Rămâi conectat

Sport

CS Ocna Mureș – promovată, oficial în Liga a 3-a! Campanie interesantă de achiziții pentru „Soda dragă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Ocna Mureș este, oficial, promovată în Liga a 3-a, „Soda dragă” revenind, după un an în eșalonul terț. Situația confuză, pentru câteva zile, s-a lămurit, semnalele fiind favorabile dinspre Federația Română de Fotbal, ce va face, în curând, un anunț în acest sens. Astfel, pentru a juca în Liga a 3-a, CS Ocna Mureș trebuie să vireze în aceste zile garanția de 20.000 de lei solicitată de FRF și imediat ar primi “undă verde”!!!

Clasată pe locul secund al miniturneului de promovare de la Ungheni, cu 3 puncte și un golaveraj pozitiv (9-6), “Soda dragă” este bine plasată în ierarhia formațiilor poziționate pe locul al 2-lea în cele 14 grupe, fiind întrecută numai de Avântul Valea Mărului, CSO Plopeni și CSM Râmnicu Sârat – cu câte 4 puncte (cu amendamentul că ultima are o victorie la “masa verde”).

Urmare atât a deciziei Comitetului de Urgență al FRF, din 11 mai 2020 care arată că “prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3”, cât și a deciziei Comitetului Executiv al FRF din 25 iunie 2020, echipele promovate de pe locul secund (pe locurile vacante) sunt CSO Plopeni, CS Avântul Valea Marului, CSM Râmnicu Sărat, CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, CS Măgura Cisnădie, CS Ocna Mureș, AS FC Bărăganul Ciulnița.

Pe hârtie, în măsura locurilor disponibile, maximum 7 echipe de pe locul secund în grupele de promovare fac pasul spre eșalonul terț. Pe de altă parte, există locuri disponibile pe a treia scenă fotbalistică, în condițiile în care nu toate participantele din ediția precedentă vor continua și, în consecință, lucrurile se pot lămuri de la sine și vom asista la promovarea tuturor grupărilor clasate pe locurile doi (7 la număr).

Aflată sub presiunea timpului, câtă vreme a disputat în 9 august meciul cu CS Gheorgheni, iar în 29 august este prevăzută prima rundă din viitorul campionat în Liga a 3-a, gruparea ocnamureșană a trebuit să gândească o strategia fotbalistică dependentă în proporție de 100 la sută de prezența în eșalonul superior, la acest capitol în prim-plan fiind campania de transferuri. Tânărul antrenor Gabriel Cotoarăa demarat discuțiile pentru eventuale achiziții, obligatorii pentru a întăi efectivul. “Noi oricum suntem întârziați, din cauza participării la meciurile de baraj. Avem semnale pozitive că vom juca în Liga a 3-a și sperăm să ne bucurăm de această realizare”, a transmis “principalul” formației din Ocna Mureș. S-au purtat deja negocieri în vederea realizării unor transferuri, pe listă fiind nume precum portarii Samoilă (ex-FC Avrig), Angeru (ex-Unirea Alba Iulia) și jucătorii E. Cornea (Unirea Dej), Coltor (Fotbal Comuna Recea), S. Mureșan (Industria Galda de Jos), S. Fulea (Performanța Ighiu) sau S. Szekely (aiudeanul fost la Progresul Pecica).

În urmă cu doi ani, CS Ocna Mureș a promovat în Liga a 3-a fără să joace, întrucât adversarul de la baraj, Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita) nu a avut CIS. “Alb-albaștrii” au retrogradat însă după numai un sezon, iar în campionatut trecut, întrerupt din pricina pandemiei de coronavirus, au terminat primii în Liga a 4-a, fără a cunoaște gustul eșecului. Astfel, prin accederea echipei CS Ocna Mureș în Liga a 3-a, Alba va avea din nou 4 reprezentante, la fel ca în ediția 2018/ 2019, când conjudețenele au activat în Seria a 4-a (Metalurgistul Cugir – locul 4, Industria Galda – locul 10, Unirea Alba Iulia – poziția a 12-a, CS Ocna Mureș – locul 16, ultimul).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea