Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Concurs suplinitori necalificați 2023: Când au loc testarea scrisă și interviul la inspectoratul școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concurs suplinitori necalificați 2023: Când au loc testarea scrisă și interviul la inspectoratul școlar

Inspectoratele Școlare organizează în perioada 24 august – 1 septembrie 2023, concursul de ocupare a posturilor didactice sau a catedrelor rămase vacante sau rezervate.

Această competiție este destinată celor care doresc să devină profesori suplinitori, chiar dacă nu dețin calificările corespunzătoare postului. Calendarul mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2023 – 2024, anexă din metodologia-cadru specifică, stabilește în mod explicit condițiile și perioada de desfășurare a acestui concurs.

CITEȘTE ȘI: DEFINITIVAT 2023. MODELE DE SUBIECTE și BAREME pe specializări

Concursul se desfășoară atunci când nu se pot ocupa toate posturile didactice sau catedrele declarate vacante sau rezervate cu personal didactic de predare titular, personal didactic calificat angajat cu contract individual pe perioadă determinată sau cu personal didactic calificat în regim de plata cu ora. Așadar, este o soluție pentru situațiile în care nu se găsesc candidați cu pregătire corespunzătoare înainte de începerea cursurilor.

Potrivit articolului 98, alineatul 1, din metodologie, inspectoratele școlare la nivel județean sau în municipiul București sunt însărcinate cu organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice, cu scopul de a angaja personal didactic de predare calificat, cu contract individual de muncă pe perioadă determinată.

Este important să menționăm că, în funcție de nevoile lor, inspectoratele școlare pot organiza concursuri și pentru angajarea de profesori suplinitori calificați. Aceștia trebuie să susțină o probă scrisă de 4 ore și o probă practică sau inspecție specială. Detalii suplimentare privind aceste concursuri pot fi găsite într-un articol separat.

Lista posturilor didactice sau catedrelor vacante sau rezervate a fost reactualizată pe data de 31 iulie, după desfășurarea ședințelor de repartizare care au avut loc săptămâna precedentă. În zilele de 27 și 28 iulie, s-au desfășurat ședințele de repartizare pentru candidații care au obținut la Titularizare 2023 o notă peste 7.

Această inițiativă este deosebit de importantă pentru asigurarea unui învățământ de calitate și pentru asigurarea continuității procesului educațional în școli, chiar și în situații în care nu sunt disponibili profesori cu calificări specifice pentru anumite posturi. Concursurile de ocupare a posturilor didactice reprezintă o oportunitate pentru candidații motivați să contribuie la formarea și dezvoltarea generațiilor viitoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea