Rămâi conectat

Actualitate

Claudiu Burde le mulţumeşte abrudenilor

Publicat

în

    Din fericire s-a finalizat o etapă care a consumat energii şi resurse imense, a aprins spirite, a îndepărtat  oameni şi a ascuţit săbii. Am trăit o experienţă prea crudă, deoarece o mică parte din armata contracandidaţilor a înţeles că, pentru a câştiga, poate distruge imaginea celuilalt, ştirbindu-i credibilitatea şi valoarea morală câştigată poate în zeci de ani de muncă, de corectitudine şi de omenie. Am ajuns să fim orbiţi de doctrina impusă de câţiva indivizi avizi de putere  şi obsedaţi de colorarea teritoriilor de dominaţie. Interesele meschine ale unor indivizi au fost mai presus de orice şi s-au folosit de nişte „executanţi” doar pentru a scoate cu mâinile neştiutorilor castanele din foc. Ei rămân cu „prada”. Cei mai mulţi rămân cu degetele arse şi cu cicatrici pe viaţă, cu ranchiuni şi duşmani acumulaţi din perioada în care „turbarea politică” a pus stăpânire pe oamenii ce până mai ieri îşi dădeau mâna iar azi se evită şi se fac că nu se mai văd. Aşa privesc eu ceea ce s-a întâmplat în oraşul nostru: interesele de partid, interesele de a ocupa cu orice preţ „un scaun”, au doborât orice nuanţă de demnitate, omenie sau corectitudine. E regretabil că a fost o luptă mişelească, pe viaţă şi pe moarte, doar pentru a „cuceri cetatea” mult prea sărăcită de alţii asemeni lor.
Sunt realist şi nu pot să respect  alegerea primarului pentru că, dacă discutăm de o majoritate, lucrurile stau astfel: TREI PARTIDE se unesc în USL şi obţin 1381 de voturi la primar, dar 1519 alegători au votat alţi candidaţi iar din punctul meu de vedere această majoritate dorea altceva. Aş fi foarte fericit dacă măcar jumătate dintre promisiuni s-ar realiza, mai ales că acum USL–ul are drum liber, cu  primar şi majoritate în Consiuliul Local. Sunt un om echilibrat şi chiar ştiu să-mi scot pălăria în faţa celui mai bun, în faţa aceluia care vorbeşte prin fapte. Domnilor, vă rog să-mi daţi ocazia să vă felicit peste un an, doi sau trei pentru ceea ce aţi realizat şi să mă faceţi să regret că nu am fost alături de voi, în echipa câştigătoare. Mulţumesc din suflet celor 254 de OAMENI care au crezut în mine şi mi-au acordat cele mai multe voturi obţinute vreodată de un independent la Abrud. Mă simt onorat  pentru că şi-au pus speranţele în mine, pentru că au găsit în mine liderul lor şi sper să nu-i dezamăgesc vreodată prin acţiunile mele. Îi asigur de tot respectul meu.
Dumnezeu să le ajute celor care au câştigat aceste alegeri, să facă lucruri benefice pentru oamenii din acest oraş iar nouă se ne de-a Dumnezeu sănătate şi putere de muncă să ne putem bucura de ele.Doamne ajută! Din suflet, mereu acelaşi simplu om,
Claudiu BURDE

Publicitate

Actualitate

BILANȚ PARȚIAL| 15.410 de cazuri noi de COVID-19 și 357 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL| 15.410 de cazuri noi de COVID-19 și 357 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Vineri, 22 octombrie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității un prim bilanț pe scurt al pandemiei de COVID-19 în România

357 de decese și 15.410 cazuri noi de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 15.410 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 357 decese dintre care 1 anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.”, a anunțat GCS.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Publicat

în

OMS: Pandemia va continua și în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie

Pandemia de Covid va continua şi în 2022, deoarece ţările defavorizate nu primesc vaccinurile de care au nevoie, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Specialiştii au estimat extinderea cu încă un an a pandemiei deoarece nu toate ţările au ajuns la un număr suficient de mare al persoanelor vaccinate pentru a putea ţine sub control virusul. Mai puţin de 5% din populaţia Africii a fost vaccinată, comparativ cu 40% pe majoritatea celorlalte continente, relatează BBC.

Au fost livrate peste 10 milioane de vaccinuri în ţările africane care au făcut solicitări, din totalul promis de o sută. Marea majoritate a vaccinurilor anti Covid au fost distribuite şi utilizate în ţările cu venituri mari sau medii. Africa reprezintă doar 2,6% din dozele administrate la nivel global. Oficialii OMS fac apel către ţările dezvoltate să renunţe la locul lor pe lista de priorităţi a companiilor farmaceutice care distribuie vaccinul pentru a putea echilibra situaţia la nivel global.

Electrica Furnizare Discount

„Pot să vă spun că nu suntem pe drumul cel bun. Trebuie, într-adevăr, să grăbim ritmul vaccinări şi ştiţi de ce? Această pandemie va dura mai mult decât este necesar, din cauza lipsei posibilităţilor de imunizare a ţărilor în curs de dezvoltare şi nu numai”, a declarat Dr. Bruce Aylward, cercetător şi lider în cadrul OMS.

Citește mai mult

Actualitate

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Publicat

în

Salariul minim va fi MAJORAT, iar punctul de pensie, MĂRIT, începând cu anul 2022. Cu cât vor rămâne românii „în mână” și cât va crește pensia

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat luni, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de Guvern, că s-a adoptat majorarea salariului minim.

Astfel, din 2022 „ca valoare bruta, salariul minim in plata va ajunge la 2.550 de lei pe luna in 2022”. „Este o crestere cu 10% in valoare neta”, a adăugat ministrul. Un angajat va primi în mână minim 1.524 de lei, cu peste 130 de lei mai mult decât în prezent.

„Este o majorare cu aproximatix 130 de lei net, impactul va fi asupra a 1.160.000 de oameni”, a declarat ministrul Muncii Raluca Turcan.

Electrica Furnizare Discount

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este 2.300 lei lunar. Acest lucru înseamnă că un salariat câștiga „în mână” 1.386 de lei.

De asemenea, Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, a anunțat, luni, 4 octombrie, într-un interviu pentru Antena 3, cu cât ar putea creșterea punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022.

Întrebat dacă punctul de pensie ar putea ajunge în acest an la 1.875 de lei, ministrul Finanțelor a precizat că ”deocamdată nu ne putem permite”:

„E complicat. Avem o traiectorie convenită cu Comisia Europeană în legătură cu deficitul bugetar. Dacă ne facem probleme din punct de vedere al deficitului bugetar, atunci problemele o să fie și mai mari pentru că, de fapt, deficitul bugetar înseamnă că împrumuți tot mai mulți bani pentru a acoperi costul pe care îl avem cu pensiile.

Din punctul meu de vedere trebuie găsit un echilibru și vă dați seama că politic discutând îți dorești să crești pensiile cât mai mult pentru că asta înseamnă inclusiv un câștig electoral, dar este și o responsabilitate să le poți plăti.

Ne dorim ca aceea lege (n.r. Legea Pensiilor) să ajungă să fie respectată cât mai repede posibil, dar asta înseamnă și să ai banii respectivi. Deocamdată nu ne putem permite o asemenea creștere.”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul Finanțelor spune care sunt variantele luate în considerare pentru creșterea punctului de pensie și cu cât s-ar putea mări:

„Indexarea cu rata inflației și cu jumătate din salariul mediu brut pe economie. Ca procent, dacă luăm în considerare inflația din 2019, poate 6-7%, de la 1 ianuarie.”

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare