Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

Coloratul, adevărată terapie anti-stres pentru adulţi. “Cine colorează se bucură de calm, seninătate şi relaxare”, spun specialiştii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

coloratCărţile de colorat şi coloratul sunt ascoiate de obicei cu vârsta copilăriei, dar mai nou coloratul a devenit un… fenomen, iar vânzările de cărţi de colorat pentru adulţi înregistrează un adevărat succes. Specialiştii explică că una dintre activităţile preferate ale copiilor este o adevărată terapie anti-stres pentru adulţi.

Asociat cu petrecerea educativă a timpului liber de către copii, coloratul este totuși recunoscut ca o activitate relaxantă ce favorizează concentrarea și creativitatea. El este inclus în tradiția hindusă și budistă sub forma desenelor sacre, extrem de elaboratele “mandala”, scrie passionsante.be, preluat de Agerpres.

Adulții cărora le place să coloreze și specialiștii care s-au ocupat de această problemă afirmă că cine colorează se bucură de calm, seninătate și relaxare, uitând astfel necazurile vieții zilnice. Coloratul ajută la combaterea stresului, depresiei, anxietăţii şi a insomniei.

El stimulează latura creativă, fără să fie necesară stăpânirea unei tehnici artistice sofisticate. În plus, participă la sondarea sinelui, asemeni unei forme de meditație. Este o activitate solitară sau familială, în funcție de dorințele momentului.

Pe internet există site-uri care propun desene ce pot fi copiate și apoi colorate, majoritatea cu personaje de basm sau din cele mai populare filme.

Sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea