// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Cornel Ţălnar, la Unirea Alba Iulia! De la vară, ca şi manager general

Cornel Ţălnar, cel mai titrat antrenor al judeţului Alba, poate reveni, la vară la Unirea Alba Iulia, echipa sa de suflet, dar nu pe pe banca tehnică.

La divizionara terţă este implicat, financiar, din vara trecută nepotul său Gicu Grozav, alături de omul de afaceri Mihai Oancea. „Ţânţarul” are agrea întoarcerea la formaţia „alb-negrilor”, unde şi-a încheiat activitatea ca jucător şi a debutat în meseria de antrenor, cu două campanii de promovare în Divizia A şi celebra semifinală de Cupa României din 1991, dublă cu Universitatea Craiova, viitoarea câştigătoare a eventului naţional (0-4 şi 3-0 pe „Cetate”, cu un senzaţional hat-trick Neluţu Popa în poarta lui Florin Prunea). Antrenorul în vârstă de 60 de ani ar opta pentru funcţia de manager general al formaţiei din Cetatea Marii Uniri, în condiţiile în care Unirea Alba Iulia ar intenţiona în stagiunea următoare să atace promovarea în Liga a 2-a, eşalon din care s-a retras în 2012. „Există semnale în acest sens, am discutat acest aspect în linii mari, însă până la vară se pot întâmpla multe. Nu vreau să pregătesc Unirea, acolo e nevoie de un antrenor tânăr. Un lucru este cert, fără implicarea, alături de investitorii privaţi, a celor două entităţi puternice, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia, nu se poate face un plan concret pentru performanţă”, a declarat Cornel Ţălnar.

*2017, an negru…

2017 s-a dovedit un an crunt pentru Cornel Ţălnar, antrenor în repetate rânduri al „câinilor roşii”. Acesta a trecut prin momente cumplite în luna mai, când a suferit o grea pierdere, a soţiei sale Georgeta, plecată prematur la îngeri. Pe lângă crunta lovitură a destinului, Ţălnar a suferit şi în plan fotbalistic, FC Braşov desfiinţându-se, iar mandatul său din toamnă, de la Luceafărul Oradea a durat foarte puţin.

Dan HENEGAR