Rămâi conectat

Actualitate

Comunitatea locală salută decizia prim-ministrului Mihai Răzvan Ungureanu de a considera Roşia Montană o prioritate

Publicat

în

Scrisoare deschisă – domnului prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu

Stimate Domnule prim-ministru,
De proiectul minier de la Roşia Montană depinde viaţa şi viitorul copiilor noştri. De prea mulţi ani aşteptăm să ne fie hotărâtă soarta. Aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, când credeam că lucrurile se mişcă, apărea altceva: „Există întotdeauna o ezitare din partea unui funcţionar sau al altuia. Problema e în felul următor: Ce ne interesează, de fapt? Să arătăm că timp de 13 ani de zile un investitor străin, care vrea să aducă o investiţie şi, deci, pe consecinţa economică, de la taxe de exploatare, la redevenţe, cum vreţi să le spuneţi, un pic de prosperitate, îl pune să stea la poartă? Trebuie să ne hotărâm – vrem sau nu vrem? Iar răspunsul îl ia această guvernare.”
Astfel de declaraţii ne dau speranţa că, în scurt timp, se va lua în sfârşit cea mai bună decizie pentru oamenii din Roşia Montană, dar şi pentru comunităţile din jurul proiectului: aceea de a demara un proiect minier modern şi responsabil!
lMunţii Apuseni au nevoie de investiţii! România are nevoie de investitori!
Declaraţia dumneavoastră ne readuce speranţa că după atâta amar de aşteptare, vocea comunităţii din Roşia Montană a fost auzită. O comunitate care, aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, trăieşte în sărăcie pe un munte de aur, la limita subzistenţei. Suntem obligaţi de situaţia în care ne aflăm să repetăm de fiecare dată: timp de 2000 de ani, minele au fost singura sursă de supravieţuire şi bunăstare pentru Munţii Apuseni! Existenţa miilor de oameni şi a familiilor lor au depins numai de cele patru mine de la Roşia Montană, Roşia Poieni, Baia de Arieş şi Zlatna. De când s-au închis minele, zona „moare în picioare”. Rata şomajului depăşeşte 80%, tinerii din zonă au plecat la muncă în străinătate, cei rămaşi trăiesc din mila statului. Ne vrem copiii înapoi acasă!
lProiectul minier modern propus la Roşia Montană ar putea crea mii de locuri de muncă, ar ecologiza zona şi ar pune în valoare patrimoniul cultural.
Nu vrem milă. Oamenii din Roşia Montană şi din comunităţile învecinate vor să muncească. Avem credinţa profundă că mineritul este singura şansă să supravieţuim în locurile unde am trăit şi muncit o viaţă. Însă reînceperea mineritului depinde de decizia dumneavoastră. Cu alte cuvinte, viaţa noastră este în mâinile dumneavoastră, stimaţi guvernanţi!
Nu vă lăsaţi amăgiţi de cei care se autointitulează salvatori ai Roşiei Montane, de aşa-zişii ecologişti care nu au mişcat un deget pentru comunitatea noastră, au venit aici la festivaluri şi au plecat lăsând în urmă mormane de gunoaie. Niciunii nu au făcut nimic concret pentru Roşia Montană. Şi-au făcut o meserie din a protesta, se leagă cu lanţuri, se târăsc pe jos şi pozează în victime. Sunt doar nişte actori bine plătiţi care îşi joacă rolul. Este uşor să faci pe ecologistul salvator când nici măcar nu ştii şi nici nu-ţi pasă cum trăiesc semenii tăi.
Adevăratele victime ale acestei situaţii suntem noi, cei din Roşia Montană şi din comunităţile învecinate. Noi suntem condamnaţi să trăim în sărăcie, să privim cum alţii sunt lăsaţi şi chiar încurajaţi să vorbească în numele nostru.
Aceste lucruri trebuie să înceteze. Oamenii din Roşia Montană au nevoie de o decizie clară şi cât mai urgentă. Avem nevoie de minerit, de locuri de muncă. Demaraţi investiţia în minerit de la Roşia Montană, pentru că doar astfel veţi arăta lumii întregi că vă pasă de soarta oamenilor şi a ţării.
Cu stimă şi respect,
dr. Andrei Jurcă, preşedinte al Asociaţiei „Pro Roşia Montană”
Marcu Blăjan, preşedinte
„Pro Dreptatea”

Publicitate

Actualitate

VIDEO| Mihai Bendeac, atac la antivacciniști: „Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”

Publicat

în

Mihai Bendeac, atac la antivacciniști: „Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”

Celebrul actor de comedie Mihai Bendeac este revoltat de faptul că oamenii nu se vaccinează anti coronavirus. El susține că rata de vaccinare scade exact acolo unde era cortina de fier.

„Vreau ca lăturile ce se vor deversa în secțiunea de comentarii a acestei postări să-mi (re)confirme că am dreptate. Celorlalți, cu dragoste, mă adresez din suflet. Muncesc de la 15 ani pentru cariera mea. Și îmi asum că istoria va reține acest clip. Dacă ce spun eu aici e ceva criminal, istoria va șterge întreaga mea muncă și mă va păstra ca “unul dintre acei nenorociți”. Eu mizez, însă, pe logică, rațiune, știință, medicină. Cu toată inima! A avea notorietate implică responsabilitate. Multă responsabilitate. Nu mă interesează câți români și/sau conturi false atacă această declarație a mea. Important este un singur lucru: în fața istoriei, eu îmi asum să fiu amintit cu aceste două minute și treizeci de secunde. Vă îmbrățișez! Aveți grijă de voi!

Electrica Furnizare Discount

Am auzit această tâmpenie: oamenii nu se vaccinează pentru că n-au încredere în conducători. Mie mi se pare o dovadă de imbecilitate. În momentul în care te confrunți cu o problemă globală tu spui: nu am încredere în conducătorii mei; există o țară pe care să o respecți? Mie îmi plac țările nordice. Într-o situație globală nu pot să mă raportez la acei conducători? Ce au făcut ăia? I-au îndrumat să se vaccineze. Dacă ar fi fost o rată de supraviețuire de 50% m-aș fi vaccinat sau nu? Despre asta e vorba.

Noi am investit niște bani ca niște oameni să stea 6 ani de zile, dacă nu mai mult, să stea să buchisească corpul uman.

Înseamnă că eu am rămas în istorie ca acel cretin care a spus treaba asta în timp ce peste 20 de ani Șoșoacă, împreună cu Bittman și cu Mugur Mihăiescu o să se ducă în Danemarca, unde nu o să mai fie niciun om și o să-și cumpere casă acolo.

Rata de vaccinare scade exact acolo era cortina de fier. Cu cât ne apropiem de această zonă de influență rusească vaccinarea scade. Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”, a spus Mihai Bendeac.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Măsurile pentru reducerea facturilor la energie, anunțate de Florin Cîțu. Care sunt diferențele între proiectul PNL și cel PSD

Publicat

în

Măsurile pentru reducerea facturilor la energie, anunțate de Florin Cîțu. Care sunt diferențele între proiectul PNL și cel PSD

Florin Cîțu, premierul interimar, a prezentat, în cursul zilei de luni, măsurile prin care Guvernul dorește să combată creșterea prețului la energie electrică și gaze în următoarele luni.

La aproape două săptămâni de la momentul în care Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură, Florin Cîţu anunţă măsurile pentru reducerea facturilor la energie şi gaze.

Electrica Furnizare Discount

„Soluțiile noastre pentru facturile la energie ale românilor:
– plafonarea prețurilor la energie;
– compensarea unei părți din factura la energie, complementar cu plafonarea;
– amânare la plată a facturilor pentru cei care nu pot să plătească.
Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, a scris premierul interimar Florin Cîţu, pe Facebook.

Proiectul de lege depus de PSD în Parlament prevede plafonarea preţurilor nu la nivelul actual, aşa cum anunţase premierul demis Florin Cîţu, ci la o valoare de aproape patru ori mai mică, astfel încât „românii să le poată suporta”.

”Numărul mare de oameni din toate zonele țării care s-au alăturat acestei campanii, în numai două săptămâni, arată gradul uriaș de suport public al măsurilor inițiate de PSD. Credem că acest fapt trebuie să fie un semnal clar pentru parlamentarii tuturor partidelor la dezbaterile de luni, din Senat, privind așteptările populației față de acest proiect extrem de important pentru milioane de români”, au precizat social-democraţii.

Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh.

În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluțiile PSD produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor.

De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei.

Sursa: romaniatv.net

Citește mai mult

Actualitate

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Publicat

în

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Începând de luni, 18 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021, anunţă un comunicat al agenţiei.

Potrivit sursei citate, APIA îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”, se menţionează în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare