Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consultare publică la Primăria Alba Iulia privind TAXELE SPECIALE pentru emiterea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire, în regim de urgență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consultare publică lansată de Primăria Alba Iulia privind TAXELE SPECIALE pentru emiterea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire, în regim de urgență.

Având în vedere prevederile Ordinului nr. 2701 din 30.12.2010 și a regulamentului local privind implicarea publicului în elaborarea și revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism în municipiul Alba Iulia, aprobat prin HCL nr. 28/02.2011, vă facem cunoscută demararea etapei de informare și consultare a publicului privind stabilirea taxelor speciale pentru emiterea certificatelor de urbanism și autororizațiilor de construire, în regim de urgență.

Privind stabilirea taxelor speciale pentru emiterea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire, în regim de urgență, se propune:

Atr.1. Se aprobă instituirea unor taxe speciale în vederea emiterii în regim de urgență a certificatelor de urbanism, autorizațiile de construire/desființare.

Art. 2. Taxele speciale instituite se aplică numai în cazul în care persoanele fizice sau juridice solicită eliberarea documentului în regim de urgență.

Art. 3. Termenele pentru eliberarea în regim de urgență a certificatului de urbanism, autorizațiilor de construire/desființare curg de la depunerea documentației complete, conform normelor legale în vigoare.

Art. 4. Eliberarea documentelor solicitate în regim de urgență se realizează în termen de:

  1. 1. 3 (trei) zile lucrătoare de la data depunerii, exclusiv ziua depunerii, pentru certificatele de urbanism având ca scop operațiuni notariale, privind circulația imobiliară.
  2. 2. 5 (cinci) zile lucrătoare de la data depunerii, exclusiv ziua depunerii, pentru certificatele de urbanism având ca scop lucrări de construire.
  3. 3. 7 (șapte) zile lucrătoare de la data depunerii, exclusiv ziua depunerii, pentru autorizațiile de construire/desființare.

Art. 5. Cuantumul taxelor speciale instituite se calculează astfel:

  1. 1. pentru emiterea în regim de urgență a certificatului de urbanism pentru operațiuni notariale privind circulația imobiliară se percepe o taxă astfel:
  2. a) pentru suprafețe mai mici de 5000 mp o taxă în cuantum de 500 lei
  3. b) pentru suprafețe mai mari de 5000 mp o taxă în cuantum de 1000 lei
  4. 2. pentru emiterea în regim de urgență a certificatului de urbanism pentru lucrări de construire se va percepe o taxă astfel:
  5. a) pentru suprafețe mai mici de 5000 mp o taxă în cuantum de 1000 lei
  6. b) pentru suprafețe mai mici de 5000 mp o taxă în cuantum de 3000 lei
  7. 3. pentru emiterea în regim de urgență a autorizației de construire/desființare se percepe o taxă în valoare de 100% din taxa de autorizare.

Art. 6. Taxa se datorează de către contribuabili care solicită prestarea acestor servicii. În caz de rezolvare peste termenele stabilitare sau nerezolvarea a cererii depuse de către contribuabilii persoane fizice și juridice, taxa achitată anticipat se restituie.

Art. 7. Taxele speciale instituite sunt suplimentare taxelor pentru eliberarea documentelor în regim normal, stabilite conform Hotărârii Consiliului Local și a Codului Fiscal.

Solicităm persoanelor interesate să își prezinte opiniile și propunerile în perioada 17.04.2019 – 16.05.2019, pe site-ul Primăriei municipiului Alba Iulia sau direct la sediul instituției la camera 8, situat pe Calea Moților, nr. 5A, Alba Iulia.

La sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, la camera 4, puteți consulta documentația care a stat la baza prezentei informări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea