Rămâi conectat

Ştirea zilei

Copiii de grădiniță și din clasele primare din Alba vor merge FIZIC la ore, chiar dacă incidența cazurilor va trece de 3/1000 de locuitori. Noile SCENARII pentru redeschiderea școlilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marea majoritate a școlilor din România se vor redeschide în format fizic pentru elevi, unitățile de învățământ din județul Alba fiind și ele vizate de anunțul făcut la începutul acestei luni de către președintele Klaus Iohannis.

După o reevaluare a situației epidemiologice la nivel național, a cărei rezultate vor fi făcute publice în data de 2 februarie, șeful statului a transmis că toate școlile care vor respecta criteriile impuse se vor redeschide fizic în data de 8 februarie.

Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct al IȘJ Alba, a declarat pentru ziarulunirea.ro faptul că toate școlile din județul Alba vor lua, în funcție de incidența cazuri active, o decizie privind modul de organizare a cursurilor.

CITEȘTE ȘI: Elevii din școli ar putea fi testați împotriva COVID-19. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Avem în vedere teste rapide antigen în școli”

De asemenea, acesta a oferit mai multe informații privind scenariile după care școlile se vor ghida:

Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Scenariul Galben – La o incidență de peste 1 la mie, vor merge în continuare în format fizic copiii de grădiniță și la școală elevii de școală, copiii din ciclul primar, clasele 0-IV și copiii din clasele terminale a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie, rata de infectare. La început vor rămâne acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare.

Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și toți copiii vor învăța în mediul online.

Astfel, una dintre cele mai importante modificări este aceea că indicele scenariului roșu nu mai înseamnă automat închiderea școlilor, copiii de grădinița și elevii din clasele primare continuând să meargă fizic la cursuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea