Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Cosmin Ionaș-Rădoi, fotbalistul ce are golul în sânge | Echipierul CSM Unirea Alba Iulia impresionează pe teren, în ciuda taliei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Despre fotbalistul Cosmin Ionaș-Rădoi am scris prima dată în urmă cu mai bine de un an, în mai 2022, când s-a remarcat cu o reușită în partida de Liga 4 Viitorul Vama Seacă – Kinder Teiuș, scor 4-1. La nici 16 ani, tânărul fotbalist a debutat în cel de-al 4-lea eșalon fotbalistic sub comanda antrenorului Andrei Podar.

A făcut, în vara acelui an, pasul spre CSM Unirea Alba Iulia, evoluând la formațiile de juniori ale “alb-negrilor”. În sezonul precedent a fost golgheter la Under 17, cu 29 de reușite, iar în actualul campionat a strâns 14 goluri în tricoul formației Under 19, pregătită de George Țălnar, lider în Seria 9 a competițiilor juvenile organizate de FRF. Ar fi marcat, cu siguranță mai mult, dar în ultima pertioadă s-a lovit de anumite probleme de sănătate. A împlinit 17 ani în 14 iunie, dar asta nu-l împiedică să se remarce pe teren împotriva unor adversari mai în vârstă și să înscrie pe bandă rulantă. Evoluează și în Liga 4, pentru CSM Unirea 2 Alba Iulia, trecându-și în cont alte două reușite.

Cel mai frumos gol al carierei l-am înscris în această toamnă, în Liga 4, în disputa cu Performanța Ighiu, șut de la 30 de metri, în vinclu”, povestește Cosmin Ionaș-Rădoi.

*Mic, dar oportunist

Este mic de statură (înălțime 1,66 metri), dar deficitul fizic îl compensează cu alte calități, după cum se descrie: “viteză, dribling, oportunism în fața porții”. Evoluează în banda stângă sau atacant central și visează să ajungă mare.

Mă dezavantajează talia, mai ales la duelurile aeriene, dar nu mă las”, a mai adăugat Cosmin. Admiră Real Madrid, FCSB, pe Cristiano Ronaldo sau Florinel Coman și e conștient că munca rămâne principalul său aliat.

Nu e ușor, dar îmi doresc enorm să ajung fotbalist, cu majuscule cum se spune. Să joc pentru România”, a povestit Cosmin, elev în clasa a X-a la Liceul Tehnologic “Alexandru Domșa” Alba Iulia.

*Îndrăgostit de fotbal

De copil s-a îndrăgostit de “sportul rege”, începând fotbalul la vârsta de 8 ani. Originar din satul Sânbenedic, comuna Fărău, a făcut naveta la Ocna Mureș, timp de 6 ani, pentru a merge la antrenamente la “Soda dragă”, clubul unde a fost legitimat prima dată. Distanța, aproximativ 23 de kilometri dus, nu a fost un impediment, la fel ca în cazul lui Nicolae Stanciu, cel care făcea naveta, când era copil, de la Craiva la Alba Iulia.

Asta îmi place să fac de mic, să joc fotbal, practic mă regăsesc pe teren”, a mai povestit Cosmin. Mai are 3 surori, este mezinul familiei și speră ca ascensiunea sa fotbalistică să continue:

Mulțumesc tuturor că au fost alături de mine, de la cei apropiați și până la antrenorii cu care lucrez. Promit să nu-i dezamăgesc”, a încheiat tânărul fotbalist “de buzunar”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea