Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Colet cu aproape 6 kilograme de droguri trimis din Spania și ajuns la o firmă din Alba: Pedeapsă definitivă pentru expeditorul „pachetului de biscuiți”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colet cu aproape 6 kilograme de droguri trimis din Spania și ajuns la o firmă din Alba: Pedeapsă definitivă pentru expeditorul „pachetului de biscuiți”

Un bărbat care a trimis din Spania un colet de 5.48 kilograme de cannabis pentru rudele din România și-a primit pedeapsa definitivă pentru săvârşirea infracţiunii de introducerea în țară a drogurilor de risc.

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins apelul bărbatului, acesta primind o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

Coletul trimis de acesta a fost preluat de la o firmă de transport cu sediul în Sebeș – Lancrăm, județul Alba, și trebuia transportat spre o destinație din județul Bistrița-Năsăud.

Ca stare de fapt, s-a reţinut în esenţă prin actul de trimitere în judecată că în perioada 27.02.2022 – 04.03.2022 inculpatul a transportat prin intermediul unei societăți de coletărie un colet în care erau disimulate 5,48 kilograme de canabis. Coletul era o cutie de carton, de culoare maro, pe care este aplicată bandă scotch, de culoare maro, iar pe una dintre părți are aplicată o coală de hârtie, pe care sunt inscripționate mai multe date.

Potrivit datelor din anchetă, deşi ştia că în colet se află droguri, bărbatul (V. G.) a acceptat să-și ajute cumnatul, mai exact să preia coletul de la firma de curierat din Sebeș și să-l predea mai departe în Bistrița unei persoane pe care urma să o indice ruda lui aflată în Spania.

Neputând să se deplaseze personal în Sebeș pentru a ridica coletul, acesta a apelat la colegul său de serviciu, martor în dosar, care avea cursă în zonă, fără să-i relateze că în pachet se află și droguri.

Acesta s-a prezentat la sediul firmei de coletărie, în ziua de 4 martie 2022. Polițiștii de la Crimă Organizată aveau deja pontul existenței pachetului cu droguri în colet și urmăreau traseul coletului. După ce a ridicat coletul, șoferul a plecat spre Sibiu, fiind oprit în trafic de polițiști, pe DN 1.

„La sediul SCCO Sibiu, în prezența numitului (…) s-a procedat la verificarea amănunțită a coletului. Coletul este format dintr-o cutie de carton, de culoare maro, pe care este aplicată bandă scotch, de culoare maro, iar pe una dintre părți este aplicată o coală de hârtie, pe care sunt inscripționate, următoarele (…) În interiorul coletului s-au identificat 6 pachete din material plastic transparent, vidate, introduse la rândul lor în alte pachete identice celor descrise, ce conțin masă vegetală uscată, de culoare verde-oliv, cu miros și aspect specifice genului cannabis”, se mai precizează în rechizitoriul DIICOT, potrivit hotărârii instanței de judecată.

Polițiștii au permis ca martorul să își continue călătoria cu drogurile la el pentru a ajunge la persoana căreia îi erau destinate, V. G.

Discuții telefonice în limbaj codificat

„Coletul în cauză a fost predat de către numitul (…) inculpatului în seara zilei de 04.03.2022, în zona unui bar unde lucrează concubina acestuia, iar apoi transportat la domiciliul acesteia de către inculpat”, au arătat procurorii.

După trei zile, a fost organizat flagrantul urmat de percheziția la domiciliul celui care a primit pachetul. Bărbatul a susținut că nu știa că în pachet se află droguri, dar declarația acestuia a fost infirmată de interceptările telefonice realizate de anchetatori.

Astfel, într-o convorbire purtată la data de 6 martie 2022, îi relatează unei persoane de sex masculin, într-un limbaj codificat, despre o pagubă de 5 kilograme şi o sumă de 40.000 euro: „No, hai, că m-am mai trezit şi pe cap cu o datorie de patruzeci de mii de euro…!/ De ce? De la ce?/ Cu cumnaţii ăştia de prin Spania, cu mărarul lor și cu toate ţigăniile! A ajuns un pachet la mine desfăcut şi lumea mă suspectează că am umblat io în pachet! Trebuie să le fac plata! Veniţi încoace că vă dau io plată!”

„În altă convorbire din data de 04.03.2022, vorbește cu privire la cantitatea de droguri astfel: Am vorbit cu … de pachetul de biscuiţi. Șoferul ştia ce cară… nu ştiu, caut şi eu motive plauzibile, poate l-a lăsat la vreun depozit şi ăia de la depozit şi-au dat seama ce e în el, şi au luat şi au pus deoparte… nu înțeleg. Tu, stai să îţi explic. El după ce a luat coletul m-a sunat şi s-a dus să ia caprele pentru fiică-sa şi pe drum, a mers încet că avea caprele nelegate”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea