Rămâi conectat

Actualitate

Elevii din școli ar putea fi testați împotriva COVID-19. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Avem în vedere teste rapide antigen în școli”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Secretarul de stat, Andreea Moldovan, în Ministerul Sănătății, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă faptul că ministerul dorește creșterea numărului de teste pentru a depista infecțiile cu COVID-19. Aceasta a mai adăugat faptul că se are în vedere și testarea în școli, cu teste antigen, adresată atât elevilor cât și cadrelor didactice.

„Focusul principal acum este pe creșterea capacității de testare. Am discutat despre modificarea unor indici de raportare care să ne arate fiabil stadiul în care suntem. Vom supune dezbaterii celorlalte foruri cu care colaborăm acești noi indicatori pe care sperăm să îi prezentăm cât de repede.

În paralel cu modificarea indicilor de raportare e esențial să creștem capacitatea de testare, ca să știm incidența reală în țară. În toate statele numărul infecțiilor crește alarmant, noile tulpini încep să fie circulante, țările adoptă măsuri suplimentare, ne obligă și pe noi să fim cu garda sus și să știm exact ce avem de făcut. Raporul ECDC ridică nivelul de alertă de la ridicat la foarte ridicat.

Am discutat mult despre testarea din școli, pentru că ne dorim cu toții să reînceapă școlile. Dar acest lucru trebuie făcut în siguranță. Pentru acest lucru avem în vedere testarea rapidă cu teste antigen. Testarea se va adresa și cadrelor didactice.”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea