Rămâi conectat

Actualitate

Claudiu Burde le mulţumeşte abrudenilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Din fericire s-a finalizat o etapă care a consumat energii şi resurse imense, a aprins spirite, a îndepărtat  oameni şi a ascuţit săbii. Am trăit o experienţă prea crudă, deoarece o mică parte din armata contracandidaţilor a înţeles că, pentru a câştiga, poate distruge imaginea celuilalt, ştirbindu-i credibilitatea şi valoarea morală câştigată poate în zeci de ani de muncă, de corectitudine şi de omenie. Am ajuns să fim orbiţi de doctrina impusă de câţiva indivizi avizi de putere  şi obsedaţi de colorarea teritoriilor de dominaţie. Interesele meschine ale unor indivizi au fost mai presus de orice şi s-au folosit de nişte „executanţi” doar pentru a scoate cu mâinile neştiutorilor castanele din foc. Ei rămân cu „prada”. Cei mai mulţi rămân cu degetele arse şi cu cicatrici pe viaţă, cu ranchiuni şi duşmani acumulaţi din perioada în care „turbarea politică” a pus stăpânire pe oamenii ce până mai ieri îşi dădeau mâna iar azi se evită şi se fac că nu se mai văd. Aşa privesc eu ceea ce s-a întâmplat în oraşul nostru: interesele de partid, interesele de a ocupa cu orice preţ „un scaun”, au doborât orice nuanţă de demnitate, omenie sau corectitudine. E regretabil că a fost o luptă mişelească, pe viaţă şi pe moarte, doar pentru a „cuceri cetatea” mult prea sărăcită de alţii asemeni lor.
Sunt realist şi nu pot să respect  alegerea primarului pentru că, dacă discutăm de o majoritate, lucrurile stau astfel: TREI PARTIDE se unesc în USL şi obţin 1381 de voturi la primar, dar 1519 alegători au votat alţi candidaţi iar din punctul meu de vedere această majoritate dorea altceva. Aş fi foarte fericit dacă măcar jumătate dintre promisiuni s-ar realiza, mai ales că acum USL–ul are drum liber, cu  primar şi majoritate în Consiuliul Local. Sunt un om echilibrat şi chiar ştiu să-mi scot pălăria în faţa celui mai bun, în faţa aceluia care vorbeşte prin fapte. Domnilor, vă rog să-mi daţi ocazia să vă felicit peste un an, doi sau trei pentru ceea ce aţi realizat şi să mă faceţi să regret că nu am fost alături de voi, în echipa câştigătoare. Mulţumesc din suflet celor 254 de OAMENI care au crezut în mine şi mi-au acordat cele mai multe voturi obţinute vreodată de un independent la Abrud. Mă simt onorat  pentru că şi-au pus speranţele în mine, pentru că au găsit în mine liderul lor şi sper să nu-i dezamăgesc vreodată prin acţiunile mele. Îi asigur de tot respectul meu.
Dumnezeu să le ajute celor care au câştigat aceste alegeri, să facă lucruri benefice pentru oamenii din acest oraş iar nouă se ne de-a Dumnezeu sănătate şi putere de muncă să ne putem bucura de ele.Doamne ajută! Din suflet, mereu acelaşi simplu om,
Claudiu BURDE


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Finanțare de până la 500.000 euro de la stat pentru producătorii de pâine, ulei şi lactate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Producătorii  din industria de fabricare a produselor de morărit, a uleiurilor si grăsimilor, a produselor lactate şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă pot obține finanțări în valoare de până la 500.000 euro de la stat, în baza unei scheme aprobată miercuri în şedinţa de Guvern.

„Sprijinul destinat producţiei româneşti, de maximum 500.000 euro per întreprindere, pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor, fabricarea uleiurilor, a produselor lactate şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă este parte a răspunsului guvernamental la dificultăţile înregistrate de procesatorii din industria alimentară, ca urmare a declanşării războiului din Ucraina. Alocăm o sumă totală de 200 milioane de euro sub formă de granturi, pentru a compensa parţial creşterea costurilor suportate legate de constituirea stocurilor de materie primă şi a costurilor legate de transport, depozitare şi procesare”, a declarat ministrul Petre Daea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Grantul financiar maxim care se acordă per beneficiar este de 500.000 euro, condiţionat de constituirea unor stocuri materie primă pentru procesare, astfel: 14.280 tone de grâu, sau 14.280 tone porumb, sau 9.615 tone de floarea-soarelui, sau 10.000 tone lapte crud materie primă, sau pentru obţinerea de furaje combinate 15.600 tone constituite din grâu şi/sau orz şi/sau porumb şi/sau soia şi /sau rapiţă.

Dacă stocurile constituite sunt mai mici decât cele prevăzute, nivelul grantului financiar se diminuează procentual, în mod corespunzător.

Dacă stocurile constituite de beneficiar sunt mai mari decât cele prevăzute, se acordă nivelul maxim al grantului financiar.

Resursele financiare totale necesare implementării schemei de ajutor de stat sunt de 985.740.000 lei şi reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200.000.000 euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Sursa: reporter24.info


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Nicolae Ciucă: „România este o ţară sigură dar nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Ciucă: „România este o ţară sigură dar nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, în Maramureş, după evenimentul din Polonia, în care două rachete din zona Ucrainei au căzut la graniţă, că România este ”o ţară sigură dar nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia, este foarte greu de anticipat un astfel de eveniment”, transmite News.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat despre incidentul de la graniţa Poloniei, unde au căzut două rachete din zona Ucrainei şi dacă ţara noastră se gândeşte să ia măsuri suplimentare în judeţele de graniţă:

Elit - Gustul Desăvârșit

”În acest moment este o situaţie care încă are un efect emoţional şi este normal să fie aşa pentru că au murit oameni. Este o problemă care ţine efectiv de măsurile care se iau la nivelul Ministerului Apărării Naţionale şi nu aş vrea să anticipez măsurile care sunt probabil în analiză. Partea aceasta de siguranţă, eu pot să vă spun că, aşa cum de fiecare dată am avut posibilitatea şi acum susţin că, prin tot ceea ce facem la nivelul Guvernului, împreună cu aliaţii, nu facem altceva decât să luăm toate măsurile astfel încât să nu avem astfel de evenimente”, a afirmat premierul.

Şeful Executivului a dat asigurări că ”România este o ţară sigură”.

”Sigur, nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia, este foarte greu de previzionat este greu de anticipat un astfel de eveniment. Nu vreau să vă spun acum că suntem în măsură să dispunem de mijloace tehnice să prevenim orice astfel de situaţie, este imposibil”, a precizat premierul Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a participat la ceremonia de semnarea a Contractului de finanţare pentru extinderea şi modernizarea terminalului pasageri la Aeroportul Internaţional Maramureş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Tânără de 21 de ani, lovită pe trecerea de pietoni de către un autoturism: Șoferul este un polițist aflat în timpul liber

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Tânără de 21 de ani, lovită pe trecerea de pietoni de către un autoturism: Șoferul este un polițist aflat în timpul liber

În cursul dimineții de joi, o tânără de 21 de ani a fost acroșată de către un șofer, în timp ce se travesa strada pe trecere de pietoni. Polițiștii ajunsi la fața locului au constatat faptul că șoferul era chiar un coleg de-al lor, aflat în timpul liber.

Polițistul care a provocat accidentul are 36 de ani și este din localitatea Gherla. Colegii sosiți la fața locului l-au testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ.

Elit - Gustul Desăvârșit

„În cursul dimineţii (…) s-a înregistrat un accident rutier în urma căruia a rezultat rănirea şi transportarea unei persoane la o unitate medicală. Din primele cercetări rezultă faptul că o tânără, în vârstă de 21 de ani, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, a fost acroşată de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Gherla, acesta având calitatea de poliţist. Tânăra a fost transportată la o unitate medicală pentru primirea îngrijirilor de specialitate, însă nu a rămas internată”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În urma evenimentului rutier a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea