Rămâi conectat

Sport

CS Universitatea Alba Iulia, marea favorită a Ligii a 4-a | V. Ignat și Al. Petresc – ultimele lovituri pe piața transferurilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Universitatea Alba Iulia este marea favorită a viitoarei ediții a Ligii a 4-a, stagiune ce va debuta în weekend-ul 28/29 august. Formația din Cetatea Marii Uniri are argumentul unul efectiv extrem de valoros pentru acest nivel, studenții reușind să achiziționeze “crema” fotbalistică din județ, exceptându-le pe vedetele Voinței Stremț (Trifa, Epure, Goangă).

Ultimele lovituri pe piața transferurilor se numesc portarul Vlad Ignat (CS Ocna Mureș, a apărat pentru universitari în Cupa României) și mijlocașul Alexandru Petresc (27 de ani, CSM Deva, ce revine în Alba după un an și jumătate, precedentul interval fiind la Unirea Alba Iulia, unda a lucrat cu Mihai Manea). Acestora li se mai adaugă portarul R. Damian (CIL Blaj), plus Cătălin Negrușa (LPS Sebeș) – un goalkeeper de perspectivă și D. Olălău (a jucat la CS Zlatna).

La nivelul portarilor se anunță o concurență acerbă, în condițiile în care pe lângă R. Damian, V. Ignat șu Căt. Negrușa, este posibilă înregimentarea experimentatului albaiulian Mihai Mincă!

Principala noastră preocupare a fost în această vară alcătuirea unui lot competitiv pentru a realiza un campionat reușit. Nu ne hazardăm cu declarațiile, suntem precauți, știm ce valoare avem, ce ne dorim, dar vom aborda fiecare meci în parte, din aproape în aproape”, a transmis antrenorul Mihai Manea. Pe de altă parte, comparativ cu efectivul cu care a fost abordată competiția “KO”, faza județeană, au plecat Coltor (CS Ocna Mureș) și Dr. Pop (portar ce ar putea ajunge tot la Ocna Mureș).

*Fără gol primit în amicale

După finala Cupei României, pierdută după loviturile de departajare, la Unirea, împotriva Voinței Stremț, un insucces greu de digerat ținând cont că CSU era cotată drept mare favorită, “alb-albaștrii” au mai susținut 4 jocuri de verificare fără a primi gol: 4-0 cu AFC Micești, 5-0 cu Cetățenii Ghimbav și 0-0 cu ACSM Ghimbav (ambele în cadrul unui mini-stagiu de pregătire în Brașov), 4-0, în deplasare cu Spicul Daia Română. Ultima repetiție este mâine dimineață, pe terenul formației Retezatul Hațeg (Liga a 4-a Hunedoara), joc cuprins în programul manifestărilor rilejuite de aniversarea a 75 de ani de fotbal hațegan!

CS Universitatea Alba Iulia va susține partidele interne sâmbăta, la Alba Iulia, pe Stadionul “Cetate” (terenul 2 sau terenul 1, în funcție și de programul altor evenimente), arenă ce va fi împărțită cu Unirea Alba Iulia (Liga a 3-a) și GT Sport Alba Iulia (Liga a 4-a).

Dacă ne respectăm și am învățat din trecut, ar trebui să nu avem probleme în următorul sezon. Ne propunem să câștigăm campionatul și să jucăm barajul de promovare în eșalonul terț. Din punctul meu de vedere, Voința Stremț și Industria Galda de Jos reprezintă oponenți demni de luat în seamă în lupta la vârf”, a spus Nicolae Ghișa, oficialul CSU Alba Iulia.

Înființată în 2018, formația din Cetatea Marii Uniri a promovat îmediat în Liga a 4-a, iar în vara anului 2019 a disputat, pe “Cetate”, finala Cupei României (1-2 cu aceeași Voința Stremț). CSU aspira la accederea pe a treia scenă, însă întreruperea campionatului, în martie 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, a găsit-o pe poziția secundă, la 5 “lungimi” de liderul CS Ocna Mureș. Starul campionatului se va da acasă, cu CS Zlatna (etapa 1), meci urmat de derby-urile cu Industria Galda (etapa a 2-a, deplasare) și Voința Stremț (runda a 3-a, acasă).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea