Rămâi conectat

Actualitate

Conferinţă orăşenească a UNPR Cugir

Publicat

în

    Aproape 80 de delegaţi au fost prezenţi luni la Conferinţa organizaţiei orăşeneşti Cugir a UNPR, convocată în baza agendei de activităţi a conducerii progresiştilor din Alba care şi-a propus ca până la jumătatea lunii martie să încheie desfăşurarea tuturor conferinţelor de constituire a organizaţiilor la nivel de judeţ. Având în vedere că organizaţia din Cugir fiinţează de aproape un an, scopul reuniunii a fost acela de bilanţ în care participanţii au fost chemaţi să dezbată activitatea desfăşurată de biroul politic local, să-şi spună părerea asupra Programului şi Statutului UNPR, să stabilească direcţiile de acţiune ale organizaţiei pentru perioada ce urmează şi să-şi aleagă noua conducere. Reuniunea a fost deschisă de dr. ing. Constantin Avadanei – preşedintele organizaţiei din Cugir a UNPR care a prezentat o Informare legată de activitatea organizaţiei în contextul în care de la înfiinţare şi până în prezent biroul politic local a militat pentru creşterea numărului de membri de partid, identificarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii oraşului în perspectiva participării UNPR la alegerile locale pe liste separate. El a arătat că în decursul unui an, de când organizaţia şi-a început activitatea, s-a creat un echilibru la acest nivel între generaţiile care îmbrăţişează doctrina progresistă, ce arată că 38% sunt femei, 25% tineri, 62% persoane active, 17% cu studii superioare iar în cadrul organizaţiei orăşeneşti funcţionează organizaţia de femei şi cea de tineret. Secretarul executiv al UNPR Alba, Ilie Sbuciumelea, a prezentat un mesaj din partea prim-vicepreşedintelui organizaţiei judeţene Vasile Crişan (absent din motive obiective de la conferinţă), iar Alexandru Gavrilă şi Cornel Suciu în calitatea lor de membri ai biroului politic judeţean au vorbit participanţilor despre proiectele fundamentale ale UNPR, ca partid de centru stânga care şi-a propus să contribuie la construirea statului activ şi guvernării inteligente. Toţi cei trei reprezentanţi au ţinut să declare că organizaţia din Cugir este la ora actuală cea mai puternică dintre organizaţiile judeţului.
La conferinţă au participat şi delegaţi ai organizaţiilor comunale din Şibot -preşedinte Marcel Filimon, Săliştea preşedinte – Mihaela Voină şi Ceru Băcăinţi – Dorina Andreica.
În continuare s-a trecut la alegerea conducerii organizaţiei locale care are următoarea componenţă: preşedinte – dr. ing. Constantin Avadanei; vicepreşedinţi – Vasile Sârbu, Sabin Emandi, Marcel Filimon, Marius Costea, Petru Muntean, Angela Magă, Marius Haţegan secretar – Maria Barabant; trezorier – Viorica Rus, iar în birou au mai fost aleşi alţi opt membri cu funcţii de răspundere pe domenii de activitate. În acelaşi cadru s-au constituit şi conducerile organizaţiilor de femei: Preşedinte – Angela Magă şi de tineret: preşedinte – Marius Haţegan.(C.P.)

Publicitate

Actualitate

BILANȚ PARȚIAL| 15.410 de cazuri noi de COVID-19 și 357 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL| 15.410 de cazuri noi de COVID-19 și 357 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Vineri, 22 octombrie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității un prim bilanț pe scurt al pandemiei de COVID-19 în România

357 de decese și 15.410 cazuri noi de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 15.410 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 357 decese dintre care 1 anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.”, a anunțat GCS.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Publicat

în

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Pandemia de Covid va continua şi în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Specialiştii au estimat extinderea cu încă un an a pandemiei deoarece nu toate ţările au ajuns la un număr suficient de mare al persoanelor vaccinate pentru a putea ţine sub control virusul. Mai puţin de 5% din populaţia Africii a fost vaccinată, comparativ cu 40% pe majoritatea celorlalte continente, relatează BBC.

Au fost livrate peste 10 milioane de vaccinuri în ţările africane care au făcut solicitări, din totalul promis de o sută. Marea majoritate a vaccinurilor anti Covid au fost distribuite şi utilizate în ţările cu venituri mari sau medii. Africa reprezintă doar 2,6% din dozele administrate la nivel global. Oficialii OMS fac apel către ţările dezvoltate să renunţe la locul lor pe lista de priorităţi a companiilor farmaceutice care distribuie vaccinul pentru a putea echilibra situaţia la nivel global.

Electrica Furnizare Discount

„Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie, într-adevăr, să grăbim ritmul vaccinări şi ştiţi de ce? Această pandemie va dura mai mult decât este necesar, din cauza lipsei posibilităţilor de imunizare a ţărilor în curs de dezvoltare şi nu numai”, a declarat Dr. Bruce Aylward, cercetător şi lider în cadrul OMS.

Citește mai mult

Actualitate

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Publicat

în

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat luni, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de Guvern, că s-a adoptat majorarea salariului minim.

Astfel, din 2022 „ca valoare bruta, salariul minim in plata va ajunge la 2.550 de lei pe luna in 2022”. „Este o crestere cu 10% in valoare neta”, a adăugat ministrul. Un angajat va primi în mână minim 1.524 de lei, cu peste 130 de lei mai mult decât în prezent.

„Este o majorare cu aproximatix 130 de lei net, impactul va fi asupra a 1.160.000 de oameni”, a declarat ministrul Muncii Raluca Turcan.

Electrica Furnizare Discount

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este 2.300 lei lunar. Acest lucru înseamnă că un salariat câștiga „în mână” 1.386 de lei.

De asemenea, Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a anunțat, luni, 4 octombrie, într-un interviu pentru Antena 3, cu cât ar putea creșterea punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022.

Întrebat dacă punctul de pensie ar putea ajunge în acest an la 1.875 de lei, ministrul Finanțelor a precizat că ”deocamdată nu ne putem permite”:

„E complicat. Avem o traiectorie convenită cu Comisia Europeană în legătură cu deficitul bugetar. Dacă ne facem probleme din punct de vedere al deficitului bugetar, atunci problemele o să fie și mai mari pentru că, de fapt, deficitul bugetar înseamnă că împrumuți tot mai mulți bani pentru a acoperi costul pe care îl avem cu pensiile.

Din punctul meu de vedere trebuie găsit un echilibru și vă dați seama că politic discutând îți dorești să crești pensiile cât mai mult pentru că asta înseamnă inclusiv un câștig electoral, dar este și o responsabilitate să le poți plăti.

Ne dorim ca aceea lege (n.r. Legea Pensiilor) să ajungă să fie respectată cât mai repede posibil, dar asta înseamnă și să ai banii respectivi. Deocamdată nu ne putem permite o asemenea creștere.”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul Finanțelor spune care sunt variantele luate în considerare pentru creșterea punctului de pensie și cu cât s-ar putea mări:

„Indexarea cu rata inflației și cu jumătate din salariul mediu brut pe economie. Ca procent, dacă luăm în considerare inflația din 2019, poate 6-7%, de la 1 ianuarie.”

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare