Rămâi conectat

Actualitate

Concerte, party și fun la Timișoara sau, mai simplu, Sabotage Festival 2013

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu anul acesta în Timișoara apare un nou festival de muzică care va avea loc anual, Sabotage Festival. Organizatorii isi propun ca acest eveniment sa ajunga in timp  unul din cele 3 festivaluri de top din Romania.

Obiectivul festivalului de muzica Sabotage este de a ghida muzicieni talentati la inceputul carierei lor profesionale si, totodata, de a furniza performanta de calitate din partea unor artisti consacrati. An de an pe scena vor evolua atat artisti internationali cat si artisti locali.

Evenimentul va cuprinde o seara de festival de muzica underground mergand de la hip-hop, reggae, dub, rock si folclor bosniac pana la drum and bass.

Pentru a ridica inca de la prima editie standardul, Sabotage Festival va avea un line-up impresionant, astfel:

21:00 Kolapsys( Dan Postelnicu – RO)

Dan a dezvoltat o pasiune pentru muzica electronică, de-a lungul timpului, aceasta luând amploare în 2010 odată cu primele sale mixuri dubstep și drum and bass, fiind influențat de party-urile organizate de promoterii locali și naționali.

Sub numele de scena Kolapsys, a debutat in fața publicului la DJ Challenge 2011, încingând atmosfera cu un set de dubstep agresiv.

Până în prezent a mixat la diferite party-uri studențești, fiind prezent din 2011 la toate edițiile StudentFest. În tot acest timp a împarțit scena cu artiști precum DJ Fu & Jungle Drummer, Jade, BTK, Palotai, Șuie Paparude, lista continuând.

22:00 K-lu (RO)

K-lu este un Dj si producator din Timisoara prezent pe scena electronica inca din anul 2005, pomovand genuri muzicale ca: funk,hip hop si breaks .
Avand un stil unic, bazat pe tehnici de turntablism, iasa usor in evidenta prin seturile sale dinamice presarate cu diverse momente speciale menite sa aduca un plus de buna dispozitie pe ringul de dans.
Face parte din mai multe proiecte si trupe cu care ajunge sa concerteze in cadrul unor festivaluri de jazz, pe scena Filarminicii din Timisoara sau in afara tarii.
Un plus de noutate il reprezinta show-urile audio-video precum si aparitia primului sau album intitulat ”Chestii, socoteli”.

 

00:00 Dubioza Kolektiv – Bosnia

Pentru necunoscatori, Dubioza Kolektiv sunt o trupa din Bosnia cunoscuta pentru abordarea  inedita a genurilor hip-hop, reggae, dub, rock si folclor bosniac. Cu toate acestea, in afara „vestului”, trupa s-a remarcat deja printre cele mai bune si populare formatii live din Europa de Est, ei fiind si lideri notorii in lupta pentru schimbare sociala. Sunt de asemenea nominalizati la IMPALA pentru “Cel mai bun album independent al anului 2011.” Cizelandu-si talentul muzical in subsolurile folosite ca refugiu in timpul asediului de la Sarajevo, membrii acestei trupei stiu mai bine ca oricine sa foloseasca muzica drept arma impotriva fortelor negative.

DUBIOZA KOLEKTIV continua sa evolueze si sa ridice arenele in aer cu show-uri in Galitia, Franta, Portugalia, Nouvelle-Calédonie, Germania, Olanda, Cehia, Slovacia, Polonia, Italia, Romania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Ungaria, Elvetia, pretutindeni in Balcani, lista e prea lunga pentru a enumera toate tarile.

 

02:00 Black Sun Empire / Codebreaker MC – Olanda

Black Sun Empire sunt cel mai reprezentativ grup drum & bass cu influente dark si tech. De la aparitia pe scena muzicala din 2000, acestia au continuat sa-si dezvolte stilul si sunetul unic, lansand numeroase single-uri, dar si patru LP-uri complete si fiind recunoscuti ca lideri in domeniu. Cu talentul impresionant de DJ si materialele extrem de inspirate, Black Sun Empire au depasit cu mult granitele Olandei natale.

04:00 Mighty Boogie(RO)

Mighty Boogie sau Haidu Bogdan pe numele sau adevarat vine din Timisoara si este un artist roman cu vechime in zona muzicala autohtona.Influentat de evenimentele muzicale din Timisoara de la inceputul aniilor 2000 organizate de pionieri ai genului precum AnonimTM si TMBase isi manifesta dragostea si curiozitatea pentru muzica prin achizitionarea unui set de pickupuri,incepand sa colectioneze vinyluri cu reggae,hip hop si drum and bass.

Evenimentul va avea loc in Timisoara la Hala Fructus, str. Gh. Lazar nr 26 in data de 25.05.2013.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achizitionate in avans in Timisoara in patru localuri :

Cuib d’Arte . Van Graph Kfé , Scart Loc Lejer, Aethernativ

Biletele achizitionate in avans costa 25 lei, iar la fata locului 35 lei.

Puteti urmari noutatile referitoare la eveniment astfel:

-pe pagina de Facebook – Sabotage Festival – https://www.facebook.com/sabotagefestival?fref=ts

-pe site-ul – Sabotage Festival – http://www.sabotagefestival.com/


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea