Rămâi conectat

Politică Administrație

Consiliul Judeţean Alba promovează Aria Naturală „Frumoasa” printr-un proiect european în valoare de 3 milioane de euro

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Despre turism şi necesitatea dezvoltării lui, despre proiecte europene s-a făcut multă vorbire. Când cele două se întâlnesc în cadrul unui proiect ce urmăreşte punerea în valoare a celei mai sălbatice şi poate mai frumoase zone din judeţul Alba, vestea nu poate fi decât una care să-i bucure pe iubitorii naturii. Consiliul Judeţean Alba a depus şi câştigat finanţare europeană pentru punerea în valoare a Ariei Naturale Protejate „Frumoasa” în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu, Axa 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii”. Contractul de finanţare pentru proiectul „Managementul Integrat al siturilor ROSCI 0085 «Frumoasa» şi ROSPA 0043 «Frumoasa»” cu o valoare totală de aproximativ 3 milioane de euro va fi semnat în curând. În cadrul proiectului se vor derula mai multe activităţi ce includ elaborarea planului, strategiei şi măsurilor de management al ariei protejate, investiţii în infrastructura pentru uz public orientată spre protecţia şi gestionarea mediului, activităţi de conştientizare şi informare dar şi activităţi de instruire a personalului care va gestiona Aria Naturală Protejată „Frumoasa”.
Consiliul judeţean Alba a demarat deja activităţile pregătitoare pentru începerea în acest an a construirii Centrului de Vizitare „Frumoasa”. Acesta va fi amplasat pe un teren proprietate a Consiliului Judeţean Alba de la Poarta Raiului, în zona unde va fi staţiunea montană. Centrul de vizitare va avea o suprafaţă de 350 de metri pătraţi şi va fi construit din materiale şi cu o arhitectură specifică zonei montane. Centrul de vizitare va avea şi o sală de conferinţe pentru evenimente dedicate naturii şi va fi dotat cu tehnică de ultimă oră în domeniu. El va oferi turiştilor posibilitatea de a cunoaşte zona „Frumoasa” atât prin machete, diorame, alte materiale şi activităţi informative cu privire la piesaj şi speciile din zonă, dar va funcţiona şi ca centru administrativ pentru aria protejată aici urmând a fi şi sediul rangerilor, aflăm de la Dan Popescu, directorul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean Alba.
Aria Naturală Protejată „Frumoasa” are o suprafaţă de 137.000 de hectare şi se întinde în judeţele Alba, Hunedoara, Sibiu şi Vâlcea, iar pe cuprinsul său se află mai multe specii de faună şi floră protejate de lege. Aria Naturală Protejată „Frumoasa” este inclusă în Reţeaua Ecologică Europeană Natura 2000.

Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea