Rămâi conectat

Sport

CS Ocna Mureș, reunire pentru evitarea retrogradării | Plecarea lui Al. Giurgiu, interzisă până la vară!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Ocna Mureș este a doua divizionară terță din Alba care își reia antrenamentele, azi, la ora 17.30 fiind prevăzută prima ședință de pregătire pe stadionul din localitatea salină.

Din postură de “lanternă roșie” a Seriei 9 din Liga 3, cu o zestre precară strânsă în 15 etape, doar 9 puncte (spre comparație, în 2021 se ierna pe poziția a 6-a, cu 16 puncte), “alb-albaștrii” au în față o primăvară fierbinte și complicată, misiunea fiind de evitare a retrogradării.

“Categoric că ne propunem să realizăm pe teren menținerea pe a treia scenă, să ștergem din nemplinirile finalului anului trecut, când am dezamăgit în campionat și am fost surpriza Cupei României. În play-off se pot întâmpla multe și trebuie să fim pregătiți pentru aceste bătălii”, a spus antrenorul Dan Roman.

Chiar dacă până în prezent au fost rezolvate 3 achiziții, fundașii Potra (ex-Gloria Bistrița), Haiduc (revenit din Italia, de la muncă) și Cos. Năcreală (CSU Alba Iulia), fiind foarte aproape de a semna și portarul aiudean David Maier (Inter Unirea), marea loviturii a iernii ar fi păstrarea mijlocașului Alexandru Giurgiu, așteptat la antrenamente. Căpitanul echipei a intrat în ultimele 6 luni de contract și și-a manifestat opțiunea să plece, fiind foarte aproape de a semna cu CSM Unirea Alba Iulia, ce a propus, într-o primă fază împrumutul unor jucători (Sântoma, Bakcsi, Banienschi, An. Moldovan), însă nu a primit acceptul clubului de care aparține.

“Avem nevoie de el în acest retur, până la vară nu renunțăm la Giurgiu”, a comentat președintele Ioan Paul.

“Deocamdată Alex rămâne la noi, oficialii clubului au decis să nu-i acorde dezlegarea decât în cazul în care vom găsi un jucător de valoarea lui. Avem un obiectiv de îndeplinit și mai vrem să mai realizăm cel puțin două transferuri”, a spus Dan Roman, “principalul” care va testa și o serie de jucătorii în probe, între care și mijlocașul R. Pop (28 de ani).

Au mai plecat Cadar (i s-a dat dezlegarea, probabil la Victoria Carei), Gorba (CSM Satu Mare) și Paleoca (CSU Alba Iulia), ultimii doi fiind titulari în prima parte a campionatului, un semn de întrebare fiind în dreptul portarului Fl. Stângă, revendicat de Viitorul Cluj, club de care aparține. Sunt fixate 6 jocuri de verificare, majoritatea pe teren propriu (primul cu Retezatul Hațeg, în 28 ianuarie), un posibil oponent pentru 25 februarie fiind Sănătatea Cluj, contracandidata la evitarea retrogradării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea