Rămâi conectat

Politică Administrație

Cristinel Ioan Metea candidează, din partea PSD, la primăria comunei Unirea, unde a mai exercitat două mandate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Cristinel Ioan Metea (51 de ani) a fost prezentat joi candidatul PSD Alba pentru Primăria comunei Unirea la alegerile locale din 2016.

Metea IoanDe profesie inginer de automatică și calculatoare, Ioan Metea urmează, în prezent, cursurile unui masterat în ”Dezvoltare durabilă și regională”, iar de 8 ani derulează proiecte pe fonduri europene.

Acesta a mai fost primar al comunei Unirea în perioada 2000 – 2008.

”În ultimii 8 ani mă ocup doar de absorbția fondurilor europene, am o firmă de consultanță. Am implementat peste 400 de proiecte mari, medii și mici, în Alba, Sibiu și Mureș, proiecte din PNDR, strict orientate spre spațiul rural (…) Am 8 ani de zile de când am ieșit din zona politicului”.

Consideră că bătălia alături de un partid oferă multiple avantaje, iar ca independent e greu să te impui, indiferent de valoarea personală. Acesta a candidat, independent, în 2012, pentru primăria Unirea.

”Eu am un principiu de existență, dacă cel care e acum îl simțeam mai bun, mai pregătit, mai OK pentru comuna Unirea, nu făceam acest pas pentru că am un culoar intelectual în care mă desfășor și un culoar economic care îmi e suficient (…) Îmi doresc să mă dedic cu experiența acumulată în mediul privat. Am văzut multe primării, multe zone, multe județe, am fost reprezentantul județului Alba în ADR 7 Centru 4 ani, în mandatul 2000 – 2004, am stat cu Iohannis la masă, o dată pe lună, dar n-are importanță. Vreau să pot ajuta resursa umană care ne-a mai rămas și să pot face un bine, celor vârstnici, care m-au crescut pe mine. Între acești doi poli, există populația activă căreia vreau să-i ofer din experiența mea, să le aduc o platformă a tot ce înseamnă fonduri europene, în speță, nerambursabile, pe agricol și non-agricol și vreau să-i conving să devină antreprenori în comună”, a afirmat Ioan Metea.

Acesta a precizat că își dorește să închidă proiectele pe ”apă, canal și drum”, iar comuna Unirea ”să nu mai piardă populație”.

Este membru PSD de două săptămâni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea