Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Comunicat de presă: Lansarea proiectului cu titlul “Consolidarea capacității Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud de gestionare a cazurilor de COVID 19”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, cu sediul în Municipiul Aiud, Str. Ecaterina Varga nr. 6, județul Alba, cod poștal 515200, derulează proiectul “Consolidarea capacitatii SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE AIUD de gestionare a cazurilor de COVID 19”, cod SMIS 140640, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finantare din REACT-EU, Obiectivul specific:10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 și al consecințelor sale sociale.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 1.488.549,79 lei, din care valoare totală eligibilă 1.488.549,79 lei și valoare totala eligibilă nerambursabilă din FEDR 1.488.549,79 lei.

Perioada de implementare a Proiectului este de 22 luni, respectiv între data 01 Februarie 2020 și data 31 Decembrie 2023, aceasta cuprinzând, daca este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin asigurarea răspunsului în timp util și eficient al sistemului medical al Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud la criza COVID -19 și consolidarea capacității adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SAR – CoVID-19 prin dotarea cu echipamente /dispozitive/aparatură medicală/materiale necesare pentru tratamentul pacientilor suspecți/confirmați cu infecția cu virusul SARS-CoV2.

Scopul proiectului îl constituie crearea infrastructurii necesare răspunsului în timp util și eficient al sistemului medical al Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud la criza COVID-19.

Obiectivul general și scopul proiectului vor fi realizate prin intermediul următoarelor obiective specifice ale proiectului:

1.Dotarea Spitalului cu echipamente medicale și de protecție necesare pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARSCoV- 2 în vederea protejării sănătății.

2.Creșterea capacității de tratare a pacienților din Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, confirmați pozitiv cu noul COVID-19.

Rezultate obținute în urma implementării proiectului:

Implementarea proiectului va duce la obținerea următoarelor rezultate, acestea fiind în corespondență direct cu Obiectivele Specifice menționate în cadrul secțiunii anterioare:

1. Echipamente medicale și de protecție achiziționate – 44 bucăți
2. Audit financiar achiziționat – 2 rapoarte
3. Servicii de informare și publicitate achiziționate: 2 anunturi de presa, 1 placă permanentă, autocolante: 44 buc.
4. Management de proiect achiziționat: 1 cerere de finanțare întocmită, 2 cereri de rambursare, 2 rapoarte de progres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea