Rămâi conectat

Economie

Comunicat de presă – Primăria Municipiului Alba Iulia implementează proiectul „Cargo-bicicleta – agent de schimbare al orașului” – acronim „CityChangerCargoBike CCCB”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă

 

Primăria Municipiului Alba Iulia implementează proiectul „Cargo-bicicleta – agent de schimbare al orașului” – acronim „CityChangerCargoBike CCCB”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului European Orizont 2020, ca partener al consorțiului transnațional coordonat  în prezent de către Gemeente Utrecht – Olanda.

Proiectul urmărește să aducă o contribuție importantă la dezvoltarea durabilă a orașului Alba Iulia prin promovarea, testarea și utilizarea cargo-bicicletelor ca mijloc alternativ de transport al mărfurilor și persoanelor, precum și ca opțiune personală pentru petrecerea timpului liber, pentru cumpărături, etc.

Primăria municipiului Alba Iulia dă start evenimentului „Alba Iulia testează cargo-biciclete”! destinat tuturor persoanelor cu vârsta peste 16 ani, începând cu data de 19 iulie 2022. Evenimentul se va derula până în data de 28 iulie 2022 și își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la efectele nocive provocate de traficul rutier și să promoveze utilizarea cargo-bicicletelor ca mijloc de transport prietenos cu mediul.

Vor fi puse la dispoziția doritorilor, cargo-biciclete de test, în mod gratuit, accesibile din 2 puncte de preluare situate în piața Cetății Alba Carolina, respectiv Piața Agroalimentară Centru. Se vor distribui broșuri informative referitoare la avantajele folosirii de cargo-biciclete, iar utilizatorii vor avea posibilitatea de a-și exprima propriile opinii cu privire la beneficiile și utilitatea unui astfel de mijloc de transport.

Vineri, 22 iulie 2022 va fi organizat un atelier de lucru dedicat antreprenorilor și comercianților, în aer liber, în partea vestică a Șanturilor Cetății. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 16.00-17.30. În cadrul evenimentului se vor prezenta oportunitățile și beneficiile utilizării cargo-bicicletelor pentru activități economice, vor fi puse la dispoziția participanților materiale informative pe această temă și se vor testa cargo-biciclete. De asemenea, pe parcursul evenimentului, participanții au șansa de a câștiga premii, acordate celor care răspund corect la întrebări adresate de către organizatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea