parcul Avram Iancu.

Primul meci al voleibalistelor din Blaj va avea loc pe 25 septembrie, în Cupa României, pe teren propriu împotriva nou-promovatei CSM Târgoviște. Campionatul Diviziei A1 va începe pe 5 octombrie , CS Volei Alba Blaj întâlnind acasă pe o altă nou-promovată, Penicilina Iași.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea