Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia: Domnule Hava, de ce nu le-ați dat angajaților din Primărie voucherele de vacanță?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat, vineri, că voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 lei vor fi acordate angajaţilor din sectorul public şi în următorii doi ani – 2019 şi 2020.

Primarul Mircea Hava a refuzat până în prezent să acorde personalului angajat din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia voucherele de vacanță în valoare de 1450 lei. Mircea Hava, deja cunoscut pentru încălcarea legii, a ignorat cu bună știință OUG nr. 8/2009 și HG nr. 940/2017, fiind plauzibil de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

La valoarea managerială a domnului Hava, care se lăuda că face bani și din piatră seacă, nu ne-am fi așteptat să nu găsească resursele necesare pentru acordarea voucherelor de vacanță personalului angajat al Primăriei. Astfel, ne-a demonstrat că așa-zisele competențe manageriale ale dumnealui,  pentru care ia un salariu de 16,313 lei pe lună, i-a putut priva pe oameni de dreptul lor la o vacanță decentă.

Cu ce au greșit, domnule Hava, angajații Primăriei, pentru a fi discriminați de dumneavoastră și supuși la umilința de a nu beneficia de un concediu binemeritat la fel ca ceilalți bugetari? Credeți că municipiul Alba Iulia este feuda dumneavoastră personală unde puteți aplica sau nu legea după bunul plac? Vă credeți  Stat Paralel cu România?

Domnul Hava, după ce a tăiat salariile Poliției locale (norma de hrană), s-a gândit să taie și voucherele de vacanță ale angajaților Primăriei. Astfel domnul Hava face ce a învățat la PDL, să taie din banii românilor și să-i umilească pe bugetari. Ne întrebăm cum foștii noștri colegi și prieteni din PNL pot înghiți abuzurile PDL-iștilor la adresa albaiulienilor. Ne întrebăm cât mai pot vechii lideri politici ai PNL Alba să mai ia apărarea unui om lipsit de scrupule, respect față de lege și compasiune pentru oameni.

Anticipând că va minți, spunând că PSD i-a ”furat” banii din buget și că de aceea nu a putut da voucherele, amintim domnului Hava că Guvernul i-a luat doar o parte din excedentul bugetar necheltuit în ultimii ani, excedent care putea și trebuia alocat investițiilor, nu cheltuielilor sociale precum cele cu voucherele. Astfel Guvernul a sancționat pasivitatea domnului Hava în ceea ce privește utilizarea banilor pentru investiții, nu pentru alte categorii de cheltuieli.

Domnul Hava nu are niciun argument financiar care să-i justifice meschinăria, având în vedere că organizează concerte și petreceri cu sute de mii de lei și pleacă în delegații în străinătate de 2-3 ori pe lună. Domnule Hava, dacă vă lipseați de unul dintre concertele de sute de mii de lei, puteați să le oferiți și acestor oameni din Primărie o vacanță decentă!

Este ipocrit să vorbești angajaților despre lipsa de fonduri, dar tu să ai cel mai mare salariu de primar din România și să-ți petreci vacanțele de vară, alături de șefii de instituții PDL-iste, în țări exotice. Este exact tipul de comportament oligarhic pe care Băsescu și Boc l-au promovat, în timp ce scădeau salariile bugetarilor cu 25%. Același comportament îl are și Mircea Hava, un om lipsit de inimă.

Îi încurajăm pe angajații Primăriei municipiului Alba Iulia să-l dea în judecată pe domnul Mircea Hava și să-și ceară dreptul legal la vouchere. Este dreptul funcționarilor și polițiștilor locali din Alba Iulia să se bucure măcar de vacanța de iarnă dacă de cea de vară i-a lipsit administrația Hava.

 

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea